Integrarea psihoterapiei

thumbthumb
Preț: 34,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 170

DESCRIERE

Integrarea psihoterapiei - George Stricker


Punerea in act si experienţele emoţionale corective

Acest lucru conduce la conceptele gemene de punere in scenă şi experienţă emoţională reparatorie.

O punere în scenă are fac atunci când clientul repetă o experienţă timpurie, în cazul acesta în relaţie cu terapeutul, dar şt în multe dintre relaţiile din viaţa sa curentă.

De exemplu, un client care în copilărie a fost respins de către un părinte poate pune in scenă această experienţa prin alegerea unor terapeuţi cu figuri care dau impresia că îl resping, iar apoi începe să ii trateze pe aceştia ca şi cum respingerea ar avea efectiv loc în cadrul relaţiei terapeutice.

Acesta este un semnal dar care indică o potenţială ruptură a alianţei, dar este de asemenea o informaţie foarte importantă in vederea dezvoltării unei schimbări în stilul relaţional al clientului respectiv care va fi binevenită şi binefăcătoare în afara situaţiei de tratament.

Terapeutul trebuie să ia de asemenea în considerate şi gradul în care el însuşi de fapt îl respinge pe client pentru că şi acest lucru poate să contribuie la punerea în scenă a rupturii.

Abordarea potrivită pentru a vindeca acest tip de ruptură şi pentru a schimba tiparele disfuncţionale de reiaţionare ale clientului se realizează prin intermediul şi cu ajutorul unei experienţe emoţionale corective sau reparatorii în cadrul căreia terapeutul refuză să participe la punerea în scenă şi să răspundă într-o manieră care indică respingerea şi în loc de aceasta tratează clientul într-un fel nou, pozitiv.

In măsura în cate această experienţă poate fi generalizată în afara tratamentului, clientul reuşeşte să înţeleagă că oamenii nu îl resping întotdeauna, că acest lucru nu este inevitabil şi că poare să caute şi să găsească relaţii care au rol corectiv în loc să persiste în căutarea de situaţii care îi permit să pună din nou şi din nou în scenă experienţele timpurii.

Luarea în considerare a punerilor în scenă şi a experienţelor I emoţionale corective ne determină în mod inevitabil să ne gândim la transfer şi la contratransfer:

Transferul ca proces este prezent cu o intensitate, mai mare sau mai mică in toate abordările psihoterapeutice, indiferent dacă respectivele abordări includ în conceptele lor teoretice recunoaşterea existenţei acestui proces.

De fapt, deşi, din punct de vedere tehnic transferul se referă la o relaţie între client şi terapeut, ceva asemănător cu transferul apare ţi se manifestă în foarte multe relaţii interumane din afara cadrului terapeutic.

In cele din urmă, transferul, în sensul său arhicunoscut, sta la baza unei mari părţi a disfuncţiilor care apar în relaţiile interumane...

Limba: romana
Nr. pagini: 170
Dimensiuni: 15X25
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0307 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.