Cum sa traim 150 de ani - Mikhail Tombak

thumbthumb
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 320
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Cum sa traim 150 de ani - Mikhail Tombak


…cartea de fata nu contine diete miraculoase; in cuprinsul ei veti gasi principii simple de pastrare si protejare a sanatatii. Nu veti gasi necesitatea socotirii stricte a caloriilor, dar veti intalni principii nutritionale simple, evidente si naturale.

Autorul evidentiaza legatura stransa dintre sanatate si felul cum mancam, cum respiram si cum avem grija de toate necesitatile noastre fizice si fiziologice.

CONCLUZIA: sanatatea se afla in mainile noastre. Terapiile sunt non-invazive si pot fi facute acasa, fara ajutor, folosind ingrediente naturale, fara arsenalul obisnuit de substante farmaceutice.

Cartea mai contine si cateva metode neobisnuite, aproape socante, dar extrem de eficiente de detoxifiere a organismului. Ele se bazeaza pe traditiile vechi de milenii ale medicinei naturiste orientale si occidentale, dar sunt ignorate de medicina moderna „clasica”.

Cum sa traim 150 de ani ne invata cum sa adoptam practici sanatoase pentru a ne prelungi durata de viata.

De la intarzierea procesului de imbatranire la sfaturi pentru prevenirea imbolnavirilor, o respiratie corespunzatoare, un regim alimentar sanatos si efectuarea de exercitii fizice, eliminarea toxinelor din intestine, rinichi, ficat si sange, „Cum sa traim 150 de ani” este un supliment pe care-l recomandam cu entuziasm la lista de carti esentiale din domeniul sanatatii si ingrijirii medicale.

Sfaturile cuprinse in aceasta carte ajuta zilnic mii de cititori sa duca o viata mai sanatoasa si mai implinita, constituindu-se intr-un ghid de longevitate, sanatate viguroasa si o stare de bine generala.

Din experienta am descoperit ca exista cinci factori principali care dauneaza sanatatii noastre:

1.Neglijarea coloanei vertebrale
2.Respiratia incorecta
3.Dieta incorecta
4.Lipsa igienei corporale interne
5.Incapacitatea de a trai o viata fericita


Din Carte:

Nu mulţi dintre noi ştiu că intestinul gros al unei persoane conţine 8-15 kg de materie fecală întărită pe care o purtăm după noi toată viaţa.

De obicei, după vârsta de 40 de ani, intestinul gros devine atât de plin de materie fecală, încât aglomerează celelalte organe şi împiedică buna funcţionare a ficatului, rinichilor şi plămânilor. Reprezintă o cauză importantă a multor boli.

Să vă explic cum funcţionează.

Toate produsele alimentare sunt împărţite în mod obişnuit în patru categorii:
1. Proteine - carne, peşte, ouă etc.
2. Carbohidraţi - pâine, miere, dulciuri, cartofi etc.
3. Grăsimi - unt, ulei, untură etc.
4. Fructe şi legume, sucuri de fructe.

Digestia majorităţii carbohidraţi lor, fructelor şi legumelor începe în gură şi continuă în intestinul subţire. Grăsimile şi proteinele se digeră în stomac.

Ingerarea cărnii şi a cartofilor împreună este destul pentru a provoca probleme digestive. Nu ne gândim că există perioade diferite de digestie pentru categorii diferite de alimente. Cu toate acestea, digestia cartofilor durează o oră; carnea se digeră în trei, până la cinci ore.

O mare parte din energia organismului nostru, care ar putea fi folosită pentru procesele necesare vieţii şi lupta împotriva bolilor, se risipeşte în timpul digestiei şi eliminării resturilor de pe urma unei cine ce conţine categorii de produse alimentare combinate incorect. Rămăşiţe de alimente nedigerate pătrund în intestinul gros, separat de cele digerate, şi formează straturi de materie fecală stagnantă.

