Gateste cu mine. Retete de acasa
Preț: 49,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Florin Dumitrescu
ISBN: 978-606-93180-9-6
Editura: Coreus Publishing
Anul publicării: 2016
Pagini: 182
Format: 19X26
Categoria: Carti de Bucate
DESCRIERE
Gateste cu mine. Retete de acasa Florin Dumitrescu
CUPRINS:
La cumpărături
Copilărie
Supă de legume cu tăiţei de casă 15
Spaghete carbonara 18
Tocană de pipote de pui 22
Sos de usturoi 27
Adolescenţă
Mic dejun englezesc 31
Creveţi cu usturoi, ardei iute şi roşii cherry 34
Salată cu peşte afumat 38
Piure de cartofi 42
Gnocchi cu caramel şi nuci 47
Maturitate
Omleta perfectă de dimineaţă 51
Pâine cu untură frecată 55
Salată de spanac, busuioc şi leurdă 58
Tabouleh 63
Salată verde cu crutoane, brânză de capră, roşii uscate 66
Salată de creveţi cu ridichi şi sfeclă marinată 71
Avocado, mango, crudo şi parmezan 75
Melci Bourguignonne
Midii în sos de vin şi ierburi proaspete 82
Burger de creveţi 86
Peşte la aburi cu ierburi aromate 91
Ceviche de somon 94
Somon pe plită cu condimente 99
Supă de pui 102
Supă Vichychoisse pentru copii 106
Ciorbă de burtă v. 2. 0 111
Spaghete cu usturoi, ardei iute şi ulei de măsline 114
Tagliatelle cu creveţi şi dovlecei 118
Risotto cu şofran 122
Piept de pui grill 127
Pâté de ficat de viţel şi dulceaţă de fenicul 130
Ficat de vită cu sos de ceapă 134
Plăcintă de berbecuţ 138
Skirt de vită 143
Obraz de vită la cuptor 146
Antricot de vită cu cartofi prăjiţi şi sos de ceapă 150
Beef Wellington (pentru copii) 154
Coaste de porc lipicioase 158
Legume caramelizate 163
Piure de legume (pentru copii) 166
Pomme du Sima 170
Creme brulée 174
Tartă cu cătină 179
in primul an de ucenicie în bucătărie trebuia să ajut pe toată lumea. Nu aveam neapărat o secţie de care să mă ocup, eram băiatul bun la toate. Dădeam cu mătura, ştergeam faianţa, curăţăm legumele, curăţăm solzii de peşte, duceam gunoiul, alegeam legumele urâte de cele frumoase... Făceam treaba pe care orice ucenic trebuie să o facă într-o bucătărie.
Era o singură treabă pe care, însă, nu îmi plăcea să o fac... să curăţ peştele afumat de oase. îmi venea să îmi iau tălpăşiţa şi visele grandioase de bucătar în devenire şi să fug. Se punea presiune foarte mare pe mine, de către şeful bucătar, de bucătarul de linie, ba chiar şi de femeia de la vase care, când trecea pe lângă mine, îmi spunea: „vezi că ai scăpat un os".
Ieşeam mereu transpirat din „bătălia" mea cu peştele afumat. Când îl curăţăm de oasele mici trebuia să păstrez intactă carnea sfărâmicioasă şi asta nu era uşor deloc! Dar, aşa este începutul oricui, în orice meserie. Până când ajungi să îţi dai seama că treaba ta este foarte importantă pentru bunul mers al lucrurilor trece mult timp.
Dacă îmi scăpa vreun os mic în vascheta cu peşte curăţat deveneam, brusc, „persona non-grata" în bucătărie. La vremea aceea nu înţelegeam de ce era atât de important să curăţ atât de bine peştele ăla! De parcă oamenii, acasă, când mănâncă peşte afumat, nu sunt în stare să se descurce singuri cu oasele.
Mai târziu am înţeles că fiecare restaurant are stilul şi specificul lui şi că restaurantul unde lucram era unul cu pretenţii şi plin de clienţi obişnuiţi cu o anumită calitate. Ştefan, bucătarul şef şi mentorul meu, avea o vorbă, care m-a ghidat după aceea în meseria mea, şi anume: „când găteşti, trebuie să te pui în locul clientului şi, dacă îţi este greu să mănânci ceva ce ai gătit sau îl mesteci cu dificultate, nu îţi faci meseria cum trebuie".
Limba: romana
Nr.pagini: 182
Dimensiuni: 19X26
An aparitie: 2016
Top 10
-Cărți noi
-- 47,50 leiPRP: 50,00 lei
- 54,87 leiPRP: 59,00 lei
- 99,00 lei
Promoţii
-- 37,90 leiPRP: 45,00 lei
- 10,56 leiPRP: 12,00 lei
- 7,48 leiPRP: 8,50 lei
RECENZII