Creierul si inteligenta emotionala - Noi perspective
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Daniel Goleman
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2016
Pagini: 112
DESCRIERE
Creierul si inteligenta emotionala - Noi perspective
Daniel Goleman
In zilele noastre, cercetătorii au identificat circuite distincte pentru inteligenţa emoţională într-un studiu de referinţă realizat de un alt vechi prieten, Reuven Bar-On (printr-o coincidenţă de neimaginat, mama lui a fost profesoara mea la şcoala de duminică în clasa a patra).
Bar-On a lucrat cu unul dintre grupurile de cercetare de seamă, condus de Antonio Damasio, la Facultatea de Medicină a Universităţii din Iowa.
Ei au folosit metoda standard pentru identificarea zonelor creierului asociate comportamentelor specifice şi funcţiilor mintale, considerată a fi „de aur" în neuropsihologie: cercetarea leziunilor cerebrale.
Asta înseamnă că ei au studiat pacienţi cu răni în zone cerebrale clar definite, corelând locul acestora cu capacităţi specifice diminuate sau pierdute ale pacientului.
Pe baza metodologiei tradiţionale în neurologie, Bar-On şi asociaţii săi au identificat mai multe zone ale creierului care sunt cruciale pentru abilităţile care ţin de inteligenţa emoţională şi socială.
Studiul lui Bar-On este una dintre cele mai convingătoare dovezi că inteligenţa emoţională se bazează pe funcţionarea unor zone cerebrale diferite de cele utilizate pentru IQ. Alte studii, folosind metode diferite, vin în sprijinul aceleiaşi concluzii.
Luate împreună, aceste studii ne spun că există centri unici ai creierului care guvernează inteligenţa emoţională şi care disting acest set de abilităţi umane de inteligenţa academică (precum inteligenţa verbală, matematică şi spaţială) sau IQ, denumire sub care aceste abilităţi pur cognitive sunt cunoscute, precum şi de trăsăturile de personalitate...
CUPRINS:
Introducere
Reprezintă inteligenţa emoţională un set distinct de abilităţi?
Conştiinţa de sine
Starea potrivită a creierului la serviciu
Creierul creativ
Autocontrolul
Gestionarea stresului
Motivaţia: Ce ne determină să acţionăm
Performanţa optimă
Creierul social
Creierul social Online
Tipuri de empatie
Diferenţele de gen
Partea întunecată
Dezvoltarea inteligenţei emoţionale învăţarea socioemoţională
Limba: romana
Nr.pagini: 112
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2016
Top 10
-Cărți noi
-- 105,00 leiPRP: 111,00 lei
- 99,00 lei
- 118,79 leiPRP: 132,00 lei
Promoţii
-- 17,00 leiPRP: 20,00 lei
- 17,00 leiPRP: 20,00 lei
- 29,75 leiPRP: 35,00 lei
RECENZII