Cum sa ne marturisim iubirea
DESCRIERE
Femininul vrea mai întâi să fie restaurat printr-o recunoaștere și o consideraţie care ar veni din exterior, de la Celălalt. Femininul caută confirmarea sinelui ca persoană întreagă, aleasă, unică.
Această recunoaștere este mai importantă decât satisfacţia fizică; ea trece cu mult înaintea plăcerii.
Femininul este fără limite, are un vis absolut, de eternitate, de plenitudine; idealizează dragostea în aspectele sale cele mai puţin sexuale; se teme de carnalul prea limitat.
Femininul așteaptă ca Făt-Frumos, Moș Crăciun, Unicul să-l facă să capete valoare și formă, aducându-i omagiu.
Masculinului îi place să vadă, el se bucură de frumuseţea imediată. Cuvintele nu-i sunt necesare pentru a-și exprima emoţiile.
Masculinul are simţul limitelor, al timpului, al realităţilor distincte. El se lasă foarte puţin dus pe aripile nebuniei, este conștient și de îndoielile sale, și de efemeritatea lucrurilor. Recunoaște instinctiv puterea de distrugere a timpului, incertitudinea momentelor și a viitorului.
Masculinul a interiorizat căderea, pierderea iremediabilă a paradisului; știe care sunt trădările posibile. Este capabil, uneori, să trăiască intens clipa și chiar plenitudinea momentului.
Jacques Salome este psihosociolog, formator, scriitor şi poet. Şi-a obţinut licenţa în psihiatrie socială la École Pratique des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare în relaţii interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence, unde predă o bună parte dintre cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III.
A format până în prezent peste 40 000 de asistenţi sociali, medici, psihologi şi consultanţi. A ţinut conferinţe şi cursuri de formare şi are discipoli (moderatori în metoda ESPERE şi formatori de moderatori) în Franţa, Belgia, Québec, Elveţia, Insulele Réunion.
Este autor a peste 30 de cărţi, coautor al unor lucrări de referinţă despre comunicare şi cuplu, teoretician în cadrul Asociaţiei pentru Comunicare Relaţională prin Ascultare Activă. Cărţile sale au fost traduse în 27 de limbi, inclusiv în limba română [Vorbeşte-mi… am atâtea să-ţi spun; Curajul de a fi tu însuţi; Mami, tati, mă auziţi…, Singurătatea în doi nu e pentru noi, Dacă m-aş asculta, m-aş înţelege (în colaborare cu Sylvie Galland) şi Ce-ar fi dacă ne-am inventa propria viaţă — apărute la Curtea Veche Publishing].
Semnează cronici permanente în revistele Psychologies (Franţa) şi Le Guide Ressources (Canada); numeroase apariţii în presa francofonă (articole cu şi despre el, interviuri şi cronici ale conferinţelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médecine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage.
Sylvie Galland este psihoterapeut, a fost directoare a Centrului de psihoterapie pentru copii de la Spitalul din Lausanne. Este o mai veche colaboratoare a lui Jacques Salomé, împreună cu care a mai publicat Mémoires de l’oubli (Editions Jouvence) Si je m’écoutais je me comprendrais (Editions de l’Homme). Cartea de faţă este a doua traducere a ei publicată la Curtea Veche Publishing.
Limba: Romana
Nr.pagini: 304
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2013
Top 10
-Cărți noi
-- 47,50 leiPRP: 50,00 lei
- 54,87 leiPRP: 59,00 lei
- 55,00 lei
Promoţii
-- 47,50 leiPRP: 50,00 lei
- 54,87 leiPRP: 59,00 lei
- 32,30 leiPRP: 38,00 lei
RECENZII