Cum să trăim 150 de ani Mikhail Tombak

Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-2518-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 280
Format: 14.5x20.5 cm

DESCRIERE

Cum să trăim 150 de ani

Mikhail Tombak

 
 

 

FII STĂPÂN PE CORPUL ȘI PE SĂNĂTATEA TA!

Descoperă cum:

  • să pierzi în greutate
  • să întârzii îmbătrânirea
  • să respiri
  • să combini armonios alimentele
  • să-ţi corectezi problemele de coloană
  • să-ţi detoxifiezi şi să-ţi revigorezi ficatul, rinichii, sângele, oasele şi articulaţiile

„Iată un ghid uşor de înţeles, scris într-un stil accesibil, care ne învaţă cum să adoptăm practici sănătoase pentru a ne prelungi durata de viaţă. Cum să trăim 150 de ani este un supliment pe care-l recomandăm cu entuziasm pentru lista de cărţi esenţiale din domeniul sănătăţii şi îngrijirii medicale.”

 

Din Carte:

Nu mulţi dintre noi ştiu că intestinul gros al unei persoane conţine 8-15 kg de materie fecală întărită pe care o purtăm după noi toată viaţa.

De obicei, după vârsta de 40 de ani, intestinul gros devine atât de plin de materie fecală, încât aglomerează celelalte organe şi împiedică buna funcţionare a ficatului, rinichilor şi plămânilor. Reprezintă o cauză importantă a multor boli. 

Să vă explic cum funcţionează.

Toate produsele alimentare sunt împărţite în mod obişnuit în patru categorii:
1. Proteine - carne, peşte, ouă etc.
2. Carbohidraţi - pâine, miere, dulciuri, cartofi etc.
3. Grăsimi - unt, ulei, untură etc.
4. Fructe şi legume, sucuri de fructe.

Digestia majorităţii carbohidraţi lor, fructelor şi legumelor începe în gură şi continuă în intestinul subţire. Grăsimile şi proteinele se digeră în stomac.

Ingerarea cărnii şi a cartofilor împreună este destul pentru a provoca probleme digestive. Nu ne gândim că există perioade diferite de digestie pentru categorii diferite de alimente. Cu toate acestea, digestia cartofilor durează o oră; carnea se digeră în trei, până la cinci ore.

O mare parte din energia organismului nostru, care ar putea fi folosită pentru procesele necesare vieţii şi lupta împotriva bolilor, se risipeşte în timpul digestiei şi eliminării resturilor de pe urma unei cine ce conţine categorii de produse alimentare combinate incorect. Rămăşiţe de alimente nedigerate pătrund în intestinul gros, separat de cele digerate, şi formează straturi de materie fecală stagnantă.

Intestinul nostru gros seamănă cu un vas cu sol fertil sub forma alimentelor digerate. Organismul este ca o plantă. Pereţii intestinului gros sunt căptuşiţi cu rădăcini, ca rădăcinile unei plante, care absorb substanţele hrănitoare în sânge. Fiecare grup de rădăcini hrăneşte un anumit organ. Resturile nefolositoare sunt eliminate. Ce se întâmplă cu bucăţile nedigerate?

In timpul următoarei mese, o nouă bucată se adaugă celei vechi, apoi o alta. Mâncarea nedigerată se lipeşte de pereţii intestinului gros. Ducem cu noi câteva kilograme din aceste bucăţi. Nu e greu de imaginat ce se întâmplă cu alimentele "depozitate" timp de mulţi ani la temperaturi de peste 36° C.

Intestinul îşi duce încă la îndeplinire funcţiile de absorbţie sub acest strat de mizerie şi furnizează corpului toxinele şi substanţele carcinogene produse de procesul de degradare. Evident, acesta nu este un material bun pentru construirea unor celule sănătoase. Toxinele circulă odată cu sângele şi ne distrug gradual sănătatea.

Putem trage concluzia, din cele de mai sus, că nu avem niciodată un singur organ bolnav. Intregul nostru organism este bolnav. Unul dintre organe cedează primul, dar tratarea acestuia nu rezolvă problema. Atunci când tratăm o anumită boală, tratăm simptomul local al unei probleme generale mai mari - poluarea întregului corp. 

Când tratăm o anumită dereglare, principalul vinovat rămâne netratat şi este gata de a ataca din nou. Intestinul otrăvit furnizează încontinuu substanţe toxice întregului organism. Devine sursa unei otrăviri generale. 

Depozitele de materie fecală stagnantă formează straturi întărite. Imensul sac de resturi împinge organele interne din locul lor, pune presiune asupra diafragmei şi o elimină din procesul de respiraţie, scăzând în mod semnificativ capacitatea plămânilor noştri. 

