Dreptul Uniunii Europene. Comentarii, jurisprudenta si doctrina. Editia a VI-a
DESCRIERE
Dreptul Uniunii Europene. Comentarii, jurisprudenta si doctrina. Editia a VI-a
Paul Craig, Grainne de Burca
Control stiintific si revizie traducere: Beatrice Andresan-Grigoriu (coordonator), Laura-Corina Iordache si Ruxandra Antal
Simplitatea si naturaletea denumirii oferite acestei lucrari – Dreptul Uniunii Europene – intra in antiteza cu complexitatea si amploarea continutului sau, evidentiindu-se prin aceasta importanta, influenta si prezenta constanta a materiei dreptului Uniunii Europene in viata oricarei persoane.
Acest best-seller international capteaza nu numai interesul celor pasionati de aceasta ramura a dreptului, ci si al practicienilor si studentilor care, avand aceasta lucrare la dispozitie, pot intelege, aprofunda si aplica cu succes normele Uniunii Europene.
Lucrarea in forma ei originala se afla la cea de-a sasea editie, Editura Hamangiu publicand initial traducerea editiei a patra in anul 2009. Avand in vedere succesul de care s-a bucurat in randul cititorilor romani, la inceputul anului 2017 se va publica traducerea editiei a sasea a cartii, sub ingrijirea si coordonarea dnei Beatrice Andresan-Grigoriu, formator INM la disciplina dreptul Uniunii Europene.
Prin intermediul opiniilor autorilor, jurisprudentei bogate si al doctrinei relevante, aceasta editie realizeaza o analiza clara si profunda a tuturor aspectelor legate de dreptul european in era post-Lisabona. Cu toate acestea, este de precizat ca acest comentariu practic nu neglijeaza aspectele importante anterioare Tratatului de la Lisabona, efectuand comparatii utile intelegerii corecte a evolutiei dispozitiilor dreptului UE. Astfel, sprijinindu-se pe reputatia de neegalat ca text de referinta in studiul acestei materii, lucrarea analizeaza in detaliu impactul pe care Tratatul de la Lisabona l-a produs asupra dreptului Uniunii Europene, oferind cititorilor o viziune clara a modificarilor aduse si a modului in care peisajul juridic si politic s-a dezvoltat ca urmare a acestora.
Multe dintre capitole au fost in mod substantial sau in intregime rescrise, inclusiv cele in domenii-cheie, cum ar fi institutiile Uniunii Europene, instrumentele juridice si ierarhia normelor, competenta, precum si mecanismele de luare a deciziilor. In plus, capitolul privitor la libera circulatie a capitalurilor si Uniunea Economica si Monetara a fost restructurat pentru a include o discutie detaliata a problemelor legate de criza financiara, iar lucrarea include un nou capitol privind dreptul penal al UE. Printre elementele de evolutie recenta importanta, lucrarea trateaza, in a sasea editie: Avizul nr. 2/2013 privind aderarea UE la CEDO; implicatiile alegerilor pentru Parlamentul European pentru relatia dintre Comisie, Parlament si Consiliu; Strategiile adoptate de noul presedinte al Comisiei si echipa sa.
Top 10
-Cărți noi
-- 47,50 leiPRP: 50,00 lei
- 54,87 leiPRP: 59,00 lei
- 99,00 lei
Promoţii
-- 348,00 leiPRP: 369,00 lei
- 739,00 leiPRP: 781,00 lei
- 198,00 leiPRP: 209,00 lei
RECENZII