Intestinul nostru gros seamănă cu un vas cu sol fertil sub forma alimentelor digerate. Organismul este ca o plantă. Pereţii intestinului gros sunt căptuşiţi cu rădăcini, ca rădăcinile unei plante, care absorb substanţele hrănitoare în sânge. Fiecare grup de rădăcini hrăneşte un anumit organ. Resturile nefolositoare sunt eliminate. Ce se întâmplă cu bucăţile nedigerate?

In timpul următoarei mese, o nouă bucată se adaugă celei vechi, apoi o alta. Mâncarea nedigerată se lipeşte de pereţii intestinului gros. Ducem cu noi câteva kilograme din aceste bucăţi. Nu e greu de imaginat ce se întâmplă cu alimentele "depozitate" timp de mulţi ani la temperaturi de peste 36° C.

Intestinul îşi duce încă la îndeplinire funcţiile de absorbţie sub acest strat de mizerie şi furnizează corpului toxinele şi substanţele carcinogene produse de procesul de degradare. Evident, acesta nu este un material bun pentru construirea unor celule sănătoase. Toxinele circulă odată cu sângele şi ne distrug gradual sănătatea.

Putem trage concluzia, din cele de mai sus, că nu avem niciodată un singur organ bolnav. Intregul nostru organism este bolnav. Unul dintre organe cedează primul, dar tratarea acestuia nu rezolvă problema. Atunci când tratăm o anumită boală, tratăm simptomul local al unei probleme generale mai mari - poluarea întregului corp.

Când tratăm o anumită dereglare, principalul vinovat rămâne netratat şi este gata de a ataca din nou. Intestinul otrăvit furnizează încontinuu substanţe toxice întregului organism. Devine sursa unei otrăviri generale.

Depozitele de materie fecală stagnantă formează straturi întărite. Imensul sac de resturi împinge organele interne din locul lor, pune presiune asupra diafragmei şi o elimină din procesul de respiraţie, scăzând în mod semnificativ capacitatea plămânilor noştri.

Ficatul este împins de la locul lui; rinichii sunt sub presiune; intestinul subţire nu are suficient spaţiu pentru mişcările sale; bărbaţii constată că sistemul lor uro-genital este aglomerat. Partea inferioară a rectului se află sub cea mai mare presiune; venele suprasolicitate se dilată şi formează cheaguri de sânge. Un intestin gros otrăvit poate provoca nenumărate probleme…

…………………………………

…când suntem ferm convinşi că nu se mai poate face nimic împotriva procesului natural de îmbătrânire, ne programăm o îmbătrânire prematură. De îndată ce observăm primele riduri, subţierea părului, durerea din genunchi, pronunţăm diagnosticul: "îmbătrânesc".

Aceasta creează necesitatea de a deveni mai puţin activi, de a conserva energia şi a duce o viaţă liniştită. Nu ne dăm seama că noi am făcut posibile aceste semne prin regimul alimentar necorespunzător, sedentarism şi lipsa entuziasmului tineresc pentru viaţă.

Ne scurtăm viaţa prin folosirea necorespunzătoare a puterilor psihologice. Procesul de îmbătrânire are loc din cauza felului în care îl anticipăm în subconştient.

Perioada crucială este vârsta de 40-50 de ani. în timpul acestei perioade, ar trebui să dăm o atenţie specială igienei şi condiţiei pielii, părului, mâinilor, picioarelor şi unghiilor, flexibilităţii şi puterii genunchilor noştri şi muşchilor şi stării generale a corpului.

Mişcările uşoare, postura dreaptă, flexibilitatea, abdomenul plat, ochii limpezi şi strălucitori sunt calităţile fizice pe care persoanele neafectate de bătrâneţe le au.

Este o greşeală, în special pentru femei, să se ferească de imaginea lor din oglindă imediat ce observă primele riduri pe faţă sau a cutelor de grăsime de pe piele. Deşi încearcă să nu se uite în oglindă, acestea sunt deranjate în subconştient de întrebări precum "Chiar sunt eu aceasta? Chiar m-a istovit viaţa atât de tare? Arăt groaznic? Chiar îmbătrânesc?"


