Frauda fiscala privind TVA din operatiunile intracomunitare

thumbthumb
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 376

DESCRIERE

Despre lucrare

Prezenta lucrare este inspirată din cei peste 20 de ani de practică fiscală a autorilor, ce i-au aşezat în cadrul sistemului fiscal, având posibilitatea de a cunoaşte evoluţia metodelor şi a tehnicilor de colectare şi administrare a veniturilor statului, dar mai ales a efectelor aplicării modalităţilor de reducere a evaziunii fiscale şi realizarea programului de încasări.
Scopul acestui demers editorial este identificarea, studierea şi cunoaşterea modalităţilor şi a tehnicilor de manifestare a evaziunii fiscale, în special a fraudei fiscale de tip carusel, pentru realizarea eficientă a activităţii de identificare şi detectare în stadiul incipient a intenţiei de fraudă fiscală a bugetului public, în vederea stabilirii unor concluzii şi recomandări pertinente care să conducă la îmbunătăţirea administrării creanţelor bugetare.

Din cuprins

  • Fenomenul de evaziune fiscală
  • Cauzele şi modalităţile de realizare a evaziune fiscală
  • Inspecţia fiscală – componentă a administraţiei fiscale în combaterea evaziunii fiscale
  • TVA şi lanţul evaziunii din operaţiunile intracomunitare
  • Frauda fiscală de tip carusel şi implicaţiile acestei
  • Analiza rezultatelor evaziunii fiscale identificate în perioada 2011-2012

Puncte forte

  • Rezultatul a peste 20 de ani de practică fiscală
  • Sunt identificate şi supuse analizei modalităţile şi a tehnicile de manifestare a evaziunii fiscale
  • Propuneri privind identificarea şi detectarea în stadiul incipient a intenţiei de fraudă fiscală a bugetului public
  • Răspunde unor nevoi de clarificare a modului de manifestare a fraudei fiscale şi a celei de tip carusel, generată de operaţiunile intracomunitare ce poate constitui un instrument bun de lucru al administraţiei fiscale
  • Sunt formulate recomandări pertinente care să conducă la îmbunătăţirea administrării creanţelor bugetare şi a schimbului de informaţii fiscale între autorităţile fiscale europene prezentând chiar un model unic european de conectare la bazele de date ale statelor membre ale Uniunii Europene

Despre autori

Eugen Deliman: funcţionar public în cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală Arad cu experienţă în investigarea fraudelor fiscale, dobândită în cei peste 20 de ani de activitate în cadrul ANAF, autor a 7 articole ştiinţifice.

Gheorghe Florin Bene: consultant fiscal cu experienţă în administrarea veniturilor statului în cei peste 16 ani de activitate, având publicate peste 11 articole ştiinţifice şi cartea Cod de bune practici în colectarea creanţelor fiscale.

Public ţintă

Practicienilor în fiscalitate, funcţionarilor statului cu atribuţii în combaterea fraudei fiscale, cercetătorilor în domeniul finanţelor publice, studenţilor şi în general publicului larg preocupat de condiţiile asigurării serviciilor publice ale statului.

Limba: romana
Nr. pagini: 376
Dimensiuni:
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0463 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.