La picioarele Maestrului - Sundar Singh
DESCRIERE
La picioarele Maestrului - Sundar Singh
Aceasta carte contine uimitoarele Profetii ale lui Sundar Singh cu privire la Romania
Sundar Singh s-a nascut in 1889 intr-o importanta familie sikh, ce detinea pamant, in statul Patiala, in nordul Indiei.
Mama lui Sundar Singh il ducea in fiecare saptamana sa stea la picioarele unui sadhu, un ascet sfant, care traia undeva in jungla la cativa kilometri departare, dar in acelasi timp il trimitea la o scoala de misiune crestina unde putea sa invete limba engleza.
Moartea mamei lui la varsta de patrusprezece ani l-a aruncat intr-o stare de violenta si disperare. S-a intors impotriva crestinilor, i-a persecutat pe noii convertiti la crestinism si a ridiculizat credinta lor. Ca ultima sfidare a cumparat o Biblie si a ars-o fila cu fila la el acasa in timp ce prietenii lui stateau si il priveau.
Aspiraţia lui de a cunoaşte sensul vieţii era atât de mare încât a decis că se va arunca sub roţile trenului dacă Dumnezeu nu-i va revela adevărata Cale a Păcii Interioare, în noaptea în care se ruga fierbinte lui Dumnezeu să-i arate Calea, aşteptând ora de sosire a trenului (sub care voia să se arunce dacă nici o revelaţie nu ar fi survenit) i s-a arătat însuşi Iisus Hristos care l-a privit cu compasiune şi l-a întrebat: "De ce mă persecuţi? Am murit pentru tine...".
… inainte de rasarit, si-a trezit tatal spunandu-i ca L-a vazut pe Isus Hristos intr-o viziune si I-a auzit vocea. A declarat ca incepand cu acel moment il va urma pe Isus Hristos.
Desi nu avea mai mult de cincisprezece ani era complet dedicat lui Hristos si in cei douazeci si cinci de ani cat a mai trait a fost un martor eroic al Domnului sau. Ucenicirea adolescentului a fost imediat testata atunci cand tatal lui i-a cerut cu insistenta sa renunte la aceasta absurda "convertire." Cand a refuzat, Sher Singh a dat un banchet de adio in onoarea lui, apoi l-a denuntat si l-a dat afara din familie.
Cand a implinit saisprezece ani a fost botezat ca si crestin la biserica din Simla, un oras sus de la poalele Himalayei. Cu ceva timp inainte de botez a locuit la Caminul Crestin pentru leprosi (Christian Leprosy Home) in Sabathu, aproape de Simla, slujind pacientilor leprosi de acolo. A ramas unul din cele mai iubite locuri pentru el, locul in care s-a intors dupa botez.
Apoi, in octombrie 1906, a plecat de acolo pe o noua cale. Era un adolescent inalt, puternic si frumos, imbracat in roba galbena si cu turban. Toti il priveau insistent cand trecea pe langa ei. Roba galbena era "uniforma" unui sadhu hindus.
Conform traditiei un sadhu hindus era un ascet devotat zeilor si care pe drumurile pe care le facea prin sate si orase fie cersea fie statea deoparte, in liniste, de multe ori era murdar si medita in jungla sau in vreun loc pustiu. Tanarul Sundar Singh alesese si el calea sadhu-ului, dar urma sa fie un sadhu care actiona.
"Nu sunt vrednic sa calc pe urmele Domnului meu", spunea el, "dar, ca si El, nu vreau casa nici bunuri. Ca si El voi apartine drumului, voi impartasi durerea poporului meu, voi manca cu cei care imi vor da adapost, si voi spune tuturor oamenilor despre dragostea lui Dumnezeu."
In 1909, urmand sfatul prietenilor devine student la teologie la Saint John's Divinity College in Lahore. Va ramane un Anglican tot restul vietii si va predica in multe biserici anglicane, dar ca predicator refuza sa fie legat de o anume denominatie.
