Dieta Engine 2
DESCRIERE
DIETA CARE SCHIMBĂ MODUL DE ALIMENTAŢIE
Cu acest plan inovator, oricine poate să slăbească, să îşi scadă colesterolul, să reducă semnificativ riscul de boală şi să îşi refacă forma fizică în numai câteva săptămâni.
Atlet profesionist devenit pompier, Rip Esselstyn este obişnuit să facă faţă urgenţelor. Aşa că, atunci când a aflat că vreo câţiva din colegii lui pompieri din Austin, Texas aveau probleme grave de sănătate – mai mulţi dintre ei aveau colesterolul ridicat (cel mai ridicat era 344!) – el a trecut la acţiune şi a elaborat un plan de salvare a vieţii pentru staţia de pompieri.
Toţi cei care au urmat programul lui Rip au slăbit (unii chiar şi peste 9 kg); le-a scăzut colesterolul (colesterolul persoanei care avea 344 a ajuns la 196) şi au remarcat o îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Acum, Rip îşi prezintă planul său verificat în...DIETA ENGINE 2.
Avându-l pe Rip ca antrenor expert şi factor motivaţional, vă veţi transforma viaţa şi stilul de viaţă în decurs de o lună. Planul său de nutriţie, alimentat de plante, se bazează pe o dietă de alimente integrale, inclusiv cereale integrale, fructe proaspete, legume, păstăi, alune, nuci şi seminţe. Acest ghid nepreţuit cuprinde următoarele:
● Zeci de reţete simple şi delicioase – de la clătite la pizza, mâncăruri Tex-Mex şi deserturi fabuloase de ciocolată – care vă vor face să aşteptaţi cu nerăbdare fiecare înghiţitură;
● Sfaturi de stocare a alimentelor care vă vor scăpa de panica poftelor inevitabile şi a gustărilor pe fugă;
● Îndrumări de meniu care vă vor permite să mâncaţi în oraş, oriunde şi ori de câte ori doriţi;
● Programul simplu de mişcare al lui Rip, inspirat de exerciţiile pompierilor, care vă va stimula metabolismul şi vă va topi grăsimea.
Aprobat din punct de vedere medical, uşor de urmat şi uluitor de eficient, Dieta „Engine 2” este recomandată pentru oricine doreşte să avanseze considerabil în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, greutatea corporală şi starea de bine – şi toate astea, fără eforturi considerabile.
„Îl cunosc pe Rip de peste douăzeci de ani, timp în care el a servit drept motivaţie pentru mulţi oameni. Această carte minunată îi va inspira pe toţi cei care o citesc să îşi schimbe viaţa şi să îşi optimizeze starea de sănătate.”
– Lance Armstrong, Supravieţuitor în lupta cu cancerul, campion de şapte ori în Turul Franţei
„Vrei să fii puternic ca un pompier texan? Sau sănătos ca un atlet profesionist de triatlon? Atunci urmează sfaturile minunate ale lui Rip Esselstyn, care este şi una, şi alta. Această carte poate să îţi salveze viaţa – fie că eşti femeie sau bărbat. O recomand cu căldură!”
– Dean Ornish, fondator şi preşedinte al „Institutului de cercetare în medicina preventivă”, profesor clinic de medicină la Universitatea California, San Francisco şi autor al lucrărilor Revoluţie în terapia bolilor de inimă şi Spectrul
…………………………
„Rip Esselstyn a trăit o viaţă de erou şi în această carte plină de inspiraţie îşi împărtăşeşte dedicarea pentru o stare bună de sănătate.
Cu un plan simplu şi structurat pe paşi, alături de o mulţime de idei practice şi de reţete minunate, cartea reprezintă ghidul suprem către sănătate şi viaţă lungă.”