Asemenea îngrijorări înlătură entuziasmul pentru viaţă şi interesul pentru felul în care arătăm. Când o femeie se opreşte din admiratul corpului sau acceptă chiar felul în care arată, ea permite procesului de îmbătrânire să se instaleze…

CUPRINS:

Din partea editorului
Către cititorii mei

PARTEA I. Cinci factori dăunători pentru sănătate

Putem trăi 150 de ani?

NEGLIJAREA COLOANEI VERTEBRALE
O coloană vertebrală bolnavă înseamnă un organism bolnav

RESPIRAŢIA INCORECTĂ

DIETA INCORECTĂ
Ce consumăm şi ce ne consumă
Pericolul alimentelor rafinate. Criminalul dulce
Dependenţa de lapte
Boala din biberon
Cine are nevoie de ulcer?
Cazeina nedigerabilă
Calciu, grăsimi şi colesterol

Adevărul despre carne - bomba cu ceas
Mai puţină făină, mai multă putere
Făina rafinată ne face să suferim
Pericolul drojdiei
Pâinea nedospită
(produsă numai din făină de grâu şi apă, fără drojdie)
Cercul vicios
Dieta şi buna dispoziţie

Suntem ceea ce mâncăm
Nu trebuie să fim toţi vegetarieni
Boala în farfurie

LIPSA IGIENEI CORPORALE INTERNE
Ai grijă de sănătatea ta la fel de atent şi delicat precum ai grijă de maşina ta
Auto-intoxicarea
Sângele este viaţă
Microflora intestinului gros
Intestinul gros şi sănătatea noastră
Cele şapte sisteme de curăţare a organismului
Ne putem mândri cu felul nostru de a fi?

INCAPACITATEA DE A TRĂI O VIAŢĂ FERICITĂ

PARTEA A II-A. Coloana vertebrală sănătoasă: temelia unui organism sănătos

De ce este sănătos dormitul pe o saltea tare?
De ce este dăunător dormitul pe o saltea moale?
De ce este perna tare benefică sănătăţii?
Operaţia coloanei vertebrale ar trebui să fie ultima soluţie
Prevenţia este cea mai bună strategie pentru evitarea problemelor de coloană

PARTEA A III-A. Obezitatea - inamicul numărul unu

Coloana vertebrală ne controlează metabolismul
De ce sunt ineficiente programele de slăbire?
Obiceiurile proaste ce conduc la obezitate
Cum slăbim?

PARTEA A IV-A. "Doctorii naturali" care îţi sunt mereu alături

EXERCIŢIUL FIZIC
Viaţa este mişcare
Mersul pe jos
Alergarea vindecătoare
Mersul desculţ

AERUL
Aerul şi viaţa
Respiraţia şi îmbătrânirea
Respiraţia şi fumatul
Respiraţia corectă ajută la reducerea greutăţii
Respiraţi pentru sănătate
Respiraţia completă
Respiraţia terapeutică
Respiraţia de curăţare
Respiraţia solar-lunar
Tehnica vietnameză de respiraţie
Concluzie

APA
Apa poate fi remediu sau otravă
Apa din organismul nostru
Apa pe care o bem
Apa minerală
Apa structurată

Cum trebuie să bem?
Ce este mai bun: ceaiul, sau cafeaua?
Memoria apei
Sucurile pot face miracole
Sucurile proaspete sunt cele mai bune
Sucurile de fructe şi legume - sursă de sănătate
Cocteiluri care vindecă

CALD Şl RECE
Apa vindecătoare
Băile terapeutice acasă
Extraordinara putere a saunei
Construiţi-vă imunitatea!
Cine poate folosi sauna?

Sauna şi inima
Sauna cu efect de calmare
Efectele purificatoare ale saunei
Puterea saunei
Sauna şi pielea
Ce trebuie să bem în saună?

