Dacia secreta
DESCRIERE
Initierea la geto-daci, consta ca in orice alt procedeu initiatic intr-o suita de invataturi si etape, parcurse treapta cu treapta spre stadiul de Maestru.
Dupa ce, individul care dorea cu toata fiinta sa porneasca pe drumul Initierii, era cercetat printr-o conversatie libera de chiar Zalmoxis, dupa ce verdictul era favorabil, viitorul ucenic era chemat, singur sau cu mai multi la confirmarea sa prin “Botez”.
Aproape ca in “Cultul lui ORFEU”, cel ales intra dezbracat in apa, de obicei la ceasul amiezii si era insotit de asta data de 3 Magi-Preoti care-l asistau.
Primul dintre ei cufunda vasul sacru in undele raului Naparis (Ialomita) si varsandu-i continutul pe crestetul novicelui rostea: “- Sa crezi cu toata fiinta in Invatatura!”
Apoi al doilea repeta operatiunea rostind aceeasi fraza. Dupa ce si cel de-al treilea oficia rostind indemnul de a crede in Invatatura, novicele primea aceeasi haina aspra si lunga, apoi, insotit de cei 3 era dus in incinta perimetrului de initiere pe munte.
Acolo ingenunchea in fata Altarului invocand pe Tatal Ceresc:
“Parinte fii alaturi de mine, Eu iti apartin!”
Urmau 40 de zile de purificare si rugaciune, timp in care era supravegheat de departe, fara a fi tulburat.
Dupa parcurgerea celor 40 de zile, ucenicul era purtat intr-o procesiune solemna la lumina facliilor in fata marelui preot. Aceasta a fost oarecum perioada de NASTERE si fara de ea nu era admis nimeni la etapa de cunoastere a INVATATURII.
In fata Altarului ucenicul ingenunchea si rostea in gand multumirea catre Tatal Ceresc.
Apoi Marele Preot il ridica de umeri aratandu-i pe rand cele doua picioare ucenicului: “Sa stii si sa nu uiti! Initiatul are doua picioare, altele decat lumea. Unul este insasi Invatatura, Credinta si dorinta de Cunoastere, fara de care nu poti pasi. Al doilea, Rabdarea - cea care echilibreaza si face pasul bun, chiar daca el nu pare spornic.”
Din acel moment, ucenicul incepea cu adevarat patrunderea Tainelor. Invata si era indrumat de Magi-Preoti in miracolul astrelor, in metodele de decriptare a previziunilor din semne, in lumea mirifica a plantelor de leac, in taina trupului si a medicinii oculte, in priceperea de a te autocontrola.
“Lasa-ti trupul sa vorbeasca. Asculta-l si lucreaza asupra lui nu numai cu mintea ci si cu sufletul.”
Vorbele cadeau rar si ucenicul incerca sa retina totul intr-o chinuitoare lupta cu sinele.
“Sa nu uiti ca cele 7 necesitati ale trupului tau sunt: a respira, a te hrani, a bea, a te misca, a te purifica (spala, dejecta, urina), a face dragoste, a te odihni. Toate cele 7 isi cer pretuirea. De cum le vei intelege asa le vei domina sau vei sta sub ele”.
Poate cel mai greu era taramul magic, acolo unde lucrurile inca abia se ghiceau si efortul era dublu: a vedea cu vederea fizica si cea de dincolo de vedere.
Dupa cei trei ani de incrancenare intre sumedenia de lucruri ce se cereau stiute urmau alte 40 de zile de post si rugaciune.
La sfarsitul lor, ucenicul primea acceptul de a urma cea de-a doua etapa: CALEA MAGICA - unde lucrurile se schimbau cu totul. Mai intai era lasat un an prin lume sa-si consolideze cunostintele, sa le aplice unde era chemat s-o faca si mai ales sa se puna de acord cu sine.
Urmarit, de multe ori dublat de ochiul atent al Magiior-Preoti, initiatul era reprimit la “Solstitiul de Toamna”, pentru prima oara, alaturi de magi la CINA ALESILOR.
Apoi din nou ingenunchea in fata Altarului ascultand rostirea Marelui Preot:
“Viata este Lumina, iar lumina este vesnica! De cate ori vei uita aceasta, intunericul te va impresura…”
Pornit pe ultima etapa, initiatul era acomodat treptat cu tainele geometriei sacre, cu taina puterii nascatoare de lumina. Conturul Pentagramei ajungea in ultimul an sa-i fie lacas si spatiu de veghe. Practicile de autocontrol acolo se desfasurau si tot acolo apareau revelatiile.
