Hipnoza Umanista pentru incepatori

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789738975873
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 286
Format: 15X22

DESCRIERE

Hipnoza Umanista pentru incepatori

Oliver Lockert, Patricia D'Angeli

 
 

Hipnoza Umanista pentru incepatori `` este o carte pedagogica si inovatoare ce prezinta filosofia si tehnicile unei noi forme de hipnoza aparuta in Europa in secolul al XXI-lea.

Hipnoza Umanista nu se multumeste numai sa imbunatateasca principiile celorlalte forme de hipnoza, ea reprezinta un nou univers hipnotic.

Datorita ei veti avea posibilitatea sa atingeti un nivel de constiinta extinsa si in acelasi timp sa aveti o atitudine activa.

In prezenta hipnoterapeutului nu va mai fi nevoie sa va abandonati, intrucat el va va ghida, ajutandu-va sa actionati singuri, in autonomie completa.

In acest fel, Hipnoza Umanista va va permite sa va vindecati sau sa va schimbati, pentru a deveni ceea ce sunteti cu adevarat.

 

Inconştientul privilegiază în primul rând supravieţuirea, apoi uşurinţa şi abia apoi plăcerea... Aşadar, în faţa unui drum periculos şi al altuia care pare mai liniştit, Inconştientul alege întotdeauna cel mai sigur drum - chiar dacă aceasta îl împiedică să avanseze cu adevărat.
 
Apoi, în faţa a două drumuri sigure, unul care urcă iar celălalt care coboară, Inconştientul îl va alege pe cel care cere cel mai puţin efort.
 
Dacă ar trebui să aleagă între două drumuri sigure şi uşoare, Inconştientul îl va prefera, bineînţeles, pe cel care produce cea mai mare plăcere.
 
Când ştim aceste lucruri, este destul de uşor să facem în aşa fel încât Inconştientul să se schimbe: ajunge să-i oferim o opţiune mai bună în viaţă (un mod mai bun de a supravieţui, mai uşor, mai mult confort în viaţă), iar el va adopta de unul singur noul mod de a proceda.
 
Inconştientul funcţionează ţinând cont de modul de a se succeda al celor trei straturi: 1-reptilian, 2-limbic şi numai după aceea 3-neocortex.
 
Acest lucru este bine ştiut de publicitari şi de responsabilii de marketing care caută să activeze mai întâi primul strat, cel compulsiv şi care nu este raţional.
 
Raţiunea (3) nu are un control imediat asupra emoţiilor (2) sau asupra instinctelor (1).
Astfel, Inconştientul poate fi foarte „literal” (el ia lucrurile ad litteram), întrucât nu înţelege imediat sensul figurat, abstracţiile şi aluziile (neocortex, stratul al treilea).
 
Spre exemplu, daca îi zicem: „spune-mi care este numele tău”, el ar putea foarte bine să răspundă „care este numele tău”! Trebuie să ne adresăm Inconştientului într-un mod simplu, mai ales pentru că el gândeşte ca un copil de 6 ani.
Pentru aceleaşi motive, Inconştientul nu înţelege negaţia înainte ca fraza să ajungă la neocortex: „Nu vă gândiţi la un iepure alb”!
 
Prea târziu, v-aţi gândit deja! Negaţia într-o frază ţine de gramatică, deci de ceva ce aparţine neocortexului (3). Fraza „gândiţi-vă la un iepure alb” traversează creierul vostru în lung şi în lat înainte ca negaţia să fie înţeleasă, prea târziu!
 
Inconştientul nu face lucrurile în mod intenţionat. El este ca un robot. Nu are morală şi nici nu judecă. El nu vrea să vă facă viaţa dificilă. El nu face altceva decât să răspundă programelor şi mediului înconjurător, a ceea ce vi se întâmplă, în funcţie de ereditate, educaţie, povestea vieţii voastre, traume interioare etc.
 
Este inutil să ne supărăm pe el: mai întâi pentru că el face parte din noi iar apoi deoarece trebuie să ne înţelegem bine cu el, dacă vrem să obţinem un ajutor de la un prieten.
 
Inconştientul face întotdeauna ceea ce crede că este cel mai bine, chiar dacă acest lucru nu ajunge sau ne face rău. Aceasta înseamnă ca el nu a găsit cea mai bună soluţie. El se descurcă cu ceea ce are, de aceea este important să-i aducem cunoştinţe noi care îi permit să creeze noi comportamente.
 
Spre exemplu, femeia care se aruncă în mod inconştient în braţele bărbaţilor violenţi: Inconştientul ei recunoaşte în aceşti bărbaţi modelul tatălui său. Inconştientul său crede în mod sincer ca acest tip de bărbaţi este un „reproducător bun” - iar pentru el, Inconştientul, aceasta este tot ceea ce contează!
 
Acel tată a făcut în aşa fel ca fetiţa să se nască. Aşadar, Inconştientul fetiţei ajunse la vârsta adultă, îşi caută acelaşi tip de bărbat, oricare ar fi părerea ei despre persoanele violente şi chiar dacă ea ar dori să fugă mai degrabă de acest tip de persoane...
 
Inconştientul nu reacţionează decât la programele sale. Arătaţi-i alte soluţii, iar el se va îndrepta singur spre un mod de a supravieţui mai bun. Adio bărbaţilor violenţi!
 
Inconştientul are o inerţie: o dată ce s-a lansat, nimic nu-l mai opreşte, numai dacă ceva îl blochează. Puteţi purta cu voi o problemă timp de o viaţă întreagă, dacă nu faceţi nimic. Este puţin ca şi cum aţi fi aşezat pe marginea unei mese cu picioarele care se leagănă neîncetat...
 
Pentru picioare este amuzant. în schimb, dacă este vorba despre un comportament vechi, adecvat atunci când eraţi copil, dar deplasat sau ridicol la vârsta adultă, este mai puţin nostim! Multe simptome provin din comportamente inconştiente nereactualizate.
 
Numai Conştiinţa poate da comenzi Inconştientului, cea a unui terapeut exterior, ori cea a persoanei, în momente marcante din viaţa sa, într-un moment important al Conştiinţei (un „Evrika!”) sau într-o stare de conştiinţă extinsă ca în Hipnoza Umanistă, în toate aceste cazuri, trebuie făcut ceva; în caz contrar, Inconştientul va continua să meargă în aceeaşi direcţie.
 
PE SCURT
 
Inconştientul este pilotul automat personal
 
Reţineţi faptul că:
 
• Inconştientul nu este conştient - prin definiţie!
 
• Inconştientul este un calculator foarte puternic, având vârsta psihologică a unui copil.
 
• Inconştientul este rezultatul poveştii noastre de viaţă, el poartă în el atât ceea ce am învăţat, cât şi ceea ce ne-a rănit.
 
• Inconştientul este omniprezent, el ne dirijează gândurile, acţiunile şi emoţiile.
 
• Inconştientul ne provoacă emoţii pe care le resimţim ca şi cum ar fi ale noastre...
 
• Putem să fim conştienţi de Inconştient (el devine în acest fel Automatul nostru).
 
• Inconştientul învaţă întotdeauna, îl putem deci vindeca, ameliora sau reorienta, el poate deveni prietenul nostru.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0321 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.