In cautarea realizarii - O. P. Ghai

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789738471290
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 205
Format: 13X20

DESCRIERE

În căutarea realizării

O. P. Ghai

 

 

 

Pentru a obține succesul trebuie să ai entuziasm, curaj și o atitudine sănătoasă vis-a-vis de muncă. În acestă carte vei găsi informații revelatorii referitoare la toate elementele succesului: dorință, curaj, entuziasm, timp, muncă și autodepășire.


Orice om are o dorință înnăscută de a face ceva, de a fi cineva, de a ajunge undeva. Doar dorința nu va duce pe nimeni nicăieri. Ea trebuie să fie întărită de acel ceva care duce către succes.


Primul și cel mai important pas către realizarea de sine este identificarea scopului în viață, ținta pe care vrei să o atingi. Apoi va trebui să ai și dorința de a ajunge acolo. Pentru a transpune dorința în succes material trebuie să respecți câteva reguli de bază: trebuie să dai dovadă de entuziasm, curaj și atitudine corectă față de muncă. Va trebui să înveți cum să-ți gestionezi în mod practic timpul și să muncești din răsputeri pentru a te autoperfecționa. Dacă îți vei dezvolta o gândire și o acțiune corectă, succesul îți este asigurat și vei fi pe drumul sigur către realizarea de sine.


În acest volum toate aceste elemente: scop, curaj, entuziasm, timp, muncă, perfecționare etc. - au fost tratate în mod exhaustiv. 

 

Alegerea unei profesii, a unei meserii nu a avut niciodată în trecut importanța pe care o are în prezent. Viața profesională a individului nu mai implică deținerea de abilități variate cum se întâmpla în trecut. Totul este specializat. În prezent o persoană trebuie să fie bine instruită în a face foarte bine un anumit lucru. Pentru a face față unei dure competiții, un tânăr nu are nevoie doar de vaste cunoștințe generale ci și de o specializare în ceva. Acesta va fi însă sprijinit în mare măsură de entuziasmul și energia pe care i le conferă sentimentul că este persoana potrivită în locul potrivit, că îndeplinește o funcție stabilită în prealabil de natura sa interioară. El are nevoie de evidențierea și de aportul tuturor abilităților sale. Și nu poate dispune de aceste abilități decât dacă se dezvoltă într-un mediu propice și în deplinătatea lor funcțională. El nu poate atinge succesul deplin decât dacă urmează chemarea naturii sale.


În alegerea unei cariere, puneți-vă întrebarea dacă aspectele acesteia vă asigură sănătatea și longevitatea, dacă aveți speranțe reale să accedeți către o poziție respectabilă, dacă lipsa de cunoștințe generale sau specializate vă plasează în dezavantaj.
Cel mai important lucru în viață este să ai un țel și să posezi aptitudinile și perseverența pentru a-l atinge. 


Fragmente din carte 

 

Timpul, la fel ca viaţa, nu poate fi dat înapoi 

Ai grijă cum îţi petreci timpul căci viitorul tău depinde de asta. Fiecare zi ni se deschide cu noi oportunităţi iar dacă vom fi sau nu sensibilizaţi de acestea depinde de cât timp alocăm acestor momente de aur. 

Aproximativ o treime din fiecare zi trebuie dedicată capacităţilor de vindeca şi de a reabilita funcţiile care au obosit. Dacă vom încerca în mod constant să păcălim Natura şi să-i răpim sistematic din orele dedicate odihnei, mai devreme sau mai târziu vom plăti pentru asta. 

O altă treime din fiecare zi este ocupată în mod necesar, de muncă. Fiecare meserie trebuie să fie făcută din pasiune. Aceste ore pe care le dedicăm meseriei pe care o practicăm sunt eforturile noastre oferite în schimbul celor necesare vieţii. 

Am ajuns la aşa numitul „timp liber” care ar reprezenta treimea rămasă din timpul fiecărei zile. Aceste ore se cheamă „timp liber” pentru că nu suntem constrânşi în ceea ce priveşte petrecerea lor. Acum trebuie să lucrăm, Natura decretează că trebuie să ne odihnim aproximativ o treime din timpul zilnic, cat despre „timpul liber”, depinde numai de noi dacă îl irosim sau îl petrecem cu folos. 

