Despre succes. Cele mai bune sfaturi

thumbthumb
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 200
Format: 13X20

DESCRIERE

Despre succes. Cele mai bune sfaturi - Napoleon Hill


Editia cartii, Despre succes. Cele mai bune sfaturi de autor Napoleon Hill, este revizuita si actualizata de Patricia G. Horan.

Napoleon Hill (1883‑1970) a fost un celebru autor american de carti motivationale. A trecut de la jurnalistica la drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie si, evoluand rapid, a ajuns sa le ia interviuri unor oameni de afaceri, lideri si presedinti precum Henry Ford, Thomas Edison, Woodrow Wilson sau Franklin D. Roosevelt.

Preocuparile lui Hill au vizat convingerile personale ale individului si rolul lor in atingerea succesului. Ca rezultat al cercetarilor intreprinse in calitate de reporter si la imboldul lui Andrew Carnegie, autorul a formulat "filosofia succesului", reluata in multe dintre cartile sale, cu scopul de a dezvalui calea spre reusita, formula prin care orice om se poate realiza atat in plan material, cat si spiritual.

Desi concepute cu mult timp in urma, ideile lui Napoleon Hill sunt, in continuare, fundamentale pentru domeniul dezvoltarii personale. Cea mai cunoscuta lucrare a lui Napoleon Hill este De la idee la bani, fiind totodata una dintre cele mai vandute carti din toate timpurile.


Ani la rand, Napoleon Hill a cercetat succesele inregistrate de cei mai puternici si mai bogati oameni ai lumii.

100 de nume rasunatoare (industriasi, latifundiari, politicieni si lideri din toate domeniile) si 20 000 de esecuri anonime au constituit baza de studiu pentru Hill.

Toate aceste exemple reale l-au condus pe Hill spre elaborarea a ceea ce el avea sa numeasca in final Legea Succesului: 17 principii fundamentale (pe care, daca nu le respecti, atunci e mai bine sa stii ca succesul va ramane pentru tine doar un vis frumos).

Ei bine, aceste 17 principii (revizuite si actualizate pentru secolul XXI) sunt redate in cartea de fata, sub forma unor lectii usor de asimilat.


Multe dintre personalitatile pe care istoria le consemneaza in prezent ca fiind remarcabile nu s-au nascut deloc sub o stea norocoasa.

Dar cum au invins acesti oameni adversitatile? Ce fel de alchimie personala a transformat soarta lor din "predestinat pentru esec" in "menit sa schimbe lumea"?

Nu trebuie, in mod necesar, sa schimbi lumea. Dar iti poti crea o viata mai buna.

Asadar, ce anume trebuie sa faci, ca sa devii un castigator? Iata intrebarea-cheie la care raspunde Napoleon Hill in paginile acestei carti.


"Invata din esecuri cum sa ajungi la succes. Piedicile si erorile reprezinta doua dintre cele mai sigure trepte spre succes."
Dale Carnegie autor al cartii Secretele succesului

"Daca motivatia ta pentru a obtine bani sau succes provine dintr‑un sentiment nepotrivit - precum teama, furia sau nevoia de a iesi in evidenta - atunci banii castigati nu-ti vor aduce fericirea."

T. Harv Eker autor al cartii Secretele mintii de milionar

…………………………………


Fragment din carte

Doreşte-ţi, nu visa Dorinţa, aşadar, este punctul de plecare al tuturor realizărilor umane. La sursa dorinţei se află diferiţi stimuli prin
care dorinţa este transformată în flacăra puternică a acţiunii.

Aceşti stimuli sunt cunoscuţi şi vor fi enumeraţi mai târziu în cadrul filosofiei Legii Succesului, descrisă în această carte.

Se spune, şi nu fără temei, că poţi avea tot ce-ţi doreşti, în limite rezonabile, cu condiţia să-ţi doreşti suficient de mult! Orice persoană capabilă să-şi stimuleze mintea spre o stare intensă de dorinţă este, de asemenea, capabilă de realizări peste medie în urmărirea acelei dorinţe.

Trebuie ţinut minte că a visa la un lucru nu este acelaşi lucru cu a ţi-l dori. Un vis este pur şi simplu o formă pasivă a dorinţei.

Doar o dorinţă puternică poate da naştere unor impulsuri de acţiune puternice, făcându-l pe individ să construiască planuri şi să le pună în practică.

Majoritatea oamenilor nu merg niciodată dincolo de faza „visului“. Factori stimulatori ai puterii Una sau mai multe dintre următoarele opt forţe motivaţionale de bază reprezintă punctul de plecare al tuturor realizărilor umane demne de menţionat:

1. Instinctul de autoconservare
2. Dorinţa de contact sexual
3. Dorinţa de câştig bănesc
4. Dorinţa de viaţă după moarte
5. Dorinţa de celebritate, de putere
6. Instinctul iubirii (diferit de dorinţa de sex
7. Dorinţa de răzbunare (o caracteristică a minţilor subdezvoltate)
8. Dorinţa de a se abandona egocentrismului

Oamenii acţionează cu mare putere doar atunci când sunt impulsionaţi de unul sau mai multe dintre aceste opt motivaţii fundamentale.

Forţele creatoare ale minţii umane reac ţio nează doar la efectul impulsului unei motivaţii bine definite! Agenţii de vânzări buni au descoperit lucrul acesta.

Fără această descoperire nimeni nu ar fi ajuns expert în vânzări.

-----------------------------------


CUPRINS


Mulţumiri
Prefaţă

Cuvânt înainte al autorului

Lecţia 1
Intelectul Superior

Lecţia 2
Importanţa unui scop bine definit

Lecţia 3
Încrederea în sine

Lecţia 4
Deprinderea de a economisi

Lecţia 5
Iniţiativă şi leadership

Lecţia 6
Imaginaţia

Lecţia 7
Entuziasmul

Lecţia 8
Autocontrolul

Lecţia 9
Deprinderea de a face mai mult decât eşti plătit să faci

Lecţia 10
Personalitatea de succes

Lecţia 11
Gândirea precisă

Lecţia 12
Concentrarea

Lecţia 13
Cooperarea

Lecţia 14
Câştigul obţinut de pe urma insucceselor

Lecţia 15
Toleranţa

Lecţia 16
Regula de Aur şi cooperarea

Lecţia 17
Deprinderea de a-ţi îngriji sănătatea

Nota editorului la prima ediţie

Limba: romana

Nr.pagini: 200

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0371 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.