– Neal D. Barnard, profesor asociat adjunct de medicină Facultatea de Medicină a George Washington University
-----------------------------------------
„Pompierul Rip Esselstyn este un salvator de vieţi – şi nu numai într-un singur mod. Această carte vă oferă un plan de alimentaţie uşor de urmat şi satisfăcător chiar şi pentru cei mai bărbaţi dintre bărbaţi.”
– Rory Freedman
Mănâncă mai mult. Slăbeşte mai mult.
– Rip Esselstyn
Fragment din carte
Mitul 1
Nu poţi să asimilezi suficiente proteine consumând o dietă pe bază de plante.
Realitate: Nu numai că vei asimila toate proteinele de care ai nevoie, ci, pentru prima oară în viaţă, n-o să suferi de un exces de proteine.
În alimentele naturale integrale pe bază de plante se află cantităţi foarte mari de proteine. De exemplu, spanacul este 51 la sută proteine; ciupercile – 35 la sută; păstăile – 26 la sută; orzul – 16 la sută; paste de grâu integral – 15 la sută; porumb – 12 la sută, iar cartofii – 11 la sută.
Mai mult decât atât – corpul nostru are nevoie de mai puţine proteine decât am crede. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), un bărbat mediu cu o greutate de 68 de kilograme are nevoie doar de 22,5 grame de proteine pe zi, într-o dietă de 2.000 de calorii pe zi, ceea ce înseamnă că aproximativ 4,5 la sută din calorii ar trebui să provină din proteine. (OMS recomandă femeilor însărcinate să asimileze 6 la sută din calorii din proteine.)
Alte organizaţii în domeniul nutriţiei recomandă ca doar 2,5 la sută calorii pe zi să provină din proteine, iar Consiliul SUA pentru Alimentaţie şi Nutriţie (US Food and Nutrition Board) recomandă o doză zilnică permisă de 6 la sută, ca marjă de siguranţă; cu toate astea, cei mai mulţi americani au un aport de 20 la sută sau mai mult de proteine.
O serie de doctori, de la tata şi până la Dean Ornish şi la Joel Fuhrman, autorul bestsellerului Mănâncă pentru a trăi. Formula revoluţionară pentru o pierdere în greutate rapidă şi susţinută (Little, Brown), sugerează că un aport corespunzător de proteine în alimentaţie ar trebui să fie cea mai mică grijă a noastră.
Uitaţi-vă în jur şi spuneţi-mi când aţi văzut ultima oară pe cineva care a fost internat în spital cu deficienţă de proteine. Sau uitaţi-vă în natură, unde veţi observa că animalele cele mai mari şi mai puternice, precum elefanţii, gorilele, hipopotamii şi bizonul sunt erbivore.
De asemenea, tipul de proteine pe care le consumăm este la fel de important ca şi cantitatea. Dacă aportul nostru de proteine va fi din alimente de origine animală, atunci nu numai că vom avea un aport prea mare de proteine, ci va fi şi un tip de proteine care produc acid şi care produc dezastru în sistemul nostru.
De ce au atâta potenţial dăunător proteinele?
Deoarece corpul nostru poate să stocheze carbohidraţi şi grăsimi, dar nu proteine. Aşadar, în cazul în care conţinutul de proteine din dietă depăşeşte cantitatea de care ai nevoie, nu numai că ficatul şi rinichii vor fi suprasolicitaţi, ci vei începe şi să pierzi calciu din oase, pentru a neutraliza excesul de proteină animală, care devine acid în corpul uman.
Din acest motiv, în cazul proteinelor, motto-ul „cu cât mai puţin, cu atât mai bine” se aplică cu siguranţă. Un american consumă în medie cu mult peste 100g pe zi, iar asta e o cantitate periculoasă. Însă dacă consumi o dietă pe bază de plante, nu vei avea nici prea multe proteine, nici prea puţine, ci întocmai cantitatea potrivită.
Mitul 2
Proteinele din plante nu sunt proteine complete.