Ficatul este împins de la locul lui; rinichii sunt sub presiune; intestinul subţire nu are suficient spaţiu pentru mişcările sale; bărbaţii constată că sistemul lor uro-genital este aglomerat. Partea inferioară a rectului se află sub cea mai mare presiune; venele suprasolicitate se dilată şi formează cheaguri de sânge. Un intestin gros otrăvit poate provoca nenumărate probleme…

…………………………………

…când suntem ferm convinşi că nu se mai poate face nimic împotriva procesului natural de îmbătrânire, ne programăm o îmbătrânire prematură. De îndată ce observăm primele riduri, subţierea părului, durerea din genunchi, pronunţăm diagnosticul: "îmbătrânesc". 

Aceasta creează necesitatea de a deveni mai puţin activi, de a conserva energia şi a duce o viaţă liniştită. Nu ne dăm seama că noi am făcut posibile aceste semne prin regimul alimentar necorespunzător, sedentarism şi lipsa entuziasmului tineresc pentru viaţă.

Ne scurtăm viaţa prin folosirea necorespunzătoare a puterilor psihologice. Procesul de îmbătrânire are loc din cauza felului în care îl anticipăm în subconştient.

Perioada crucială este vârsta de 40-50 de ani. în timpul acestei perioade, ar trebui să dăm o atenţie specială igienei şi condiţiei pielii, părului, mâinilor, picioarelor şi unghiilor, flexibilităţii şi puterii genunchilor noştri şi muşchilor şi stării generale a corpului. 

Mişcările uşoare, postura dreaptă, flexibilitatea, abdomenul plat, ochii limpezi şi strălucitori sunt calităţile fizice pe care persoanele neafectate de bătrâneţe le au. 

Este o greşeală, în special pentru femei, să se ferească de imaginea lor din oglindă imediat ce observă primele riduri pe faţă sau a cutelor de grăsime de pe piele. Deşi încearcă să nu se uite în oglindă, acestea sunt deranjate în subconştient de întrebări precum "Chiar sunt eu aceasta? Chiar m-a istovit viaţa atât de tare? Arăt groaznic? Chiar îmbătrânesc?"


Asemenea îngrijorări înlătură entuziasmul pentru viaţă şi interesul pentru felul în care arătăm. Când o femeie se opreşte din admiratul corpului sau acceptă chiar felul în care arată, ea permite procesului de îmbătrânire să se instaleze…

CUPRINS:

Din partea editorului 
Către cititorii mei 

PARTEA I. Cinci factori dăunători pentru sănătate 

Putem trăi 150 de ani? 

NEGLIJAREA COLOANEI VERTEBRALE 
O coloană vertebrală bolnavă înseamnă un organism bolnav 

RESPIRAŢIA INCORECTĂ 

DIETA INCORECTĂ 
Ce consumăm şi ce ne consumă 
Pericolul alimentelor rafinate. Criminalul dulce 
Dependenţa de lapte 
Boala din biberon 
Cine are nevoie de ulcer? 
Cazeina nedigerabilă 
Calciu, grăsimi şi colesterol 

Adevărul despre carne - bomba cu ceas 
Mai puţină făină, mai multă putere 
Făina rafinată ne face să suferim 
Pericolul drojdiei 
Pâinea nedospită 
(produsă numai din făină de grâu şi apă, fără drojdie) 
Cercul vicios 
Dieta şi buna dispoziţie 

Suntem ceea ce mâncăm 
Nu trebuie să fim toţi vegetarieni 
Boala în farfurie 

LIPSA IGIENEI CORPORALE INTERNE 
Ai grijă de sănătatea ta la fel de atent şi delicat precum ai grijă de maşina ta 
Auto-intoxicarea
Sângele este viaţă 
Microflora intestinului gros 
Intestinul gros şi sănătatea noastră 
Cele şapte sisteme de curăţare a organismului 
Ne putem mândri cu felul nostru de a fi? 

INCAPACITATEA DE A TRĂI O VIAŢĂ FERICITĂ 

PARTEA A II-A. Coloana vertebrală sănătoasă: temelia unui organism sănătos 

De ce este sănătos dormitul pe o saltea tare? 
De ce este dăunător dormitul pe o saltea moale? 
De ce este perna tare benefică sănătăţii? 
Operaţia coloanei vertebrale ar trebui să fie ultima soluţie 
Prevenţia este cea mai bună strategie pentru evitarea problemelor de coloană 

PARTEA A III-A. Obezitatea - inamicul numărul unu 

Coloana vertebrală ne controlează metabolismul 
De ce sunt ineficiente programele de slăbire? 
Obiceiurile proaste ce conduc la obezitate 
Cum slăbim? 

