300 retete delicioase de post
DESCRIERE
300 retete delicioase de post - Mihaela Enache
...din carte:
Chiftelute de legume
• 3 cartofi,
• 1 dovlecel,
• 1 morcov,
• 1 ceapă,
• 2 căţei usturoi,
• 1 legătură mărar,
• ulei,
• sare,
• piper,
• pesmet.
Cartofii se spală de pământ şi se pun ia fiert cu tot cu coajă în apă rece. Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare.
Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică. După ce s-au fiert cartofii, se curăţă de coajă şi se dau şi ei pe răzătoarea mare. Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă mărarul tocat mărunt şi câteva linguri de pesmet (vreo 5-6 linguri).
Se condimentează cu sare şi piper. Se lasă compoziţia să se odihnească timp de 10 minute.
Cu mâna udă se formează chifteluţe care se prăjesc în ulei încins sau se pot pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
DIN CUPRINS:
SUPE, CIORBE, BORŞURI
1. Borş de cartofi
2. Borş de dovlecei
3. Borş de fasole uscată
4. Borş de fasole verde
5. Borş de sfeclă
6. Borş de zarzavat
7. Ciorbă cu Pleurotus, legume şi paste
8. Ciorbă de cartofi
9. Ciorbă de ciuperci cu varză acră
10. Ciorbă de fasole uscată
11. Ciorbă de fasole verde
12. Ciorbă de legume
13. Ciorbă de lobodă
14. Ciorbă de salată
15. Ciorbă de sfeclă roşie
16. Ciorbă de spanac sau ştevie
17. Ciorbă de sparanghel cu usturoi
18. Ciorbă de varză acră
19. Ciorbă de varză cu cartofi
20. Ciorbă de varză murată şi ciuperci
21. Ciorbă de varză roşie şi fasole albă
22. Ciorbă falsă de burtă
23. Supă boierească
24. Supă de conopidă
25. Supă de legume
26. Supă de mazăre
27. Supă de roşii cu tăieţei
28. Supă de spanac
29. Supă de ţelină
30. Supă de usturoi
………….……
Limba:Romana
Pagini: 271
Dimensiuni: 13X20
Data aparitiei:2015
Top 10
-Cărți noi
-- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 32,30 leiPRP: 38,00 lei
- 19,71 leiPRP: 21,90 lei
Promoţii
-- 10,56 leiPRP: 12,00 lei
- 7,48 leiPRP: 8,50 lei
- 11,35 leiPRP: 12,90 lei
RECENZII