Cartea completa a sucurilor
DESCRIERE
Acum, unul dintre cei mai mari experti din lume in domeniul nutritiei naturale si sanatatii pe cale naturala va ofera informatii clare despre puterea vindecatoare si revigoranta a diverselor sucuri de fructe si legume, alaturi de o colectie de peste 150 de retete, de iti lasa gura apa.
Cartea completa a sucurilor dezvaluie cum pot anumite sucuri sa ajute:
La combaterea cancerului
Impotriva imbatranirii
La ameliorarea artritei
La reducerea colesterolului
La scaderea tensiunii
La tratarea pietrelor la rinichi si a ulcerelor si multe, multe altele!
De asemenea, veti gasi aici informaţii nutritionale pentru fiecare reteta, precum si un ghid eficient si sigur (si opţional) pentru posturile cu sucuri. Aceasta este singura carte despre sucuri de care veti avea vreodata nevoie!
O lectura obligatorie pentru oricine e interesat de sucuri, ca parte dintr-un stil de viata sanatos.
Jay Kordich, The Juiceman
Fragment din carte:
Ce este in suc? Substantele nutritive
Sucurile sunt o sursa de apa naturala si asigura corpului proteine, carbohidrati, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale care se absorb usor.
De asemenea, sucurile proaspete contin si numerosi compusi alimentari auxiliari cunoscuti ca anutrienti, printre care enzimele, si pigmenti precum carotenii, clorofila si flavonoidele, despre care vom discuta in capitolul urmator.
In acest capitol vom descrie elementele nutritive care se gasesc in sucurile proaspete de legume si fructe si vom discuta despre importanta care o au acestea pentru sanatatea noastra.
Apa: Esentiala pentru o performanta optima
In primul rand, sucurile proaspete furnizeaza apa naturala. Apa este cea mai abundenta substanta din corp. Ea constituie peste 60% din greautatea corpului.
Peste doua treimi din continutul de apa al corpului se afla in interiorul celulelor. Restul circula prin corp si transporta substante nutritive vitale si celule de sange.
In plus, apa actioneaza in reactiile chimice, slujeste ca lubrifiant la incheieturi, ajuta la mentinerea temperaturii corpului, serveste ca izolator termic si absoarbe socurile de temperatura ale corpului.
In fiecare zi, corpul are nevoie de un aport de peste doi litrii de apa pentru a functiona optim. Asta inseamna ca trebuie sa bem cel putin un litru de lichide in fiecare zi, pentru a mentine un bun echilibru al apei.
Cantitatea necesara este mai mare in zonele cu climat mai cald si pentru oamenii activi fizic. O cantitate insuficiena de lichide - baute sau consumate din hrana - induc destul de mult stres asupra corpului.
Poate fi afectata functia ficatului, se pot forma pietre la rinichi si la vezica, iar functia imunitara va fi si ea afectata.
In prezent exista foarte multe ingrijorari cu privire la rezervele de apa. Apa curata devine din ce in ce mai greu de gasit.
Cea mai mare parte din rezervele noastre de apa sunt pline de chimicale - nu numai clor si fluor, care sunt adaugate in mod obisnuit, ci si o gama larga de compusi organici si de substante chimice toxice, cum ar fi PCB-uri, reziduuri de pesticide, nitrati si metale grele precum plumbul, mercurul si cadmiul.
Consumul de sucuri proaspete de legume si fructe este un mod fantastic de a da corpului apa naturala si curata de care are nevoie…
Limba: Romana
Nr.pagini: 390
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2013
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 456,00 leiPRP: 480,00 lei
- 13,50 leiPRP: 15,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
RECENZII