Două sau trei ore pe zi le petrecem la masă. Neglijăm adesea aceste prilejuri de a oferi hrană trupurilor noastre. Ar trebui, de asemenea, să ne asigurăm confortul fizic prin exerciţii. Mersul pe jos precum şi activităţile sportive sunt buni stimuli ai sănătăţii.

La fel ca şi trupul, mintea noastră are nevoie de hrană zilnică. Sămânţa succesului care se găseşte în fiecare din noi nu va germina niciodată dacă nu alocăm o parte din „timpul liber” pregătirii şi dezvoltării mentale.

Timpul, ca şi viaţa, nu poate fi întors.

Iubeşti viaţa? Atunci nu irosi timpul căci el este substanţa ei.

Benjamin Franklin

 

Arta de a fi tu însuţi

Arta de a fi tu însuţi este arta de a-ţi dezvolta personalitatea şi de a deveni persoana care ţi-ai dorit să fi.

Din mila Domnului eşti ceea ce eşti; glorifică-ţi sinele, acceptă-te şi evoluează.

Pentru asta trebuie să începi cu credinţa în tine şi în destinul tău. „Ai încredere în tine” a spus Emerson, „încrederea este coarda sensibilă a fiecărei inimi”.

Exploatează-ţi la maxim dreptul de a fi tu însuţi; îndrăzneşte să fi diferit şi să te distingi prin ceea ce eşti; trăieşte-ţi viaţa şi urmează-ţi steaua.

Respectă-te; ai tot dreptul să fi aici şi ai ceva important de îndeplinit.

Urmează sfatul lui Socrate: Cunoaşte-te; cunoaşte-ţi punctele slabe şi pe cele puternice; defineşte relaţia ta cu universul; găseşte-ţi abilităţile; foloseşte-ţi moştenirea spirituală; stabileşte-ţi scopurile şi idealurile; profită la maxim de ceea ce ai.

Creează-ţi o personalitate alături de care vei fi fericit toată viaţa.

Fii blând cu tine, învaţă să te iubeşti, să îţi ierţi greşelile, pentru că numai având o atitudine corespunzătoare faţă de noi înşine putem să avem una şi faţă de semenii noştri.

În relaţia eului tău cu celelalte care îl înconjoară să urmezi axioma lui Shakespeare, care a spus:” Fii drept cu tine, şi-aşa cum ziua urmează nopţii, nu vei putea să fi nedrept cu nimeni.”

Nu îţi dori să câştigi încredere în tine însuţi, caut-o în interior. Este unul din cele mai valoroase bunuri ale vieţii. Încrederea în tine vine la tine în momentele când ai căzut şi simţi că nu mai poţi să te ridici. Un băieţel a fost întrebat cum a învăţat să patineze; „O, ridicându-mă de fiecare dată când cădeam”, a răspuns acesta...Încrederea în sine este secretul succesului.

Ralph Waldo Emerson

 

Avantajele muncii conștiincioase 

Dacă vom progresa constant în munca pe care o facem îndeplinindu-ne sarcinile zilnice cu conștiinciozitate, într-un anumit interval de timp vom obține numeroase avantaje. Rezultate și mai rapide vom avea dacă vom acționa în spiritul binelui și dacă vom căuta în permanență să ne îmbunătățim natura interioară.


Acestea sunt avantajele pe care le vom avea daca vom munci cu conștiinciozitate: 

1). Mai multe cunoștinte muncind din ce în ce mai mult.
2). Un salariu mai bun și o poziție mai bună.
3). Mai multă putere și influență, mai multă responsabilitate.
4). Încredere imensă și siguranță.
5). Originalitate, sinceritate și cinste.
6). Corectitudine, franchețe și curaj.
7). Mulțumire sufletească și liniște spirituală.
8). Fericire autentică.
9). Sănătate mai bună.
10). Oportunități mai bune pentru a avansa.
11). Metode mai bune de lucru.
12). Capacitate și caracter mai bune.
13). Nume, recunoaștere și respect.
14). Recunoștință, rigurozitate și promptitudine.
15). Punctualitate și disciplină.
16). Mai multe privilegii și mai multă libertate.
17). Originalitate, resurse și mai multă libertate.
18). Succes în viață în general.

 

CUPRINS
SCOPUL
CURAJUL
ENTUZIASMUL
AUTOPERFECȚIONAREA
TIMPUL
MUNCA
SUCCESUL
DESPRE AUTOR

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0321 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.