“Nu uita - LUMINA Pentagramei magice este IUBIREA! Dar ca s-o faci luminoasa, trebuie sa ajungi la esenta Pentagramei - IERTAREA!”
Lucrurile pana nu demult involburate se asezau cu incetul in “Ordinea Sacra” dictata de puterea CREDINTEI. “Poti invinge predestinarea numai armonizandu-te cu propriul tau destin”
Invatatura lua sfarsit cu putin inainte de ultima incercare. Acum putea realiza cat de iute au zburat cei 3 ani si cat de uriasa era zestrea pe care o primise in timpul curgerii lor.
Gatit sufleteste si trupeste initiatul era condus din nou cu alai, trecut pe sub bolta de lumina, sub care valvataile inimii erau asemeni zecilor de faclii aprinse.
Urma finala purificare. Cu pasi siguri se apropia si fara sa ezite traversa dansul fascinant si ametitor al flacarilor ce se prelingeau din gurile tainice ale grotei subterane.
In mijlocul dogorii se oprea o clipa surazand.
“Neatins esti de flacari, in mijlocul primejdiei! Zambeste si crede…”
Vocea rasuna in urechi pana dincolo de iadul flacarilor si ingenunchea in fata Altarului. Pentru prima oara vedea de aproape pe cei trei mari Magi-Preoti socotiti Maestrii desavarsiti: Maestru TRADITIEI, Maestrul JERTFEI si Maestrul LUMINII - adunati laolalta pentru a-l recunoaste pe el Mag si initiat in taina de veacuri a maritului Zalmoxis.
Haina lunga, de lana alba, ii confera o stralucire palida pe langa stralucirea ochilor, aproape de neinfruntat…
CUPRINS:
Incantecul
Tabla de Smarald
Taina Tainelor
Legendarul Kogaion
Ciuleandra sau Trimiterea Solului la Ceruri
Drumul spre Rai
Naşterea Prinţilor Divini
Zeiţa Magiei şi a Războiului
Copilaria Gemenilor Divini
Mărţişorul
Zalmoxis şi Pythagoras
Crăiasa Lumii
Primele Minuni
Şerpii Albi şi Şerpii Negri
Prevestirea Morţii lui Apollon
Uciderea Zeului
Priveghiul
Invierea
Dalbii de Pribegi
Zalmoxis Rege
Gâlmele întunericului
Tinereţe fără Bătrâneţe şi Viaţă fără de Moarte
Păsările Măiastre
Fraţii şi Surorile de Cruce
Inălţarea la Cer
Tracii şi Orientul
Misterul Essenienilor
Calea Laptelui, Drumul Raiului
Druizii
Paralele germanice
Banchetul razboinicilor
Amintiri Elene şi Romane
Câte Bordeie, atâtea Obiceie
Imperiul Getic
Drumul Regelui
Drumul Preotului
Vremea Vitejiei şi a înţelepciunii
Teribilul Număr 666
Alba-Neagra Antică
Emisiunile Monetare
Divina împărăţie
Amurgul
Moştenirea Spirituală
Inorogul
Gherila Spirituală
Ingerii Iubirii
Cununile Sarmizegetuselor
Dacii şi Romanii
Independenţa Daciei
Calendarul Dacic
Politeism şi Monoteism
Geţii şi Goţii
Enigmaticul Alfabet de la Histria
Formarea Limbii Române
MORFOLOGIA
Substantivul
Adjectivul
Pronumele
Numeralul
Verbul
Adverbul şi Cuvintele de Legătură
SINTAXA
Subiectul
Predicatul
Atributul
Complementul
Zori de România
Muţenia Valahă
Daci, nu Slavi!
Cele mai Vechi Texte în Limba Română
Din Negura de Vremi
Taina lui Negru Vodă
Dacia, Divina Noastră Mamă
Mihai Eminescu şi Tainele Zalmoxiene
Poveşti şi Doine, Ghicitori, Eresuri
Mitologie şi Istorie
„Luceafărul"—un Poem Iniţiatic
Rugăciunea unui Dac
Bibliografie
Limba: romana
Nr.pagini: 376
Dimensiuni:
An aparitie: 2013
Top 10
-Cărți noi
-- 44,00 leiPRP: 49,00 lei
- 78,75 lei
- 42,22 leiPRP: 44,44 lei
Promoţii
-- 44,00 leiPRP: 49,00 lei
- 48,40 leiPRP: 55,00 lei
- 17,60 leiPRP: 20,00 lei
RECENZII