Hanurile de altadata – iubiri, chefuri, crime si povesti tenebroase - Dan-Silviu Boerescu

Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069922552
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 144
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Hanurile de altadata – iubiri, chefuri, crime si povesti tenebroase

Dan-Silviu Boerescu

Amoruri patimase, comori bine ferecate, crime politice si jafuri odioase au marcat istoria locurilor de ospetie si petrecere din vechile targuri romanesti. Hanurile din vechime, construite – dupa modelul manastirilor catolice – cu zid de piatra, reprezentau in primul rand adevarate fortarete ale comertului. Pivnitele lor erau cele mai bune locuri pentru a ascunde documente, bani si alte valori, insusi domnitorul si boierii apeland deseori, in situatii grele, la aceste tainite. De regula, hanurile vechi aveau in mijloc o curte mare imprejmuita de ziduri inalte si groase ce serveau pentru apararea hanului, existand o singura intrare care in timpul noptii era inchisa printr-o mare usa de stejar, prevazuta cu drugi de fier si mai multe randuri de incuietori…
Hanul Ancutei si chefurile pantagruelice ale Conului Mihail Sadoveanu
La Trei Sarmale si Bolta Rece cu „Popa Smantana” si Eminescu, la Parlita si in alte hanuri din Iasii de demult
Hanul de la Gura Lupului – cel mai bantuit loc din vechii Bucuresti
Hanul lui Manjoala si un esec erotic al lui Caragiale
De la Hanul Golescu la Hanul Bossel – istorii cu parfum de epoca, in care apare si… Coana Chirita!
Hanul lui Manuc – afacerile in stil mare ale unui dublu spion si cedarea Basarabiei
Cetatea Kronstadt si hanurile cosmopolite ale Brasovului
Placute locuri de petrecere si ospetie
 
ISTORII SECRETE (50 de volume)
Colectie promovata de ziarul LIBERTATEA, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Regional, Bucuresti FM, Radio Sport Total, Radio Napoca FM si Radio Impuls FM si Bucatarescu. ro
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.
Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.
Spre descifrarea istoriei secrete a Romaniei!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0340 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.