Bucataria franceza, peste 90 de retete care au cucerit lumea

thumb
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 150
Categoria: Carti de Bucate

DESCRIERE

Bucataria franceza, peste 90 de retete care au cucerit lumea - Valentina Iordan

Carbonade flamande

INGREDIENTE (6 PERSOANE): •6 felii pulpă de vită (cca. 150 g fiecare)

• 500 ml bere brună •1 lingură zahăr brun • 250 g ceapă• 50 g unt• 1 lingură muştar • 150 g pâine veche (miez)• 1 lingură oţet•cimbru, foi de dafin•sare şi piper

PREGĂTIRE: 10 MIN; PREPARARE: 3 H 3 MIN

Topiţi untul într-o cratiţă, puneţi feliile de carne pe rând şi prăjiţi-le rapid, la foc mare, pe ambele părţi, apoi scoateţi-le pe un platou. Condimentaţi-le cu sare şi piper râşnit.

Tocaţi ceapa şi căliţi-o în grăsimea rămasă de la carne. Când capătă o culoare aurie, adăugaţi zahărul şi lăsaţi-l să se caramelizeze foarte puţin. Luaţi cratiţa de pe foc, turnaţi oţetul şi amestecaţi energic, apoi transferaţi sosul într-o crăticioară.

Aşezaţi în cratiţa în care aţi prăjit carnea un strat de ceapă, unul din felii de carne, apoi încă un strat de ceapă. Puneţi cimbru, 1-2 foi de dafin, muştarul, sare şi piper după gust. Fărâmiţaţi pâinea, presăraţi-o peste ultimul strat din cratiţă, apoi turnaţi berea.

Acoperiţi cratiţa cu un capac şi daţi-o la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 3 h.

*

Este un preparat care se întâlneşte în Nord-Pas-de-Calais (dar şi în Belgia), asemănător cu un alt preparat foarte cunoscut, şi anume „bœuf bourguignon“, în care berea este înlocuită cu vin.


Champignons a la bourguignonne
(Ciuperci ca în Burgundia)
INGREDIENTE (4 PERSOANE): •500 g ciuperci champignon (cu pălăria medie)

• 1 limetă•2 cepe medii • 3 linguri pătrunjel tocat• 200 ml vin alb• 25 g unt• 1 lingură ulei • 2 linguri muştar de Dijon• 1 gălbenuş•3 linguri smântână•sare şi piper

PREGĂTIRE: 5 MIN; PREPARARE: 10 MIN

Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le sferturi şi stropiţi-le cu zeamă de limetă, apoi opăriţi-le şi scurgeţi-le de apă.

Tocaţi mărunt ceapa şi căliţi-o timp de 5 min într-un amestec de ulei şi unt topit, apoi turnaţi vinul. Adăugaţi ciupercile, presăraţi pătrunjelul şi fierbeţi-le, la foc mic, cca. 5 min.

Puneţi într-un castron gălbenuşul crud, muşta-rul şi smântână, amestecaţi-le bine şi turnaţi-le peste ciuperci. încălziţi încet, amestecând permanent, până la momentul în care începe să clocotească, apoi opriţi focul.

Condimentaţi cu sare şi piper negru proaspăt râşnit şi serviţi imediat.

CUPRINS:

Bine aţi venit fn bucătăria franceză!

Cuvănt-inainte

Reţete celebre

Antreuri si gustări

Supe

Feluri principale

Sosuri

Dulciuri

Limba: romana
Nr. pagini: 150
Dimensiuni: 16X23
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0313 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.