Agenda Medicala 2017

Preț: 66,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 1084
Format: 14X21
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Agenda Medicala 2017

 
 
Agenda medicala 2017, a aparut imbunatatita si adaugita, si cuprinde, fata de editiile anterioare, reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania, inregistrate si evidentiate cu denumirile comerciale (DC), precum si monografiile aferente la denumirea comuna internationala corespunzatoare (DCI).
 
 
In general s-au pastrat aceleasi sectiuni de baza, si anume: indexul medicamentelor pe grupe de afectiuni si actiune terapeutica; monografii ale medicamentelor ordonate alfabetic dupa DCI, apoi combinatii, diverse, preparate si substituenti de sange, produse biologice de uz uman, produse de dializa, prezentate cu datele esentiale necesare informarii rapide asupra oricarui medicament; producatori si reprezentante ale firmelor straine de medicamente, cu adrese si telephone utile; index general.

Cuprins:

Ce va ofera Agenda Medicala.
Ghid de utilizare a agendei medicale.
Lista prescurtari.
Indexul medicamentelor pe grupe de afectiuni si actiune terapeutica.
Monografii ale medicamentelor in ordinea DCI.
Combinatii.
Diverse.
Preparate si substituenti de sange.
Produse biologice de uz uman (vaccinuri, seruri, imunomodulatori).
Produse pentru dializa.
Adrese si telefoane utile - Producatori si reprezentante ale firmelor straine de medicamente.
Index general.


Adresabilitate:

Medici de toate specialitatile, farmacisti, farmacologi, medici rezidenti si studenti in medicina si farmacie, publicul larg.

CE VA OFERA AGENDA MEDICALA: 

1. Aparitiile noilor medicamente inregistrate si intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare. 

2. Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania. 

3. Clasificarea terapeutica a medicamentelor (sectiunea a II-a) face posibila cunoasterea medicamentelor pe clase farmacologice (cardiovascular, neurologic, psihiatric, digestiv etc.) si denumirile comune internationale ale medicamentelor inregistrate in Romania si ale caror monografii se gasesc in indexul general. Pentru unele clase farmacologice s-au intocmit tabele sinoptice explicative de farmacocinetica, posologie, indicatii, contra indicatii care ofera informatiile generale necesare unei prescrieri adaptate la particularitatile fiecarui pacient. 

4. Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI). 

5. Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament: 

- Denumirea Comuna Internationala 
- Denumirea Comerciala 
- Producator 
- Actiuni farmacologice. Indicatii 
- Doze 
- Contraindicatii (C. I.) 
- Reactii adverse 
- Precautii 

6. lndicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente. 

7. Modul de prescriere a medicamentelor stupefiante si psihotrope, conform legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Astfel, pentru DCI-urile cu mentiunea TAB II, prescrierea se va face pe formular special de culoare galbena, iar pentru DCI-urile cu mentiunea TAB III, prescrierea se va face pe formular special de culoare verde. 

8. Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz In Romania (conform informatiilor corelate de pe site-urile Anm  - sectiunea Nomenclator si Msf-dgf). 

10. Actiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor 

GHID DE UTILIZARE A AGENDEI MEDICALE 

Precizari: 

- Monografiile se gasesc in ordinea alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D. CI.) 

- Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informatii imediate si orientative. In cazul In care utilizati un anume produs comercial corespunzator unei D. CI. consultati in special prospectul produsului comercial respectiv. 

- Acordati mare atentie diferentelor existente intre diferite produse comerciale in toti parametrii (Doze, Indicatii, Contraindicatii, Reactii adverse etc.) precum si in functie de producator. 

- In cazul in care nu sunteti medic consultati inainte de orice utilizare a unui medicament medicul propriu. 

- Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive. 

Cum folositi Agenda medicala: 

-  Cand cunoasteti Denumirea Comuna Internationala a unui medicament - cautati: 

- In agenda la litera respectiva (ex.: DIAZEPAMUM - pag. 250) sau 
- In indexul general unde este precizata pagina corespunzatoare medicamentului pe care il cautati. 

- Cand cunoasteti denumirea comerciala: 

- cautati in indexul alfabetic general; 
- cautati pagina indicata. 

- Cand cunoasteti clasa terapeutica a medicamentului si doriti sa aflati denumirea comuna internationala si denumirile preparatelor comerciale. 

- Cautam in anexa care cuprinde clasificarea ATC (anatomica, terapeutica, clinica) si acolo veti gasi denumirile comune internationale ale medicamentelor respective. Monografia aflata in agenda la litera care corespunde initialei denumiri comune internationale si tot acolo gasiti trecute denumirile comerciale ale medicamentelor corespunzatoare denumirii comune internationale respective. Ex.: Doriti sa stiti un medicament cu actiune antiaritmica. Cautati in anexa cu clasificarea terapeutica sectiunea Tratamentul bolilor cardiovasculare. Acolo veti gasi medicatia anti-aritmica clasificata pe clasele cunoscute. Alegeti de exemplu Amiodarona ca DCI, cautati in agenda la litera A si gasiti Amiodarona cu toate denumirile comune autorizate. 
Vezi și alte cărți: agenda medicala

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0327 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.