ALIMENTELE

Alimentele combinate corespunzător
Principiile consumului de alimente bogate în proteine
Principiile consumului de carbohidraţi
Principiile consumului de grăsimi
Principiile consumului de fructe
Principiile consumului de legume
Cum ar trebui să mâncăm deserturile?

Secretele unui regim alimentar sănătos
Cum să planificăm un regim alimentar sănătos
Caloriile goale
Principiile digestiei specifice
Mâncarea înţeleptului

Gustul alimentelor
Gusturile produselor
Focul digestiv

Cât de mult trebuie să mâncăm?
Media de aur
Schimbarea obiceiurilor alimentare

Regimul alimentar şi cancerul
Ingrediente care cauzează tumori maligne
Substanţe care ne protejează de cancer

MINTEA
Ce este o boală? (Acest capitol nu se aplică şi bolilor genetice)
învaţă despre tine
Gândul vindecător

Atitudinea pozitivă faţă de viaţă
Bătrâneţe voioasă
îmbătrânirea este o problemă de atitudine
Mecanismul îmbătrânirii
Arta de a rămâne tânăr
Secretele ridurilor
Aspectul nostru - reflexia sănătăţii

PARTEA A V-A. Temă de meditaţie
Intrebări şi răspunsuri

PARTEA A VI-A. Curăţarea completă a corpului

IGIENA EXTERNĂ

Curăţarea dinţilor
Curăţarea limbii
Curăţarea nasului
Curăţarea urechilor

IGIENA INTERNĂ A CORPULUI

Curăţarea intestinului gros
Clisma
Folosiţi chefir, suc de mere şi salate de legume pentru a vă curăţa intestinul gros
Folosiţi fructele pentru a vă curăţa intestinul gros
Cum să construim o microfloră intestinală sănătoasă

Curăţarea ficatului
Instrucţiuni pentru curăţarea ficatului
De câte ori putem curăţa ficatul?
Regimul alimentar după curăţarea ficatului
Utilizarea sucurilor de legume la curăţarea ficatului
Curăţarea ficatului cu suc de mere

Curăţarea oaselor şi a articulaţiilor

Curăţarea rinichilor

Curăţarea limfei şi a sângelui de compuşi radioactivi şi toxici (utilă în
special după chimioterapie)

Curăţarea sistemului circulator (vasele de sânge)

Metode suplimentare de curăţare internă a organismului

Clisma cu miere
Clisma cu cafea
Curăţarea ficatului
Curăţarea rinichilor
Curăţarea sistemului circulator
Curăţarea glandei tiroide
Curăţarea organelor respiratorii
Curăţarea ochilor (cristalinului)

Utilizarea ridichii negre pentru curăţarea organismului (Articulaţii, sistemul limfatic, sistemul circulator şi alte organe interne)

Curăţarea nucleelor de radiu şi a metalelor grele din organism
Terapie cu ulei

PARTEA A VII-A. Sănătate fără medicamente. Reţete de medicină populară

Boli legate de vreme
Tulburări ale sistemului digestiv
Tulburări cardiovasculare
Dureri ale articulaţiilor, oaselor şi muşchilor
Diabet
Menopauză
Ochi
Arsuri
Hidropizie
Reîntinerirea organismului după o boală gravă
Puterea de vindecare a oţetului din cidru de mere

ANEXA A. Interviuri cu autorul
ANEXA B. Extrase din articole publicate în revista lunară Czlowiek, Zdrowie, Natura Szaman
ANEXA C. Reţete pentru sănătate
ANEXA D. Semne exterioare ale tulburărilor interne
ANEXA E. Ritmul biologic şi pielea

Limba:romana
Nr.pagini:320
Dimensiuni:14x20
An aparitie:2012

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Vreau sa cumpar cartea...

Vreau sa cumpar cartea
Rotaru Delia.
Cartea s-a reeditat cu o alta coperta, si o gasiti aici: https://www.xn--librrie-c4a.ro/carte/cum-sa-traim-150-de-ani-mikhail-tombak--i17564
Created in 0.0582 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.