Aida Moga (Atat cat stim)

thumbthumb
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 284
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Editura Sigma va recomanda cartea Aidei Moga (Atat cat stim), dedicata ilustrei cantarete din a doua generatie de muzica usoara romaneasca, artista de revista intre 1955-1969. Lucrarea este elaborata de Gheorghe Sarau si cuprinde 284 pagini si 55 fotografii de familie.

Nascuta la Timisoara, in 12 ianuarie 1926, pe numele Aida Radulescu, Aida Moga avea sa moara in 27 iulie 2001, la Bucuresti. impreuna cu sora sa Lavinia Radulescu (cantareata de muzica usoara cunoscuta sub numele de Lavinia Slaveanu), debuteaza, liceene fiind, in calitate de compozitoare, Radio Romania transmitandu-le doua compozitii.

Aida Radulescu se casatoreste cu Eugen Goldis (directorul de succes al firmelor de incaltaminte BATA si DRATA si au o fetita, Dana Adriana. Cel de-al doilea sot al Aidei este procuror militar Alexandru Sidor. Ramanand vaduva, se casatoreste cu actorul Dorin Moga (cinci ani), ca apoi, intre 1958-1977 este casatorita cu renumitul maestru emerit al sportului (rugbi) Titi Ionescu. Cu acesta, Aida Moga are o fiica, Vanda Ionescu De Winter (casatorita in Germania, in anul 1991), care ne-a ajutat cu fotografii, informatii si cu un capitol scris de dansa, intitulat Mama. Ea insasi a fost interpreta de muzica usoara pana la plecarea din tara.

Adresam multumiri in mod special domnilor:
- Aurel Storin, cel care timp de o jumatate de secol a fost secretarul literar al Teatrului de Revista „Constantin Tanase“ si care ne-a oferit, cu mare amabilitate, doua dintre lucrarile sale de mare importanta pentru memoria acestei institutii si pentru reperele culturale romanesti, in general;
- scenograful Dumitru Abacioaiei;
- cantaretul de muzica usoara Doru Tufis (cu care Vanda De Winter cantase la barul „Melody“).

Multumirile noastre s-au indreptat si spre taragotistul Ion Milu, inspectorul scolar Gheorghe Manda, de la I.S.J. Caras-Severin, precum si catre domnii invatatori Dumitru Visescu si Dumitru Draghici, sociologul Valentin Pepenel si avocatul Lazar Gruneantu, ambii de la Timisoara, diplomatul Carmen Podgorean, profesorul de limba germana Alexandru Szepesi s.a.

Se cuvine aratat ca acest demers este dedicat, deopotriva, Aidei Moga, dar si familiei sale extinse – care a reunit in timp o serie de personalitati romanesti – dar, credem, se constituie si intr-o modesta incercare, atat cat a fost posibila, de recompunere, fie si intr-o forma fragmentara, a contextului socio-cultural din perioada comunista, cu bunele si relele de atunci.

Limba: romana 
Nr. pagini: 284
Dimensiuni: 
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Carti Diverse - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0413 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.