Convinge judecatorul
DESCRIERE
Prin intreaga sa activitate, avocatul urmarește sa convinga judecatorul. Pentru a caștiga procese, avocatul trebuie sa scrie bine și sa vorbeasca eficient. Adrian Toni Neacșu reușește sa prezinte sistematic toate activitațile avocatului in instanța din perspectiva creșterii șanselor de persuasiune a judecatorului. Cum trebuie sa arate o cerere de chemare in judecata pentru a atrage atenția judecatorului, cum trebuie sa fie structurata aceasta pentru a convinge judecatorul, cum trebuie sa vorbești in fața judecatorului pentru a-l impresiona și a ține minte cat mai mult la pronunțare din ceea ce ai spus. Cum analizeaza judecatorul un dosar, cum i se formeaza convingerea și cum adopta o soluție iar nu alta.
O carte despre tehnicile și abilitațile care pot determina o activitate judiciara mai performanta și mai eficienta in relația cu instanțele.
“Aceasta carte este in esența despre judecatori, avocați și locul intalnirii lor, sala de judecata. Intrucat am fost o lunga perioada judecator iar acum sunt avocat, este și o carte autentica, despre un domeniu care nu poate fi analizat niciodata doar de teoreticieni. Deși cartea abordeaza un domeniu foarte vechi al științelor juridice, elocința judiciara, in Romania practic acesta este necunoscut și nefrecventat. De aceea, aceasta carte iși asuma și riscurile inerente deschiderii unor noi drumuri de interes doctrinar. In fine, aveți in mainile dumneavoastra o carte despre drept, insa in aceeași masura o carte altfel. Este o lucrare despre eficiența, despre pragmatism judiciar și despre succes.”
Adrian Toni Neacșu, Convinge judecatorul. Introducere
In prima parte, Judecatorul ca prieten, autorul ne spune tot ce trebuie sa știm despre judecatori pentru a le ințelege modul de lucru. Cat de aglomerat este un judecator, cum se pregatește pentru ședința, cum citește cererile de chemare in judecata și celelalte acte din dosar, cum ii place sa se comporte avocații și parțile in ședința de judecata.
Partea a doua, Scrie ca sa convingi judecatorul, analizeaza in profunzime forma și structura cererilor adresate instanței, identificand mecanismele care le pot face mai ușor de citit și urmarit, mai atragatoare și mai eficiente. Documentele scrise de avocați trebuie sa satisfaca destinatarul sau direct, care este judecatorul, sa-i produca placerea de a le citi pana la capat și, desigur, sa-l asiste in formarea intimei convingeri cu privire la problemele juridice ridicate.
Partea a treia, Vorbește ca sa convingi judecatorul, constituie un ghid practic și antrenant despre cum trebuie sa te comporți ca avocat in timpul concluziilor orale și cum pot deveni acestea mai eficiente.
“Prin intreaga sa activitate avocatul urmarește sa convinga judecatorul. Pentru asta redacteaza cererile de chemare in judecata, argumenteaza propunerile de probe ori expune intreg eșafodajul juridic in cadrul concluziilor finale. Judecatorul este obiectul final al stradaniei argumentative a avocatului. Judecatorii nu pot fi ușor mișcați, așa este, insa pot fi convinși. Nu este niciun fel de secret aici. Ei inșiși iși doresc sa fie convinși, sa li se intareasca fermitatea cu care iau o decizie sau alta. Cat timp ai reușit sa-i creezi certitudinea ca soluția este cea corecta, judecatorului ii este indiferent ca este cauza ta sau a adversarului tau.”
Convinge judecatorul, Nu poti impresiona judecatorul? Convinge-l
“Judecatorul este un tehnician neemotiv. Judecatorii nu mai au timpul necesar pentru a asculta exordii nesfarșite și a media dueluri verbale teatrale complicate ale adversarilor. Nu transforma concluziile orale intr-o proba extrema. Comunica tehnic judecatorului din fața ta ceea ce crezi tu despre dosar, care este perspectiva ta asupra problemelor juridice din dosar și ce abordari propui. Important este sa reușești sa atragi atenția judecatorului și sa-i transmiți cat mai mult. Vorbitul in fața instanței este in primul rand o problema de comunicare. Este o problema de eficiența, nu de maiestrie verbala. Singura emfaza apreciata de judecator este cea a argumentelor juridice și a construcțiilor logice aplicate situației de fapt din dosar.”
Convinge judecatorul, Nu trebuie sa fii orator, trebuie sa comunici.
Limba: romana
Nr. pagini: 288
Dimensiuni: 15X21
An aparitie: 2014
Top 10
-Cărți noi
-- 35,70 leiPRP: 42,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
Promoţii
-- 348,00 leiPRP: 369,00 lei
- 739,00 leiPRP: 781,00 lei
- 198,00 leiPRP: 209,00 lei
RECENZII