Realitate: Proteinele din plante sunt cât se poate de complete. Mitul că nu ar fi complete, sau că sunt de calitate mult mai mică decât proteinele de origine animală datează de pe vremea experimentelor pe şobolani, efectuate la începutul lui 1900. Pe lângă faptul că şoarecii nu sunt oameni, că ei au necesităţi nutritive diferite şi au nevoie de mai multe proteine decât oamenii pentru a-şi susţine trupşoarele blănoase.
Industria cărnii, a lactatelor şi a ouălor a făcut atâta tam-tam cu studiul ăsta străvechi şi chiar şi în anul 2009, aproape orice puşti, bărbat sau femeie crede că singurul mod de a obţine proteine complete este consumând carne, ouă sau produse lactate.
În realitate, proteinele sunt compuse din lanţuri de aproximativ douăzeci de aminoacizi diferiţi. Dintre aceştia, opt se află în afara corpului şi trebuie să îi absorbim din hrană. Aceşti opt aminoacizi sunt aminoacizii „esenţiali”. Ceilalţi acizi sunt „non-esenţiali”, pentru că pot fi sintetizaţi chiar de corp.
Plantele furnizează toţi aminoacizii esenţiali şi non-esenţiali. Pe toţi. Poate că o plantă va avea un conţinut mai scăzut dintr-un aminoacid sau altul (care însă nu va lipsi complet), pe când o alta are un conţinut mai ridicat dintr-un alt aminoacid, dar genialul nostru corp le aşează pe toate şi, până la urmă, ne completează profilul de aminoacizi astfel încât să fie perfect echilibrat.
Astfel, plantele generează proteine de calitate superioară, care sunt mai sănătoase, mai sigure şi mai bune decât proteinele de origine animală.
Aşa că nu este absolut nicio nevoie să combinăm anumite proteine din plante la fiecare masă, încercând să obţinem un echilibru optim de aminoacizi.
Din păcate, mitul referitor la combinaţia de proteine continuă să fie perpetuat de o serie de organizaţii respectabile. Însă Asociaţia Americană pentru Dietă (American Dietetic Association) a înţeles cum stau lucrurile. În poziţia sa, organizaţia afirmă: „Sursele vegetale de proteine pot să asigure ele singure cantităţi corespunzătoare din aminoacizii esenţiali şi non-esenţiali, presupunând că sursele vegetale de proteine din dietă sunt rezonabil de variate şi că aportul caloric este suficient pentru a face faţă necesităţilor de energie.
Cerealele integrale, păstăile, legumele, seminţele, nucile şi alunele conţin cu toatele aminoacizi esenţiali şi non-esenţiali.” Puteţi să vă urcaţi în vârful muntelui şi să strigaţi: Proteinele din plante sunt 100 la sută complete!
-----------------------------------
CUPRINS
Cuvânt înainte de T. Colin Campbell, Ph. D.
I. Dieta E2 1. „Engine 2”
2. Povestea mea ... 9
3. Dieta „Engine 2” ... 17
4. Mituri aberante despre mâncare ... 39
5. Dovezile medicale din spatele Dietei „Engine 2” ... 53
6. Programul de antrenament E2 ... 89
II. Cum să o faci să meargă
1. Atitudinea E2 ... 113
2. Semnele vitale E2 ... 3. Citirea etichetelor ... 137
4. Cum să o faci să meargă pentru toată viaţa! ... 153
III. Reţete şi planuri de alimentaţie
Introducere
1. Cum să îţi aduci bucătăria în formă pentru E2 ... 163
2. Orar săptămânal simplu E2 ... 185
3. Reţete E2 ... 189
Mulţumiri
Index
Limba: romana
Nr.pagini: 352
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2014
Top 10
-Cărți noi
-- 105,00 leiPRP: 111,00 lei
- 99,00 lei
- 118,79 leiPRP: 132,00 lei
Promoţii
-- 105,00 leiPRP: 111,00 lei
- 118,79 leiPRP: 132,00 lei
- 43,55 leiPRP: 44,90 lei
RECENZII