Din inima si mainile mele
DESCRIERE
Din inima şi mainile mele. Cum sa obtinem sanatate si echilibru prin terapia craniosacrala - Kate Mackinnon
Simţirea ritmului craniosacral
Pregătirea mea de fizioterapeut era bazată pe ştiinţa medicală, cu accent pe folosirea studiilor pentru a dovedi eficienţa tratamentului.
Pregătirea mi-a plăcut şi am continuat să fiu entuziasmată de noile cercetări din domeniul medical, însă aceasta nu m-a încurajat să explorez beneficiile încorporării emisferei drepte, intuitive, în munca mea.
La primul curs de TCS, nu am avut dificultăţi în ceea ce priveşte anatomia şi fiziologia detaliat prezentate. Cu toate acestea, provocarea cea mare a fost când a trebuit să-mi las barierele să cadă şi să-mi suspend emisfera stângă, analitică, pentru a putea intra într-un spaţiu relaxat, în care să pot simţi subtilităţile sistemului craniosacral.
Ştiam că trebuia să muncesc pentru a dezvolta această zonă - terapeuţii TCS sunt încurajaţi să-şi folosească ambele emisfere pentru a-şi ajuta clienţii, aju-tându-se de toate abilităţile şi funcţiile creierului lor.
Am fost încântată când, în a doua zi, am simţit pentru I prima oară mişcarea ritmului craniosacral. Am petrecut mult timp în clasă, obişnuindu-mă cu el.
Iniţial, fruntea îmi era încordată şi faţa tensionată, dar de îndată ce am simţit ritmul am intrat intr-o stare de uimire şi uşurare. Acum sunt extrem de încântată, observând feţele oamenilor atunci când îşi simt pentru prima oară ritmul craniosacral. (Oricine poate învăţa cum să-l simtă, şi vă voi explica în detaliu acest proces în ultimul capitol.)
Ritmul craniosacral poate fi simţit oriunde în corp. Necesită doar o atingere extrem de delicată şi relaxată, cca 5 grame de presiune, aproximativ greutatea unei monede.
Este foarte diferită de abilitatea de palpare folosită în mod uzual în terapiile manuale, acolo unde ţesuturile şi articulaţiile sunt examinate adânc.
In loc să-mi cufund rapid mâinile în ţesut pentru a simţi ce se întâmplă, a trebuit să învăţ să permit ca RCS să vină către mâinile mele.
Făcând asta, am putut simţi o mişcare subtilă a întregii pieli, a ţesuturilor şi a oaselor de sub mâna mea, ca şi când s-ar rula în afară (mişcare cunoscută sub numele de rotaţie externă sau flexie, în terminologia TCS). Mişcarea era urmată de o scurtă pauză, iar apoi de o rulare înăuntru (cunoscută ca şi rotaţie internă sau extensie).
Dacă sunteţi ca mine, cu partea analitică a creierului ce vă ţine ocupaţi mai mereu, v-ar putea fi de folos să vă creaţi o imagine mentală a sistemului ce creează acest ritm. Vom începe cu structura craniului.
Cea mai mare parte a craniului este constituită din 7 oase: occipitalul, aflat în spate, două oase parietale - sus, două oase temporale - în lateral, osul frontal - în faţă şi osul sfenoid, aflat în spatele ochilor, cu cele două aripi ale sale în dreptul tâmplelor.
La cursuri, am învăţat că un craniu adult nu înseamnă o masă unică de oase contopite, aşa cum ne învaţă cărţile britanice şi americane de anatomie (şi cum se predă şi în zilele noastre)...
CUPRINS:
Cuvinte de apreciere de Tim Hutton
Poem de Nancy Levin
Cuvânt înainte de dr. Wayne Dyer
Introducere
Capitolul 1: Definiţia Terapiei Craniosacrale
Capitolul 2: Terapia Craniosacrală în profunzime
Capitolul 3: Ce să aştepţi de la o şedinţă de Terapie Craniosacrală
Capitolul 4: Accesarea şi folosirea înţelepciunii interioare
Capitolul 5: Tipuri de afecţiuni în care Terapia Craniosacrală poate fi de ajutor
Capitolul 6: Adaptarea Terapiei Craniosacrale la nevoi specifice
Capitolul 7: Intensificarea experienţei Tearpiei Craniosacrale
Capitolul 8: Terapia Craniosacrală acasă
Limba: romana
Nr. pagini: 203
Dimensiuni: 14X20
An aparitie: 2014
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 27,90 leiPRP: 29,40 lei
- 58,50 leiPRP: 65,00 lei
- 35,00 leiPRP: 39,00 lei
RECENZII