Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta

thumb
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 189

DESCRIERE

Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta. Manualul cultivatorului si al consumatorului - Grazia Cacciola

…ce sunt germenii vegetali si cum iti pot influenta ei sanatatea?

Daca esti familiarizat cu domeniul captivant al alimentatie sanatoase, aceste intrebari nu sunt deloc dificile.

Vei gasi in aceasta carte sfaturile de care ai nevoie pentru a cultiva si consuma germenii vegetali, inclusiv o prezentare detaliata a germinatoarelor handmade de care ai nevoie.

Urmand instructiunile din aceasta lucrare vei ajunge sa cultivi la tine in casa germenii sanatosi ce iti vor intari sistemul imunitar si iti vor imbunatati starea generala de sanatate.

Avantajul este ca nu ai nevoie decat de o suprafata infima pe care vei reusi sa cultivi absolut tot ce iti doresti. Odata inceputa o astfel de cultura, primele rezultate vor aparea in 4-5 zile.

Cartea contine:

1. Prezentarea proprietatilor nutritive
2. Tehnici de germinare a semintelor
3. Tabele practice cu fiecare germen in parte (60 de tabele!)
4. Tipuri de germeni pe care ii poti gasi pe piata, dar si germeni pe care ii poti prepara chiar tu
5. Germeni cruzi si germeni fierti pe baie de aburi
6. Retete 100% vegetale foarte sanatoase

Fragmente:

Orz
(Hordeum Vulgare)


sau Hordeum Vulgare este cea mai răspândită specie din familia Hordeum, din care se trage şi orzul alimentar, aliment de care depinde o parte însemnată a alimentaţiei mondiale.

Orzul cultivat a luat naştere din orzul sălbatic Hordeum Spontaneum, între acestea două existând o strânsă legătură, mai ales că unii cercetători le consideră o singură specie de hibrizi.

Zona de origine a strămoşilor poate fi identificată în Orientul Apropiat, mai precis în zona cuprinsă între Israelul de azi, Iordania, Siria şi zona de sud a Anatoliei. Conform altor surse însă, strămoşul sălbatic este originar din Tibet.

In Etiopia şi în Tibet încă se mai găsesc multe specii sălbatice. Speciile cu cariopsa goală, cărora li se desprinde foarte uşor învelişul după ce au ajuns la maturitate pare că sunt originare din China.

Mărturii mai vechi despre cultivarea lor datează din anul 10.500 i.Hr., din Neolitic. Cu siguranţă că soiurile cu 6 foi pe cariopsă erau cultivate în Mesopotamia în anul 7000 î.Hr. în timp ce în anul 5000 î.Hr. orzul era răspândit în Europa centrală şi în Egipt, unde în anul 3000 î.Hr. orzul era deja transformat în bere. în jurul anilor 1000 LHr orzul a ajuns în Coreea iar până la sfârşitul secolului al XV-lea era una dintre cele mai răspândite cereale pentru panificaţie.

Sămânţa de orz poate fi integrală sau decojită; cea integrală este singura care poate fi germinată. Culoarea lor este de obicei gălbuie deşi anumite soiuri au cariopse albicioase, roşiatice sau negre. Dimensiunile variază între 8 şi 12 mm lungime şi 3-4 mm lăţime; greutatea a 1000 de seminţe integrale variază între 25 şi 55 g.

Orzul ajută la dezvoltarea puterii de concentrare şi la desfăşurarea activităţii cerebrale întrucât conţine magneziu, fosfor, potasiu, vitamina PP, E, calciu şi fier.

Germenul de orz este considerat un mineralizant al oaselor deoarece este bogat în fosfor; previne afecţiunile pulmonare şi cardiovasculare, este nutritiv şi tonifiant, de altfel indicat în cazul gastritelor, colitelor şi cistitelor. Principiile active sunt arginină (alcaloid), hordeină, maltoză şi dextrină.

Germenii de orz au puternice proprietăţi antiinflamatorii şi emoliente şi întăresc sistemul imunitar. Arginină, aflată în special în seminţele de orz germinat stimulează circulaţia periferică şi are un efect bronhiolitic mulţumită vasoconstricţiei. Arginină are şi proprietăţi antiseptice asupra intestinelor.

In medicina naturistă, decoctul din germeni de orz folosit pentru gargară ajută în caz de angină pectorală şi de inflamare a cavităţii orale. Deooctul este folosit şi la împachetări pentru ochi injectaţi. în medicina Adiţională chinezească, orzul este folosit în decoct în caz de stagnarea alimentelor în aparatul digestiv, spre exemplu laptele pentru nou-născuţi, sau amidonoasele.

Ajută la vindecarea ocluziei intestinale, a eructaţiilor şi la restabilirea poftei de mâncare. Reprezintă un remediu clasic pentru întreruperea alăptării, de aceea nu este indicat a fi consumat de către femeile însărcinate care doresc să alăpteze.

In China, pentru a obţine orz germinat, se lasă orzul în apă timp de 12 ore şi apoi se împachetează într-un prosop umed în permanenţă până când va fi încheiat procesul de germinare; după aceea se va lăsa la uscat la soare.

De asemenea poate fi şi măcinat De altfel, dacă este prăjit, orzul ajută mult mai bine digestia şi revenirea apetitului, de altfel dacă este copt va fi mult mai eficace în tratarea indigestiilor. Germenii de orz pot fi consumaţi cruzi sau fierţi, de preferat pe baie de abur.

Sunt foarte buni cruzi în salate, datorită gustului lor uşor dulce, consumaţi pe post de garnitură pentru mâncărurile gătite sau în supe. Cu orz germinat, stafide şi fructe uscate veţi obţine un muşli crud excepţional.

Umezire - 24-48 ore
Irigare - 2-3 ori pe zi
Perioadă de creştere - 10-12 zile
Inălţimea medie pentru consum - 1-6 cm
Consumat în stare crudă - da
Consumat gătit - da
Vitamine - PP, E, B1, B2
Minerale - magneziu, fosfor, potasiu, etc

Limba: romana
Nr. pagini: 189
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0332 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.