Luni de fiere

Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-637-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Format: 13X20

DESCRIERE

Luni de fiere

Pascal Bruckner

 
 
 
“Orice formă de iubire atât de armonioasă adăposteşte fie o dramă, fie o farsă latentă. Şi până şi la cel mai cinstit om rămâne întotdeauna destulă stofă ca să faci un ticălos. (...) Dacă există o manieră nobilă de a-l iubi pe celălalt până şi-n slăbiciunile lui, există un fel meschin de a-l vlăgui insistând asupra celor mai neînsemnate neputinţe ale sale.” - Pascal Bruckner

Oare e bine să trăim în convenţia de a fi împreună cu cineva până la sfârşitul vieţii, cu riscul de a ne distruge reciproc? Roman-cult plin de idei revoluţionare, Luni de fiere a devenit lectură obligatorie pentru toţi cei care îşi doresc libertatea sau libertinajul în cuplu. Pascal Bruckner vorbeşte aici despre criza cuplului modern, sătul de monogamie şi tradiţionalism.

Cartea a fost ecranizată de Roman Polanski în 1992.

„Ca acele fiinţe care repetă-ntruna singura aventură a existenţei lor, îmi povestesc viaţa cui vrea s-o asculte, doar cuvintele mă mai ajută să-mi exorcizez destinul, să reînnod firele pe care accidentul le-a rupt. O Penelopă pe dos, care reconstituie o tapiserie sfâşiată, vorbesc ca să continui să exist."

Luni de fiere trasează în cel mai mic detaliu limitele psihologice ale plăcerii sexuale." - The Guardian

„O carte care are curajul de a explora în profunzime problemele şi sentimentele unei căsnicii." - Roman Polanski

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este romancier şi eseist, o figură emblematică a intelectualităţii franceze. La Editura Trei au apărut toate romanele sale: Casa îngerilor, Hoţii de frumuseţe, Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt?, Iubirea faţă de aproapele, Căpcăunii anonimi, Copilul divin, Palatul chelfănelii, Iubito, eu mă micşorez!…, Păzea, se ntoarce Moş Crăciun!, Paria, Fiul cel bun, volumul de dramaturgie Ce doreşte domnul?, precum şi volumele de eseuri Noua dezordine amoroasă, Fanaticii apocalipsei, Paradoxul iubirii, Căsătoria din dragoste, Euforia perpetuă, Mizeria prosperităţii, Tirania penitenţei. Eseu despre masochismul occidental, Înţelepciunea banilor, Un rasism imaginar.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0344 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.