PARTEA A IV-A. "Doctorii naturali" care îţi sunt mereu alături 

EXERCIŢIUL FIZIC 
Viaţa este mişcare 
Mersul pe jos 
Alergarea vindecătoare 
Mersul desculţ 

AERUL 
Aerul şi viaţa 
Respiraţia şi îmbătrânirea 
Respiraţia şi fumatul 
Respiraţia corectă ajută la reducerea greutăţii 
Respiraţi pentru sănătate 
Respiraţia completă 
Respiraţia terapeutică 
Respiraţia de curăţare 
Respiraţia solar-lunar 
Tehnica vietnameză de respiraţie 
Concluzie 

APA 
Apa poate fi remediu sau otravă 
Apa din organismul nostru 
Apa pe care o bem 
Apa minerală 
Apa structurată 

Cum trebuie să bem? 
Ce este mai bun: ceaiul, sau cafeaua? 
Memoria apei 
Sucurile pot face miracole 
Sucurile proaspete sunt cele mai bune 
Sucurile de fructe şi legume - sursă de sănătate 
Cocteiluri care vindecă 

CALD Şl RECE 
Apa vindecătoare 
Băile terapeutice acasă 
Extraordinara putere a saunei 
Construiţi-vă imunitatea! 
Cine poate folosi sauna? 

Sauna şi inima 
Sauna cu efect de calmare 
Efectele purificatoare ale saunei 
Puterea saunei 
Sauna şi pielea 
Ce trebuie să bem în saună? 

ALIMENTELE 

Alimentele combinate corespunzător 
Principiile consumului de alimente bogate în proteine 
Principiile consumului de carbohidraţi 
Principiile consumului de grăsimi 
Principiile consumului de fructe 
Principiile consumului de legume 
Cum ar trebui să mâncăm deserturile?

Secretele unui regim alimentar sănătos 
Cum să planificăm un regim alimentar sănătos 
Caloriile goale 
Principiile digestiei specifice 
Mâncarea înţeleptului 

Gustul alimentelor 
Gusturile produselor 
Focul digestiv 

Cât de mult trebuie să mâncăm? 
Media de aur 
Schimbarea obiceiurilor alimentare 

Regimul alimentar şi cancerul 
Ingrediente care cauzează tumori maligne 
Substanţe care ne protejează de cancer 

MINTEA 
Ce este o boală? (Acest capitol nu se aplică şi bolilor genetice) 
învaţă despre tine 
Gândul vindecător 

Atitudinea pozitivă faţă de viaţă 
Bătrâneţe voioasă 
îmbătrânirea este o problemă de atitudine 
Mecanismul îmbătrânirii 
Arta de a rămâne tânăr 
Secretele ridurilor 
Aspectul nostru - reflexia sănătăţii 

PARTEA A V-A. Temă de meditaţie 
Intrebări şi răspunsuri 

PARTEA A VI-A. Curăţarea completă a corpului 

IGIENA EXTERNĂ 

Curăţarea dinţilor 
Curăţarea limbii 
Curăţarea nasului 
Curăţarea urechilor 

IGIENA INTERNĂ A CORPULUI 

Curăţarea intestinului gros 
Clisma 
Folosiţi chefir, suc de mere şi salate de legume pentru a vă curăţa intestinul gros 
Folosiţi fructele pentru a vă curăţa intestinul gros 
Cum să construim o microfloră intestinală sănătoasă 

Curăţarea ficatului 
Instrucţiuni pentru curăţarea ficatului 
De câte ori putem curăţa ficatul? 
Regimul alimentar după curăţarea ficatului 
Utilizarea sucurilor de legume la curăţarea ficatului 
Curăţarea ficatului cu suc de mere 

Curăţarea oaselor şi a articulaţiilor

Curăţarea rinichilor

Curăţarea limfei şi a sângelui de compuşi radioactivi şi toxici (utilă în
special după chimioterapie)

Curăţarea sistemului circulator (vasele de sânge)

Metode suplimentare de curăţare internă a organismului 

Clisma cu miere 
Clisma cu cafea 
Curăţarea ficatului 
Curăţarea rinichilor 
Curăţarea sistemului circulator 
Curăţarea glandei tiroide 
Curăţarea organelor respiratorii 
Curăţarea ochilor (cristalinului) 

Utilizarea ridichii negre pentru curăţarea organismului (Articulaţii, sistemul limfatic, sistemul circulator şi alte organe interne) 

Curăţarea nucleelor de radiu şi a metalelor grele din organism 
Terapie cu ulei 

PARTEA A VII-A. Sănătate fără medicamente. Reţete de medicină populară

Boli legate de vreme 
Tulburări ale sistemului digestiv 
Tulburări cardiovasculare 
Dureri ale articulaţiilor, oaselor şi muşchilor 
Diabet 
Menopauză 
Ochi 
Arsuri 
Hidropizie 
Reîntinerirea organismului după o boală gravă 
Puterea de vindecare a oţetului din cidru de mere 

ANEXA A. Interviuri cu autorul 
ANEXA B. Extrase din articole publicate în revista lunară Czlowiek, Zdrowie, Natura Szaman 
ANEXA C. Reţete pentru sănătate 
ANEXA D. Semne exterioare ale tulburărilor interne 
ANEXA E. Ritmul biologic şi pielea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0334 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.