Bucataria italiana. Peste 90 de retete care au cucerit lumea
DESCRIERE
Bucataria italiana. Peste 90 de retete care au cucerit lumea - Mihai Matei
…retetele au evoluat si s-au imbogatit in substanta de-a lungul secolelor reusind sa puna bucataria italiana la loc de cinste in randul celor mai mari bucatarii mondiale.
avoarea, simplitatea si inventivitatea felurilor de mancare italienesti a avut un impact cultural asa de mare asupra lumii in care traim astazi, incat au fost adoptate si adaptate peste tot…
...din carte:
Fusilli cu brânza
INGREDIENTE (4-6 PORŢII):
• 600 g fusilli
• 6 fire de praz
• 300 g brânză Pecorino Romano
• 60 g unt
• 1 cubuleţ de supă de pasăre
• 5 linguri ulei de măsline
• Piper
• Sare
PREGĂTIRE: 25 MINUTE; PREPARARE: 30 MINUTE
Indepărtează din partea verde a firelor de praz, crestează-le în două, pe lungime, iar apoi spa-lă-le cu grijă. Zvântă-le şi taie-le în bucăţele cu lăţimea de 1 cm.
Incinge jumătate din cantitatea de unt şi două linguri de ulei într-o tigaie cu margini înalte, iar apoi pune bucăţile de praz la călit, dar nu le rumeni.
Micşorează flacăra, fărâmiţează cubuleţul de supă în tigaie, pune 200 ml de apă caldă, sărează, piperează şi lasă totul la înăbuşit, circa 25 minute, până ce prazul se desface şi se poate zdrobi uşor cu furculiţa, pentru a obţine un fel de cremă.
Intre timp, dă pe râzătoare brânza. Fierbe o cantitate mare de apă cu sare. Intr-un castron de servire amestecă restul de ulei şi restul de unt, tăiat bucăţele.
Pune pastele în apa clocotită şi fierbe-le circa 8-10 minute, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Scurge-le şi pune-le în castron.
Adaugă preparatul din tigaie şi jumătate din cantitatea de brânză, amestecă, presară restul de brânză şi serveşte pe loc...
Limba: romana
Nr. pagini: 127
Dimensiuni: 16X23
An aparitie: 2015
Top 10
-Cărți noi
-- 105,00 leiPRP: 111,00 lei
- 99,00 lei
- 118,79 leiPRP: 132,00 lei
Promoţii
-- 37,90 leiPRP: 45,00 lei
- 10,56 leiPRP: 12,00 lei
- 7,48 leiPRP: 8,50 lei
RECENZII