Pentru el toata crestinatatea era una. Va respecta si religiile in care a crescut si le vede pe acestea gasindu-si implinirea, desavarsirea in Hristos… Crede ca apa vietii lui Hristos trebuie daruita fiecaruia in cupa propriei lui culturi, nu in alta straina. Va predica in cele mai imposibile locuri din Tibet si Himalaya.
Simplitatea, iubirea şi libertatea obţinute prin iubirea şi devoţiunea faţă de Hristos impregnează "mesajul său, indiferent de limba în care este rostit.
După prima viziune a lui Iisus, Sundar Singh a mai avut nenumărate experienţe spirituale de acest gen: ele apăreau spontan, în timp ce se ruga sau medita, uneori şi de câte opt sau zece ori într-o lună.
El a avut, deci, parte de graţia de a fi la picioarele Maestrului, la picioarele lui Iisus Hristos, de a-I pune întrebări şi de a-I asculta cuvintele simple, pătrunse de Adevăr, care răspundeau nelămuririlor sale.
Fragmente din carte:
Discipolul: O, Maestre, fântână a Vieţii! De ce Te ascunzi de cei care Te adoră şi nu bucuri ochii care doresc să Te vadă?
Maestrul: Copilul meu, adevărata fericire nu provine din vederea ochilor, ci din viziunea spirituală şi depinde de inimă. În Palestina mii de oameni M-au privit, dar nu toţi au obţinut adevărata fericire.
Prin ochii muritori pot fi percepute doar lucrurile muritoare, pentru că ochii cărnii nu pot privi la un Dumnezeu nemuritor şi nici la fiinţele spirituale.
De exemplu, tu însuţi nu-ţi poţi vedea propriul tău spirit. Atunci, cum poţi să-ţi vezi Creatorul?
Dar atunci când ochii spirituali sunt deschişi, cu siguranţă Îl vei vedea pe El, care este Spiritul. Deşi tu acum Mă vezi, nu Mă vezi cu ochii tăi de carne, ci cu ochii spirituali.
Dacă, aşa cum spui tu, mii de oameni M-au văzut în Palestina, atunci s-au deschis ochii lor spirituali sau Eu am devenit muritor?
Răspunsul este: Nu, Eu am luat un corp muritor, astfel încât în el să pot răscumpăra păcatele lumii; şi, când lucrarea Mântuirii celor păcătoşi a fost săvârşită, ceea ce era nemuritor a transformat în glorie ceea ce era muritor.
Astfel, după Înviere, au putut să Mă vadă doar aceia care au primit viziunea spirituală.
CUPRINS:
Prefata
Introducere
Prima viziune
A doua viziune
1.MANIFESTAREA PREZENTEI LUI DUMNEZEU
Partea intai
Partea a doua
2.PACATUL SI MANTUIREA
Partea intai
Partea a doua
3.RUGACIUNEA
Partea intai
Partea a doua
Partea a treia
4.SERVIREA SEMENILOR
Partea intai
Partea a doua
5.CRUCEA SI MISTERUL SUFERINTEI
Partea intai
Partea a doua
6.RAIUL SI IADUL
Partea intai
Partea a doua
Rugaciune
ANEXA I. PROFETIILE LUI SUNDAR SINGH
Misiunea spirituala a Romaniei
Preambul
Textul propriu-zis al profetiilor lui Sundar Singh
ANEXA II. DOCUMENTE DESPRE IISUS HRISTOS
Raportul lui Publius Lentullus
Scrisoarea sotiei lui Pilat din Pont catre prietena ei
Autor: Sundar Singh
Limba:romana
Nr. pagini:110
Dimensiuni:13x20
An aparitie:2012
Top 10
-Cărți noi
-- 85,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 31,00 leiPRP: 33,00 lei
Promoţii
-- 25,49 leiPRP: 29,99 lei
- 31,50 leiPRP: 35,00 lei
- 8,80 leiPRP: 10,00 lei
RECENZII