Maresalul Ion Antonescu. O Biografie
DESCRIERE
Maresalul Antonescu nu si-a avut pana acum o biografie propriu-zisa.Una scrisa fara patima, documentata, mergand de la copilaria pitesteana pana la executia din marginea Bucurestilor....
Personaj tragic, aducand o parte de drama in devenirea propriului popor, pe care l-a iubit incontestabil, Ion Antonescu apare acum publicului nostru intr-o biografie coerenta.Iar Tesu Solomovici trebuie felicitat pentru curajul sauintelectual,care, in viitorul imediat ar putea sa-l "coste", dar care cu sigurantaii va fi elogiat peste ani.
Acad.prof.dr. Razvan Theodorescu
Teşu Solomovici s-a născut la data de 1 ianuarie 1934, în oraşul Focşani, sub numele de Herşcu Solomovici. El s-a stabilit împreună cu familia, la vârsta de 13 ani, în Bucureşti. A studiat la heder (şcoala primară religioasă evreiască), la Liceul Evreiesc şi apoi la o şcoală tehnică în domeniul textil.
După propriile spuse, în anul 1953, urma să plece ca student la Facultatea de Textile din Leningrad, când a devenit reporter la "Scânteia Tineretului" cu pseudonimul Teşu Milcoveanu. Rămas în ţară, devine student la Facultatea de Filologie, unde i-a avut profesori pe Al. C. Constantinescu, Vasile Dumitrescu, Saşa Muşat şi Tudor Vianu. A lucrat timp de 11 ani în presa din România, la „Gazeta Literară", „Flacăra" şi „Munca".
În anul I de facultate, trece ca jurnalist la organul de presă al sindicatelor, "Munca", unde devine şeful secţiei de literatură. În anul 1956 scrie la "Gazeta Literară", dar odată cu evenimentele din Ungaria, este exclus din UTM, exmatriculat din facultate, dat afară de la ziar, rămas fără loc de muncă şi interzis la publicare. În anul 1963, a fost reprimit la Facultatea de Filologie, la intervenţia făcută de Traian Stoica, şeful secţiei culturale a revistei "Flacăra". Până în anul 1964, a mai colaborat în presă folosind pseudonimele de Teşu Milcoveanu şi Al. Nichita.
În anul 1964, a emigrat în Israel, unde a lucrat 12 ani la Biblioteca Universităţii din Tel- Aviv. În această calitate, a tipărit cărţi şi a fost redactor-şef al unor publicaţii în limba română. Până în anul 1989, el şi-a satisfăcut stagiul obligatoriu în serviciul militar israelian (activ şi rezervist) şi a lucrat ca redactor-şef al unor publicaţii israeliene.
În anul 1991, devine fondatorul şi directorul Editurii Teşu din Bucureşti, unde editează cărţi cu subiecte legate de iudaism, evrei şi Israel.
În paralel, a fost şi corespondent pentru Israel şi Orientul Mijlociu al ziarelor româneşti „Evenimentul zilei", „Naţional", „România Liberă", „Cronica Română", „Cotidianul", „Independent", "Ziua" şi al televiziunilor Prima TV şi Realitatea TV.
O carte senzationala din multe puncte de vedere,faptul ca autorul este un evreu, israelian,nu poate decat sa-i sporeasca atractivitatea.
E o carte cinstita despre Maresalul Ion Antonescu? Cititorii sunt invitati sa dea un raspuns acestei intrebari neobisnuite.
Limba:romana
Nr.pagini:812
Dimensiuni:
An aparitie:2011
Top 10
-Cărți noi
-- 44,00 leiPRP: 49,00 lei
- 35,00 leiPRP: 39,00 lei
- 139,00 lei
Promoţii
-- 44,00 leiPRP: 49,00 lei
- 142,50 leiPRP: 150,00 lei
- 49,50 leiPRP: 55,00 lei
RECENZII