Ganduri pentru fiecare zi, 2014

thumbthumb
Preț: 26,16 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 398
Format: 10X18
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

Cine nu a fost într-o bună zi entuziasmat brusc de ideea binelui, a adevărului?

Este însă greu să-ți acorzi apoi sentimentele cu această idee! Iar mult mai greu este să-ți pui în acord și faptele! Totuși, trebuie perseverat. Hrănind zilnic o idee în noi, ea se va impune în final sentimentelor, iar sentimentele, la rândul lor, se vor impune faptelor.

Dar dacă o zi este de ajuns pentru a-ți schimba filosofia, este nevoie însă de mult timp și muncă pentru a înlătura un defect sau a te descotorosi de un obicei prost!

Pentru a ușura coborârea a unor idei din lumea spirituală în lumea fizică, gestul și cuvântul sunt printre mijloacele cele mai eficace. De aceea este foarte important să ne exersăm zilnic, și tocmai de aceea învățământul nostru ne prezintă numeroase metode.

În același timp, o metodă nu reprezintă mare lucru în sine; dacă nu știm cum să o punem în aplicare, ea va rămâne ineficace. Fiindcă o metodă este numai o unealtă. Un cuvânt sau un gest ce îl repetăm își degajează forța numai dacă îi oferim un conținut, punând în el un gând și un sentiment.



8 FEBRUARIE



Bebelușii, chiar nou născuții nu sunt numai niște mici trupuri: cei care se ocupă de ei trebuie să se gândească la sufletul, la spiritul lor. Dacă o fac, ei vor simți curând că atrag binecuvântările îngerului lor păzitor. Pntru că lângă fiecare copil există un înger care se ocupă de el, care îi dorește lumina, iubirea, bucuria.

Dintre ordinele îngerești, există îndeosebi unul însărcinat cu supravegherea copiilor: cel al Elohimilor din sefirotul Nețah, iar copiii, care simt, își găsesc un adăpost lângă ei. Deseori, îngerul păzitor întâmpină însă mari greutăți în misiunea sa: foarte mulți copii sunt expuși influențelor nocive ale unor adulți inconștienți și chiar răi!

Îngerul păzitor veghează asupra copilului, caută să îl ocrotească, dar în planul fizic el este foarte îngrădit. De aceea, el este foarte bucuros să vadă lângă acest copil cel puțin o persoană care se gândește la sufletul său, îndrumându-l pe calea binelui și a luminii, înconjurându-l cu influențe armonioase.

El este recunoscător acelei persoane care îl ajută în misiunea sa și o recompensează dăruindu-i lumina și bucuria sa.



25 MARTIE



Există câteva diferențe între veselie și bucurie. Veselia se citește imediat pe un chip. Veselia este surâzătoare, din ea se răspândește ceva ușor. Bucuria vine din niște regiuni mai profunde. Putem suferi și simți în același timp bucurie, fiindcă prin această suferință simțim că suntem pe cale să înțelegem ceva esențial.

Desigur, această bucurie profundă se poate exprima și prin veselie. De aceea se observă că mulți înțelepți sunt veseli. Ceea ce ei au înțeles le ușurează poverile existențiale. Contrar a ceea ce mulți își închipuie, înțelepții nu sunt nici triști, nici pesimiști, ei sunt veseli, și sunt în stare să râdă chiar în suferințe și încercări.

S-au studiat oare toate binefacerile răsului? El întreține suplețea în noi. El ne face mai ușori și ne îndeamnă să înaintăm. El ne face și mai iubitori. Cel care știe să râdă iubește mai mult decât alții. Și învață mai bine și mai repede decât alții.

………………………


17 IULIE



A ști să respiri contribuie mult la armionia și la echilibrul interior, dar pentru aceasta sunt câteva reguli ce trebuie cunoscute. Mai întâo, este bine, în general, să nu respirăm pe gură, ci doar pe nas. Apoi, să inspirăm aerul foarte lent și să îl păstrăm în plămâni cât mai mult timp posibil.

Expirul poate fi rapid și puternic. De exemplu, dacă simțiți o slăbiciune, ca și cum ați fi invadați de niște prezențe întunecate, faceți acest exercițiu: inspirați aerul lent, apoi eliminați-l dintr-o dată, îmaginându-vă că alungați și prezențele care creează aceste tulburări în voi.

Când aveți senzația că sunteți în sfârșit eliberați de acești intruși, inspirați, chemând în voi prezențe binefăcătoare. Imaginați-vă că inima voastră se umple de o lumină aurie, că devine un soare din care țâșnesc niște raze. Cum să nu se simtă spiritele îngerești atrase de un asemenea lăcaș?



13 AUGUST



Neliniștea, agitația, tulburarea creează cele mai defavorabile condiții pentru activitatea gândului. De aceea, dacă aveți o problemă de rezolvat, o hotărâre importantă de luat, începeți prin a vă liniști. Faceți liniște în voi și încercați să vă proiectați cât mai mult posibil în voi înșivă, fiindcă în înalt veți găsi lumina.

Când veți simți că ați atins un fel de înălțime, gândiți-vă la problema ce vă preocupă și așteptați... Răspunsul va începe să apară mai mult sau mai puțin clar; va fi poate doar o impresie vagă, greu de interpretat, dar va fi deja un indiciu.

Nu renunțați. Reluați de câte ori este necesar, repuneți întrebarea: curând veți simți o clarificare, o certitudine, și în acel moment nu veți mai avea îndoieli; veți ști cum trebuie să acționați.

Lumina în intelect, căldura în inimă și o voință liberă: dacă îndepliniți cele trei condiții, veți găsi mereu cele mai bune răspunsuri la întrebările ce vi le puneți și veți lua hotărâri bune.

-----------------

Limba: Romana
Nr.pagini: 398
Dimensiuni: 10x16
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0343 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.