Boieroaice, jupanese si domnite de poveste - Dan-Silviu Boerescu

Preț: 19,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069923085
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Format: 130 x 200 mm

DESCRIERE

Boieroaice, jupanese si domnite de poveste

Dan-Silviu Boerescu

Se dovedeste ca, intr-o tara si o istorie a barbatilor, centrate in mod traditional falocratic, femeile au decis, adesea, soarta politicii nationale, dar si destinul celor mai importante familii autohtone. Aceste jupanese si domnite de poveste au tesut cele mai perverse intrigi si au jonglat incredibil cu averile sarmanilor barbati, care isi inchipuiau in van ca ei ar detine fraiele puterii, dar care, in realitate, erau dominati autoritar nu doar in pat, ci si pe scena sociala…
Portrete ale unor doamne si domnite de altadata pentru o altfel de istorie a Tarilor Romane, deloc autocentrata „falocratic”
Ecaterina Salvaresso – capul unei dinastii autohtone si prima femeie care a condus Tara Romaneasca
Cand Patrascu cel Bun se iubeste cu o rachierita, istoricii incearca sa o innobileze…
Tudorita din Targsor, adolescenta care i-a sucit mintile lui Mihai Viteazul
Doamna Elina, nevasta lui Matei Basarab, „cea mai desteapta sotie de domnitor”
Frumoasa Ecaterina Cercheza, sotia-trofeu a lui Vasile Lupu
Todosia Nicoritoaia, faimoasa jupaneasa cu pandantiv de aur
Ecaterina Dafina Dabija, femeia intrigilor tesute la Constantinopole pentru obtinerea scaunelor in Tarile Romane
Patimasa Domnita Ralú si scandalul erotic international curmat cu violenta de faimosul ei tata
Elencu Sturdza, Anicuta Catargi, Euphrosine Leroy – nevestele ultimului Print Ghica ajuns pe tronul Moldovei
Natalia Ghica, femeia fatala care a provocat un duel celebru
Cocuta – fata poetului Costache Conachi, sotia caimacamului Nicolae Vogoride, amanta lui Alexandru Ioan Cuza: sex-appeal si intrigi politice
…Si, totusi, indragostita de „Printul” nerecunoscator: Elena Rosetti – povestea unei femei demne in suferinta ei nesfarsita
Colectia ISTORII SECRETE (52 de volume)
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.
Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0386 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.