Dupa cei 50 de ani - Chico Xavier

Preț: 73,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2022
Pagini: 410
Format: 13X20

DESCRIERE

Dupa cei 50 de ani

Episoade din istoria crestinismului din secolul al II-lea

Chico Xavier

 

 

Fratilor si surorilor, care, fiind inspirati de Dumnezeu, ati ales sa deschideti aceasta carte spre a parcurge aceste pagini, va rugam sa reflectati asupra raurilor de lacrimi ce s-au scurs din inima umana. Alegeti sa evocati numeroasele experiente amare pe care vi le-au adus zilele si noptile superficiale, trecatoare ale vietii. Este cu putiinta ca si voi sa fi iubit, sa fi suferit mult, iar macar uneori ati simtit cum vanturile reci ale necazurilor de tot felul v-au infrigurat inimile.Alteori sufletul vostru bine intentionat si sensibil a putut fi ranit fie de calomnii, fie de unele deceptii. In anumite situatii, deloc intamplatoare, ati privit la randul vostru cerul si v-ati intrebat in tacere unde s-ar afla adevarul dumnezeiesc si dreptatea dumnezeiasca, invocand apoi compasiunea lui Dumnezeu in unele situatii, printr-o rugaciune fierbinte, disperata. 

Scrisoare catre cititor

 

Pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi!

 

Daca ati citit modestele pagini ale volumului "Acum 2000 de ani in urma”, este posibil sa cautati aici continuarea luptelor cumplite prin care au trecut personajele sale reale, in arena pamanteasca a stradaniilor pentru rascumparare.

 

De aceea ma simt obligat sa explic unele aspecte ale acestei noi povestiri.

 

Dupa 50 de ani de la catastrofa din Pompei, in care orgoliosul senator Publius Lentulus parasea din nou lumea pentru a-si evalua dureroasele experiente pamantesti, il gasim in aceste pagini imbracat in umilele vesminte ale sclavilor, pe care, in mandria lui, ii dispretuise in trecut. In mila Lui, Domnul i-a ingaduit sa aiba personalitatea lui Nestorius, pentru a compensa abuzurile si actele despotice pe care le savarsise in trecut, cand, ca persoana publica, isi inchipuise ca detinea toata puterea in mainile sale neputincioase, printr-un drept divin nejustificat. In fiecare suferinta a sa ca sclav veti recunoaste mantuirea binecuvantata a unui trecut plin de greseli evidente.

 

Consider ca este de datoria mea sa va satisfac curiozitatea in privinta fostilor sai companioni, prezenti in acest nou pelerinaj pamantesc, ale carui evenimente reale sunt relatate in aceasta carte.

 

Chiar daca membrii familiei Severus, Flavia si Marcus Lentulus, Saul si Andre din Gioras, Aurelia, Sulpicius, Fulvia si restul actorilor din acea drama sunt intrupati in aceeasi perioada, este necesar sa clarific ca toti acestia isi ispasesc pacatele in alte sectoare ale binecuvantatei suferinte. Asadar ei nu apar in aceasta poveste, in care fostul senator Publius Lentulus va este infatisat in vesmantul unui sclav de varsta mijlocie, ca parte integranta a acestui nou scenariu.

 

Totusi, dintre toate personajele din "Acum 2000 de ani in urma”, unul apare aici printre alte figuri din acele vremuri, inclusiv Polycarp, desi acesta din urma nu aparuse in povestea anterioara. Prin legaturile afective create, el fusese un frate devotat al lui Publius Lentulus in vremurile politice si sociale tulburi ale Romei lui Nero si Vespasian. Ma refer la Pompilius Crassus, camaradul sau, care a impartasit aceeasi soarta in timpul distrugerii Ierusalimului, si a carui inima i-a fost scoasa din piept de catre Nicandrus, la ordinul unui stapan crud si razbunator.

 

Pompilius Crassus este acum Helvidius Lucius, revenit in lume pentru a-si continua reabilitarea. Si daca am amintit de un prieten devotat si binevoitor, va informez ca nu am scris aceasta carte in scopul de a-mi povesti propriile stradanii trecatoare din aceasta lume. Ea este mai degraba marturia inimii sublime a unei femei transformate intr-o sfanta, al carei eroism dumnezeiesc a fost un far calauzitor pentru multe spirite cuprinse de amaraciune.

 

In "Acum 2000 de ani in urma” am urmarit sa examinam o epoca a luminii si a intunericului, in care materialismul si crestinismul roman s-au luptat pentru castigarea sufletelor, intr-un tablou al mizeriilor si splendorii, pe fondul grandorii extreme a Cezarului si a minunatelor edificari spirituale ale lui Iisus Cristos. Atunci Publius Lentulus a trait intr-o lume a decadentei morale si a placerilor trecatoare, dar acum, ca sclavul Nestorius, el vegheaza asupra unui suflet, si ma refer la figura centrala a acestei naratiuni, Celia, a carei inima plina de iubire si intelepciune intelege si aplica toate lectiile Invatatorului dumnezeiesc in viata ei plina de suferinte. In succesiunea evenimentelor o veti vedea ca fata si ca tanara femeie, ca si cum ati privi un inger plutind deasupra tuturor atasamentelor pamantesti. Virtutile si actiunile vietii sale edificatoare ii arata sufletul pios precum crinul, care infloreste in mocirla patimilor lumesti pentru a parfuma noaptea vietii pamantesti cu aroma blanda a celor mai minunate sperante dumnezeiesti ale Cerului.

 

Astfel, draga cititor, se poate spune ca acest volum nu reprezinta o continuare integrala a experientelor purificatoare ale fostului senator Lentulus in cadrul ciclurilor pamantesti izbavitoare. Este in schimb povestea unei sublime inimi feminine, indumnezeite prin sacrificiu si altruism, care nu-si pierde credinta in Cristos nici dupa multele lacrimi ale suferintelor mantuitoare. Biserica Romana i-a pastrat amintirea faptelor minunate in arhivele sale vechi, chiar daca datele, numele, descrierile si adnotarile au fost modificate si denaturate de diversi naratori.

 

In orice caz, frati si surori, deschideti aceste pagini si reflectati asupra raurilor de lacrimi scurse din inima umana, ganditi-va la numeroasele experiente amare pe care vi le-au adus zilele trecatoare ale vietii. Poate ca si voi ati iubit si ati suferit mult, si uneori ati simtit cum vanturile reci ale necazurilor v-au infrigurat inimile. Alteori, sufletul vostru, bine intentionat si sensibil, a fost ranit de calomnii sau deceptii. In anumite situatii ati privit la randul vostru cerul si ati intrebat in tacere unde ar putea fi adevarul si dreptatea, invocand mila lui Dumnezeu printr-o rugaciune disperata. Stiind, insa, ca orice suferinta serveste scopului glorios al mantuirii sufletului, cititi aceasta poveste adevarata si reflectati asupra ei. Exemplul unui suflet sfintit prin suferinta si smerenie va va invata sa apreciati truda si greutatile de zi cu zi; fiind martorii sacrificiilor ei si simtindu-i credinta profunda, simtiti o mangaiere ce va regenereaza credinta in Cristos.

 

Cautati sa patrundeti esenta acestei compilatii de adevaruri reconfortante, si spiritul pur al eroinei noastre va picura in inimile voastre balsamul mangaietor al sperantelor sublime.

 

Dorinta acestui frate si slujitor umil al vostru este sa beneficiati, asa cum am facut si noi, in urma exemplului stradaniilor si experientelor din vremuri de mult apuse.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.