Alimentatia antidiabet. Alimente miraculoase si retete speciale

Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-7664-60-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 290

DESCRIERE

Alimentatia antidiabet. Alimente miraculoase si retete speciale

Anne Dufour, Carole Garnier

 
 
De câţiva ani, recomandările nutriţionale pentru diabetic sunt mai puţin drastice şi totuşi mai eficace. Experţii îi propun acum să se hrănească „fiind atent la zahăr, dar şi să-şi protejeze sănătatea prin ceea ce mănâncă. Ceea ce ar trebui să facem cu toţii, diabetici sau nu!

Aşadar, această carte se adresează în principal diabeticilor, dar ar putea să fie adoptată de fiecare dintre noi. Deoarece azi ştim cu toţii că avem numai de câştigat favorizând alimentele:
-   cu indice glicemic scăzut;
-    cu grăsimi bune;
-    putin sărate;
-    bogate în antioxidanţi;
-    preparate respectându-se calităţile lor nutritive.
Pe scurt, o farfurie sănătoasă! Toate reţetele din carte corespund acestui caiet de sarcini.

CUPRINS:
 
Introducere                        
Farfuria sănătoasă prin excelenţă        
Faceţi mişcare ca să vă echilibraţi glicemia        
Diabetul şi alimentaţia        
Diabetul şi riscurile pentru sănătate                
Diabetul creşte riscurile            
Cele 6 obiective ale reţetelor noastre antidiabet        
Câteva alimente indispensabile        
Despre avantajul de a fi mai activ zi de zi        
In farfuria diabeticului            
Meniul ideal        
La ce trebuie să fim atenţi?        
La zahăr        
La sare        
La grăsimi (rele)
La porţii mari                        
La ritmurile alimentare proaste
La mâncărurile gata preparate
La lipsa de fibre
La indicele glicemic (IG)        
La foamea irezistibilă, la ronţăitul dintre mese        
Cele 15 alimente magice antidiabet            
1.    Agar-agar - taie foamea        
2.    Apa minerală bogată în magneziu - zero calorii, maximum de binefaceri    
3.    Avocado - anticolesterol                
4.    Broccoli - leguma care ne curăţă    
5.    Ceaiul - partener eficient            
6.    Cerealele integrale - mai mult gust, mai multe minerale                
7.    Drojdia de bere - curat crom!    
8.    Hrişcă - IG inteligent        
9.    Lămâia - expertul în zaharuri lente            
10.    Mirodeniile şi aromatele antidiabet - aromele magice                         
11.    Ovăzul (fulgi, tărâţe) - cel mai bun mic dejun
12.    Puiul - prietenul rinichilor                
13.    Spanacul - ochi pentru ochi                    
14.    Usturoiul - protector cardiac            
15.    Zahărul de mesteacăn (xylitol) - alternativa gurmandă            
30 de meniuri antidiabet    
5 mic dejunuri cu IG diabet
25 de dejunuri şi de cine cu IG diabet.,
Gustări Top IG        
Budincă de morcovi cu curry                
Buşeuri de hrişcă cu somon
Caviar de broccoli        
Caviar de dovlecei cu seminţe de dovleac        
Ciorbă de dovleac cu nuci    
Ciorbă rece de avocado cu tarhon            
Cremă de broccoli cu alune de pădure        
Gazpacho de peşte                    
Lămâie umplută cu sardele    
Rulouri cu ciuperci            
Rulouri de dovlecel            
Supă rece detox    
Salată marocană de vinete        
Salată de morcovi            
Salată de napi            
Salată de soba        
Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate        
Tarte mici cu ghiveci de legume                
Sendvişuri şi salate pentru un dejun rapid        
Bruscheţe cu ton                
Salată de fasole boabe albă cu nuci        
Salata fermierei        
Salată de grâu cu brânză de capră şi verdeaţă
Salată light de pui cu grepfrut

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0392 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.