Cartea cartilor in NLP
DESCRIERE
Cartea cartilor in NLP. Cel mai cuprinzator ghid al tiparelor de schimbare prin programare neurolingvistica - Dr. L. Michael Hall
Barbara P. Belnap
…ai incercat tot ce s-a putut, dar nu ai reusit sa produci transformari masive in viata ta si acum ai ajuns intr-un impas?
A venit timpul sa pui in aplicare magia NLP-ului, cea mai performanta stiinta de maximizare a potentialului uman si transformare personala fulminanta!
Ghidul Cartea cartilor in NLP este instrumentul de putere de care ai nevoie acum...
Fragmente din carte:
Verbalizăm pentru a ne păstra sanatatea psihică
Ceea ce noi numim psihoterapie implică, în esenţă o conversatie. Vorbind despre experienţele noastre (nivel primar sau stare primara si despre hărţile mentale ale experienţelor noastre (meta-niveluri), elicitam sau creăm efecte terapeutice.
Simţim o clarificare a mintii, o exprimare a sentimentelor noastre, ne angajăm in rezolvarea problemei, dezvoltam intuiţii şi inţelegeri, experimentăm o validare a propriei persoane etc. Verbalizarea eficienta face toate aceste lucruri-si multe altele.
Cu un secol în urmă, Anna O., o pacientă a lui Sigmund Freud, numea procesul psihoterapiei „vorbirea care vindeca'' De atunci, conversaţia terapeutică a capatat un rol important pentru a-i ajuta pe oameni să-şi revină dintr-un impas şi sa traiasca o viaţă mai bună.
Odată cu George Miller şi cu apariţia mişcării cognitiv-psihologice (1956), am înţeles că putem să vindecăm oamenii prin limbaj, dar şi că limbajul poate să rănească oamenii, să le provoace suferinţă, să le provoace daune şi să-i traumatizeze.
Ellis şi Beck au popularizat forţa distorsiunilor cognitive care se manifestă în structurile iraţionale ale limbajului: afirmaţiile cu „trebuie”, „ar trebui”, „este groaznic”, „este catastrofal”, personalizarea, dramatizarea ş.a.m.d.
Iniţial, NLP-ul se axa pe forţa limbajului terapeutic. Bandler şi Grinder au analizat două personalităţi marcante din domeniul terapeutic (Fritz Perls şi Virginia Satir) care „doar spuneau cuvinte” şi comunicau excelent atât verbal, cât şi non-verbal.
In felul acesta, aceşti terapeuţi-vră-jitori făceau ceva care semăna a „magie”. Prin modul în care vorbeau si interacţionau cu oamenii, clienţii lor ajungeau la înţelegeri noi, aveau emoţii mai sănătoase şi mai puternice, iar comportamentele şi acţiunile lor deveneau mai eficiente, reuşind astfel să realizeze ce şi-au propus.
Top 10
-Cărți noi
-- 105,00 leiPRP: 111,00 lei
- 99,00 lei
- 118,79 leiPRP: 132,00 lei
Promoţii
-- 32,30 leiPRP: 38,00 lei
- 21,60 leiPRP: 24,00 lei
- 26,10 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII