Creierul copilului tau

thumbthumb
PRP: 22,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,70 lei
Diferență: 3,30 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 191

DESCRIERE

Creierul copilului tau. Douasprezece strategii revolutionare de dezvoltare unitara a creierului copilului tau - Daniel J. Siegel


…in aceasta carte practica si deschizatoare de drumuri, Daniel J. Siegel, neuropsiholog, autor al cartii de succes Mindsight (Observarea mintii) si specialistul in consiliere parentala, Tina Payne Bryson, ne ofera o abordare revolutionara pentru cresterea copiilor, cu ajutorul a douasprezece strategii cheie, care incurajeaza o dezvoltare cerebrala sanatoasa, ceea ce ii face pe copii mai calmi si mai fericiti.

Autorii explica – si fac accesibila – noua stiinta a modului in care creierul copilului creeaza cai neuronale si se maturizeaza. Creierul "superior” – care ia decizii si echilibreaza emotii – se formeaza pana la aproximativ douazeci si cinci de ani. Si, in special la copiii mici, emisfera dreapta si emotiile ei au tendinta de a domina logica emisferei stangi.

Nu e de mirare ca cei mici au accese de furie, se bat, sau stau imbufnati. Aplicand aceste descoperiri, in fiecare zi, parintii pot transforma orice iesire, conflict, sau teama, intr-o ocazie de a integra creierul copilului si de a incuraja o evolutie vitala.

Completata de strategii de rezolvare a dificultatilor zilnice, potrivite varstei si de ilustratii care va vor ajuta sa-i explicati copilului, aceste concepte, carteaCREIERUL COPILULUI TAU va arata cum sa cultivati o dezvoltare emotionala si intelectuala sanatoasa, astfel incat copiii sa poata avea vieti echilibrate, pline de sens si armonie.

"O carte utila pentru cresterea copilului, ce poate fi folosita de catre intreaga familie... Autorii includ multe informatii de neurologie – dar le prezinta atat pentru adulti, cat si pentru copii.”

– Kirkus Reviews

"Strategii de linistire a unui copil, intr-un mod plin de compasiune.”

– The Washington Post

"Aceasta carte erudita, calda si amuzanta, este plina de idei noi, bazate pe ultimele cercetari din domeniul neurologiei. Ii indemn pe toti parintii care isi doresc copii linistiti, fericiti si sanatosi din punct de vedere emotional, sa citeasca cartea CREIERUL COPILULUI TAU. O voi face, cu siguranta, cadou tinerilor parinti.”

– Mary Pipher, Ph.D., autoarea cartilor Reviving Ophelia (Renasterea Ofeliei) si The Shelter of Each Other (Refugiu pentru celalalt)


"Solutii simple, inteligente si eficiente, pentru a rezolva dificultatile intalnite de copilul tau.”

– Harvey Karp, M.D.

"Daniel J. Siegel si Tina Payne Bryson au creat un ghid reusit si simplu, pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte inteligenta emotionala. Aceasta metoda extraordinara transforma interactiunile zilnice, in momente pretioase de modelare a creierului. Oricine este interesat de copii – sau iubeste un copil – ar trebui sa citeasca aceasta carte,CREIERUL COPILULUI TAU.”

– DANIEL GOLEMAN, autor al cartii Emotional Intelligence (Inteligenta emotionala)


Fragment din carte


Ce este integrarea şi de ce este ea importantă?

Cei mai mulţi dintre noi nu se gândesc la faptul că există multe părţi diferite, cu roluri diferite, în creierul nostru. De exemplu, partea stângă a creierului ne ajută să gândim logic şi să organizăm gândurile în propoziţii, iar partea dreaptă ne ajută să avem emoţii şi să citim indicii nonverbale.

Avem, de asemenea, un "creier reptilian", care ne permite să acţionăm instinctiv şi să luăm decizii de supravieţuire într-o fracţiune de secundă şi "creierul de mamifer", care ne conduce spre legături şi relaţii.

O parte a creierului este dedicată memoriei; o alta, pentru a lua decizii morale şi etice. Este aproape ca şi cum creierul ar avea mai multe personalităţi - unele raţionale, altele iraţionale; unele reflexive, altele reactive. Nu e de mirare că, în momente diferite, putem părea persoane diferite!

Cheia dezvoltării armonioase este de a ajuta aceste părţi să lucreze bine împreună - să le integrezi. Integrarea ia părţile distincte ale creierului şi le ajută să lucreze împreună, ca un întreg.

Este similar cu ceea ce se întâmplă în organism, care are organe diferite, pentru a efectua diferite funcţii: plămânii respiră aer, inima pompează sânge, stomacul digeră alimentele.

Pentru ca organismul să fie sănătos, toate aceste organe trebuie să fie integrate. Cu alte cuvinte, fiecare dintre ele trebuie să-şi realizeze funcţia lor individuală, lucrând în acelaşi timp ca un întreg.

Integrarea înseamnă, pur şi simplu, conectarea unor elemente diferite, pentru a face un întreg care funcţionează bine.

La fel ca şi funcţionarea sănătoasă a corpului, creierul nu poate funcţiona la capacitate, dacă diferitele lui părţi nu lucrează împreună, într-un mod coordonat şi echilibrat.

Asta face integrarea: coordonează şi echilibrează zonele separate ale creierului, pe care le conectează. Este uşor de văzut când copiii noştri nu sunt integraţi - devin copleşiţi de emoţiile lor, confuzi şi haotici. Ei nu pot să reacţioneze cu calm şi eficient, la situaţia cu care se confruntă.

Accesele de furie, agresivitatea, izbucnirile în plâns şi cele mai multe dintre celelalte experienţe dificile pentru părinţi - şi viaţă - sunt rezultatul unei lipse de integrare, care e cunoscută, de asemenea, sub numele de dezintegrare.

Noi dorim să ne ajutăm copiii să devină mai bine integraţi, astfel încât să-şi poată folosi întregul creier, într-un mod coordonat. De exemplu, vrem ca ei să fie integraţi pe orizontală, astfel încât partea stângă, logică, a creierului lor să poată lucra bine cu partea dreaptă, cea a emoţiilor.

De asemenea, vrem să fie integraţi pe verticală, astfel încât părţile superioare ale creierului fizic, care îi face să se gândească la acţiunile lor, să lucreze bine cu părţile inferioare, care sunt mult mai preocupate de instinct, reacţii involuntare şi supravieţuire.

...........................


CUPRINS


Cuvinte de apreciere
Introducere: Supravieţuieşte şi creează armonie

Capitolul 1: Părinţi care sunt interesaţi de dezvoltarea creierului copiilor lor 

Capitolul 2: Două creiere sunt mai bune decât unul: Integrarea celor două emisfere cerebrale


Strategia # 1: Conectează-te şi redirecţionează: navigând pe valurile emoţionale ... 33
Strategia # 2: Identifică pentru a rezolva. Poveşti pentru a calma emoţii mari ... 39

Capitolul 3: Cum să construieşti o scară către minte: Integrarea creierului superior, cu cel inferior

Strategia # 3: Angajează creierul superior, nu te enerva: Apelează la creierul superior ... 62
Strategia # 4: Foloseşte-l sau îl pierzi: Folosirea creierului superior ... 66
Strategia # 5: Mişcă-l sau o vei pierde: Deplasează corpul, pentru a evita să-ţi pierzi mintea ... 72

Capitolul 4: Omoară fluturii! Integrarea memoriei pentru creştere şi vindecare

Strategia # 6: Foloseşte telecomanda minţii: Derularea amintirilor ... 93
Strategia # 7: Aminteşte-ţi să-i aminteşti: Fă din amintiri o parte din viaţa ta de familie ... 98

Capitolul 5: Statele Unite ale fiinţei mele: Integrarea diferitelor părţi ale personalităţii mele

Strategia # 8: Lasă norii emoţiei să plece mai departe: Învaţă-i că sentimentele vin şi pleacă ... 118
Strategia # 9: Analizează: Fii atent la ceea ce se întâmplă în interior ... 120
Strategia # 10: Exersează observarea minţii: întoarcerea în centru ... 126

Capitolul 6: Conexiunea eu-noi: Integrarea sinelui cu ceilalţi

Strategia # 11: Măreşte factorul distracţie în familie: Stabileşte-ţi scopul de a vă bucura unii de alţii ... 149
Strategia # 12: Conexiune prin conflict: Învaţă-ipe copii să se certe, ţinând cont de "noi" ... 152

Concluzii: Unificarea informaţiilor

Fişă pentru frigider
Vârste şi etape

Limba: romana
Nr. pagini: 191
Dimensiuni: 14X20
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0302 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.