Dieta Young. Miracolul PH pentru o sanatate perfecta
DESCRIERE
..''Dieta Young. Miracolul PH pentru o sanatate perfecta''
...autorii lucrarii, Robert O'Young - microbiolog şi nutriţionist - şi Shelley Redford Young - terapeut specializat în nutriţie - pun la dispoziţia cititorilor un program de viaţă revoluţionar care se bazează pe:
-o detoxificare a organismului, pentru a normaliza digestia şi metabolismul;
-eliminarea bacteriilor care dăunează organismului;
-alimente alcaline care să le înlocuiască pe cele ce provoacă aciditate;
-suplimente de vitamine şi minerale - cum să le alegem şi în ce doze să le luăm;
-apă, care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică şi care trebuie să fie din abundenţă şi să aibă un grad cât mai ridicat de puritate.
Toate cele de mai sus au drept scop scăderea acidităţii sângelui (pH) pe care autorii îl consideră principala cauză a bolilor din epoca modernă.
Cartea este structurată în trei părţi:
Partea I:
Teoria - argumentaţia pentru această dietă;
Partea a II-a:
Programul propriu-zis pe care ni-l propun autorii;
Partea a III-a:
Reţete culinare - compuse în spiritul celor prezentate până la acest nivel - care cuprind ingrediente în general accesibile cititorului român, chiar dacă unele dintre ele pot părea exotice.
Stilul direct şi clar asigură uşurinţa lecturii, chiar şi de către nespecialişti, dar cartea interesează în egală măsură medicii, biologii şi specialiştii în nutriţie.
……………………..
Fragment din carte:
Fundamentele combinarii alimentelor
...tot ce trebuie să faceţi este să separaţi amidonul de proteinele animale, şi să separaţi zaharurile, inclusiv fructele, de aproape orice.
De aceea, o dată ce aţi făcut tranziţia completă la acest program, evitând proteinele animale, zaharurile şi majoritatea fructelor, combinarea nu mai reprezintă o problemă.
Până atunci, iată regulile oficiale:
1. Legumele (sau fructele) cu conţinut scăzut de zaharuri/conţinut mare de apă se combină cu orice, mâncaţi-le cu proteine, amidon sau uleiuri obţinute prin presare la rece - şi cu alte legume!
2. Mâncaţi alimente cu amidon împreună cu legume sau fructe cu conţinut redus de zahăr. Nu mâncaţi alimente cu amidon (inclusiv legumele cu amidon) cu proteine de origine animală, acizi, fructe sau ulei. (în domeniul combinării alimentelor, "acid" nu înseamnă neapărat acelaşi lucru cu alimentele care fac corpul mai acid. Cele mai importante exemple ale acestei excepţii sunt lămâile şi roşiile, care sunt în sine acide, dar de fapt fac organismul mai bazic.) Aşadar, când alegeţi o cereală (inclusiv pâine sau paste făinoase) sau dovleac de iarnă sau cartofi, mâncaţi-le cu legume, şi nu cu peşte, de exemplu.
3. Mâncaţi proteinele de origine animală cu legume sau fructe sărace în zaharuri. Nu mâncaţi proteine de origine animală cu amidon, alimente acide sau uleiuri. Proteinele vegetale se pot combina cu legume şi fructe bogate în apă şi sărace în zaharuri, ca şi cu uleiuri bune. Aici este reciproca celor de mai sus: Când mâncaţi peşte, combinaţi-l cu legume şi nu cu o cereală. Renunţaţi la paella (peşte cu orez); încercaţi să mâncaţi peştele cu legume gătite la abur, sau peste o salată crocantă.
4. Mâncaţi fructele foarte dulci separat - dacă mâncaţi din acestea. (Nu mâncaţi fructe în amestec cu proteine, amidon, legume sau ulei. De fapt, mai bine nu mâncaţi fructe deloc cu excepţia lămâilor, lămâilor verzi, roşiilor crude, avocado, ardeilor roşii, galbeni, verzi sau portocalii şi grepfrutului amar - până când nu sunteţi destul de sănătoşi, şi atunci doar cu moderaţie şi fructe de sezon.)
5. Mâncaţi uleiuri (sănătoase) cu legume şi fructe cu conţinut scăzut de zahăr (roşii, avocado, ardei gras şi roşii, galbeni, portocalii şi verzi, lămâie şi lămâie verde). .....
……………………..
CUPRINS:
Mulţumiri
Cuvânt înainte
Partea I
TEORIA
1. Noua Biologie a sănătăţii
2. ABC-ul: Acid, sânge, candida
3. D vine de la Digestie
4. A mânca aşa cum trebuie
5. Eşti ceea ce bei: apă, suc şi "băutură verde"
6. Combinarea alimentelor
Partea a II-a
PROGRAMUL
7. Tranziţia
8. Purificarea
9. Motivaţia
10. Suplimente
11. 53 le punem cap la cap
Partea a III-a
REŢETE
Alegerea retetei corecte
Salate
Sosuri de salata
Supe
Antreuri
Garnituri
…………………
Resurse
Autori:
Robert O. Young
Shelley Redford Young
Limba:romana
Nr.pagini:316
Dimensiuni:13x20
An aparitie:2012
Top 10
-Cărți noi
-- 28,00 leiPRP: 29,77 lei
- 30,00 lei
- 22,00 lei
Promoţii
-- 25,49 leiPRP: 29,99 lei
- 31,50 leiPRP: 35,00 lei
- 8,80 leiPRP: 10,00 lei
RECENZII