Copiii cu nevoi speciale si viata de familie
DESCRIERE
Copiii cu nevoi speciale si viata de familie. Autism. Sindrom Down - Laura Chilnicean
…cartea, concepută de părinţii unui băieţel cu autism, vine în întâmpinarea oricui, în dorinţa de a împărtăşi tuturor din experienţele trăite, cu exemple din surse documentate, ca unii care înţeleg cel mai bine situaţia.
Laura Chilnicean are cu adevărat darul să ne impresioneze: „Când ai un copil cu dizabilităţi, dintr-o dată poţi mărturisi tuturor cât de mulţumit eşti de cămăruţa în care stai, că hainele pe care le ai sunt cele mai frumoase, că succesul tău e fiecare gest, mişcare sau semn, aparent nesemnificativ şi normai pe care micuţul tău îl face, că într-adevăr nu îţi ajunge timpul pentru a-i dărui copilului tău cât mai mult din prezenţa ta, din dragostea ta".
…………………………..
„Copiii cu nevoi speciale şi viaţa de familie", apărută de curând la Editura Rotonda, nu este un tratat de psihopatologie, nici un eseu de teologie morală, dar conjugă în mod inspirat cele două perspective, ale ştiinţei (teoretice şi experimentale) şi ale credinţei (teologie şi ortopraxie), pentru a oferi un text accesibil şi documentat, de mare utilitate tuturor celor interesaţi, direct sau indirect, de această problemă.
Iar cei ce ar trebui să fie interesaţi - sugerează cu discreţie autoarea, prin sondajul de opinie „Ce aţi face dacă aţi avea un copil autist sau cu sindrom Down?", adresat celor mai diverse categorii socioprofesionale - nu simt doar părinţii şi instructorii implicaţi în drama creşterii unui copil cu handicap, nu doar medicii şi psihologii (adesea, neinformaţi), nu doar ONG-urile şi asistenţii sociali (cu totul insuficienţi), ci şi preoţii, cadrele didactice şi întreaga societate. „Pentru că ei sunt, cu toţii, copiii noştri" - ne sensibilizează Laura Chilnicean.
…………………………..
Până nu moare, omul trebuie să lase ceva în urmă, un semn: fie o casă ridicată de el, ori un pom pe care l-a sădit sau o carte pe care a scris-o. Şi trebuie să facă nu pentru sine, ci pentru ceilalţi.
Lucrul făcut de mâinile tale va fi semnul pe care îl laşi în urmă după moarte.
Oamenii se vor bucura, te vor pomeni, se vor ruga pentru tine. Nu-i important atât ce faci, ci că ceea ce ai făcut e mai bun decât era înainte, poartă o scânteie din tine însuţi.
Lucrul de căpetenie, spunea Părintele Arsenie, este să-i ajuţi pe ceilalţi, să le uşurezi suferinţele, să te rogi pentru ei. Părintele Arsenie, un sfânt în lagărele comuniste
CUPRINS:
Prefata
Cuvântul autoarei
PARTEA I: ŞTIINŢA
1.Bucuria naşterii şi umbra bolii
1.1."Bun venit în Olanda"
1.2.Tratament pentru părinţi
2.Copilul, între normalitate şi handicap
2.1.Stadiile dezvoltării după Piaget
2.2.Sindromul Down
2.3.Tulburări din spectrul autist
2.4.Terapii specifice
3.Tratament de convieţuire reciprocă
3.1.Compatibilitate: autism - sindrom Down...
3.2.Autismul integrat în societate
PARTEA A II-A: CREDINŢA
1.De la ştiinţă la credinţă
2.Ce ne spune Dumnezeu
3.Dumnezeu şi familia încercată
PARTEA A III-A: PRACTICA VIEŢII
1.Exemple de viaţă
2.Intrebări fără răspuns
3.Copilul cu autism în sistemul educaţional
3.1.De ce acceptăm
3.2.Cum educăm
3.3.Ce rămâne
4.Interviuri
5.Acatistul Maicii Domnului, Povăţuitoarea Copiilor
6.Canon de rugăciune pentru copilul bolnav
Cuvânt la final
Mulţumiri
Bibliografie
Limba: romana
Nr.pagini: 194
Dimensiuni:
An aparitie: 2013
Top 10
-Cărți noi
-- 47,50 leiPRP: 50,00 lei
- 54,87 leiPRP: 59,00 lei
- 99,00 lei
Promoţii
-- 35,70 leiPRP: 42,00 lei
- 26,00 leiPRP: 29,00 lei
- 17,00 leiPRP: 19,00 lei
RECENZII