Jocurile in care se joaca EU - Anatol Basarab
DESCRIERE
Jocurile in care se joaca EU
Anatol Basarab
Cine sunt Eu? Ce sunt Eu? Ce misca cu mine? Ce doresc Eu?
Incotro ma indrept, unde ma duc si de unde vin?
Daca macar o data in viata ti-ai adresat astfel de intrebari, atunci iti propun sa citesti aceasta carte, pe care am scris-o cautand, pentru mine, raspunsul la aceste intrebari.
Poate vei citi aceasta carte pentru ca te afli in cautarea a ceva ce nici macar tu insuti nu stii, nu intelegi, dar care ar avea puterea sa te impace pe tine nu cu lumea inconjuratoare, nu cu rudele sau cu prietenii, ci care ar fi in stare sa te impace pe tine cu tine, anume cu tine insuti.
Poate vei fi atras sa citesti aceasta lucrare pentru ca te afli in cautarea a ceva sau a cuiva care te-ar ajuta pe tine sa te imprietenesti cu tine insuti si sa te iubesti pe tine insuti. Cu cat mai mult te vei iubi pe tine insuti si cu cat mai mult vei prieteni cu tine insuti, cu atat mai usor iti va fi in compania altor oameni si cu atat mai mult vei deveni din ce in ce mai calm, mai tolerant, mai linistit, mai rabdator, mai loial.
Aceasta carte nu este doar o simpla gandire teoretica, ci reprezinta un indrumar concret pentru practica si actiune orientata catre lumea ta interioara. Aici tu poti patrunde in Lumea celui mai
interesant joc si, in urma acestuia, te poti castiga pe tine.
Oricat ai repeta "halva, halva”, nu se va face mai dulce in gura. Aceasta carte este pentru acei oameni care doresc ei insisi sa incerce a afla gustul propriului Eu. Urmarind textul cuprins in aceste pagini, vei face o calatorie fascinanta in cautarea raspunsurilor la intrebarile simple si vesnice. Ce fel de lume este aceasta unde sarcina principala si tendinta de baza o reprezinta intalnirea cu sine? Cum este construita aceasta lume? Dupa ce legi si reguli traieste aceasta
lume in care vei pleca in curand intr-o calatorie extraordinara?
Aceasta carte nu iti propune raspunsuri la intrebari, poate chiar dimpotriva, iti vor mai aparea si alte intrebari pe care, pana acum, nu ti le adresai. Dar, daca tu esti omul care iubeste sa urmeze calea gandirii si a cautarii, daca esti pregatit sa te pui pe ganduri, sa meditezi, atunci aceasta carte este exact pentru oamenii ca tine.
Odata cineva m-a intrebat: Prin ce se deosebeste EU de TU? A fost o intrebare extraordinara. Pe de-o parte, intrebarea pare simpla, naiva, ce presupune chiar un raspuns la fel de simplu si clar: Tu esti Altul, Eu sunt Eu. Dar, daca te pui putin pe ganduri, daca meditezi asupra acestei intrebari aparent banale, atunci aceasta intrebare poate da nastere unor mari evenimente interioare.
Aceasta lucrare s-a nascut in cea mai mare parte anume din astfel de evenimente interioare.
La o prima lectura, cartea poate sa-ti para interesanta, in multe locuri va avea intorsaturi neasteptate, neobisnuite si vei descoperi o multime de ganduri, teoretizari despre calea omului catre el insusi, catre constientizarea de sine ca fiinta existenta si autentica care actioneaza in aceasta lume. Insa cartea doreste, de fapt, sa fie un ghid practic concret ce te va indruma sa actionezi in lumea ta interioara. Acesta este specificul acestei carti si, din aceasta cauza, daca nu esti inca obisnuit cu o astfel de munca de introspectie, probabil nu vei mai dori sa o mai citesti a doua oara, dar in mod sigur ceva tot va ramane in tine si, din cand in cand, te va pune pe ganduri. Apoi, candva, mai tarziu, cand vei dori in mod real sa faci ceva cu tine, sa te cunosti, sa vii la intalnirea cu tine insuti, vei mai citi aceasta lucrare inca o data. Cu siguranta! Te va chema sa o deschizi iarasi si iarasi, si tot asa pana vei simti ca stai tu cu tine de vorba exact ca la vorbitorul din penitenciar. De o parte a peretelui despartitor de sticla vei fi tu si in partea opusa – tot tu.
Aceste pagini pot deveni pentru tine un indrumar foarte real in munca orientata catre lumea ta interioara, prin intermediul cunoasterii acestei lumi si, implicit, a cunoasterii de sine ca fiinta existenta, ca fiinta subiectiva, ca subiect, ca EU. Continutul acestei carti nu este doar un rezultat al concentrarii mentale si al gandirii, trairilor si retrairilor. Lucrarea nu este atat un rezultat al gandirii si intelegerii, cat un rezultat al vietii si activitatii, care se sprijina pe o anumita viziune asupra lumii si asupra omului si pe aceasta baza ma sprijin eu ca subiect prin propria viata.
Desigur ca aceasta cale nu este una usoara si nici simpla.
Greutatea in aceasta cale apare, in primul rand, din cauza ca eforturile de cautare de sine reprezinta o munca de care nimeni nu are nevoie in afara de tine, iar in urma acestei munci nu vei castiga nimic mai mult decat pe tine insuti.
Atentie! Nimeni nu este interesat in a infaptui aceasta munca, in afara de tine si, prin urmare, nimeni, niciodata nu va face aceasta munca in locul tau. Aici, pentru aceasta munca, nimeni nu iti va oferi un salariu, o recompensa, o medalie. Din aceasta nu vei castiga nimic, singurul lucru pe care il poti castiga esti tu insuti, pentru tine. Tu te castigi pe tine. Te vei castiga pe tine, pentru tine, cu tine si in numele tau. Atat! Iar mintea noastra nu prea este de acord cu asa ceva, cu munca fara recompense, in sensul in care numai ea intelege semnificatiile cuvantului recompense.
Daca inca te chinuie o intrebare precum Pentru ce ii trebuie omului Eul lui si ce sa faca cu acesta, daca el va aparea cumva? si daca dorinta de a fi nu iti da liniste si nici macar nu dispare cu timpul
aceasta dorinta, atunci cartea aceasta este pentru tine. Pentru a te naste in calitate de subiect, pe langa o cantitate enorma de cunostinte despre acest concept – ce este asta de fapt, mai ai nevoie de o nazuinta colosala si de o munca individuala interioara meticuloasa si sustinuta, care va trebui facuta nu pentru ca tie cineva tot timpul iti reaminteste de asta, ci pentru ca, in interiorul tau, s-a cristalizat deja ceva anume, care poate fi numit centru magnetic care te atrage pe tine catre tine, oricat ti-ar fi de frica si de greu, oricat de misterios si de necunoscut ar fi acolo, in interior.
Top 10
-Cărți noi
-- 35,70 leiPRP: 42,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
Promoţii
-- 35,70 leiPRP: 42,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
RECENZII