Calendar gastronomic 2015
DESCRIERE
Biftec tartar
Ingrediente: 1 kg muşchi vacă, I gălbenuş, 1 lingură ceapă, tocată foarte mărunt, 1 lingură pătrunjel, fin tocat, 1 lingură muştar, piper, 1 lămâie, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, sare.
Mod de preparare: Se curăţă carnea de pieliţe şi grăsime, se trece de trei ori prin maşina de tocat şi se amestecă bine cu gălbenuş, piper, sare, ceapa, oţet şi pătrunjel.
Se bate totul bine cu o lingură de lemn, timp de 10-15 minute, adăugând uleiul treptat. Se serveşte garnisit cu felii de lămâie.
Orez cu mazăre
Ingrediente: 4 pahare orez, 1 kg mazăre boabe, 5 pahare zeamă de came, 2 kg came fiartă de vită, 2 cepe, 1 kg came tocată de vită, ulei, sare, piper. Mod de preparare: Se pun boabele de mazăre intr-un vas cu ulei încins, se călesc 8-10 minute, până se înmoaie, se adaugă zeama de came şi se mai lasă cam 20 de minute. Se adaugă carnea fiartă, tăiată cubuleţe şi cea tocată, prăjită uşor în ulei, amestecând bine. Se adaugă orezul după câteva minute, amestecând din nou. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit, până ce zeama e total absorbită. Se serveşte cald, cu sâmburi de migdale amare sau seminţe de brad prăjite în unt.
Limba: romana
Nr. pagini: 380
Dimensiuni: 11X15
An aparitie: 2014
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 37,90 leiPRP: 45,00 lei
- 10,56 leiPRP: 12,00 lei
- 7,48 leiPRP: 8,50 lei
RECENZII