Marile dinastii ale lautarilor celebri - Adi Vantu

PRP: 14,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 13,00 lei
Diferență: 1,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069921258
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 152
Format: 13X20

DESCRIERE

Marile dinastii ale lautarilor celebri

Adi Vantu

In 2013, la aproape doua luni de la decesul lui Mihai Namol, cunoscut ca "Eminescu al lautarilor", un scandal monstru a izbucnit in familia acestuia, miza fiind mostenirea sa artistica.

Celebrul lautar Mihai Namol a incetat din viata la sfarsitul lui 2012, la varsta de 64 de ani, iar copiii acestuia s-au adunat pentru a-si plange tatal si pentru a-l conduce pe ultimul drum. La nici doua luni de la inmormantarea lautarului, doi dintre copiii acestuia erau in razboi deschis, fiecare dorind sa profite de mostenirea artistica a tatalui lor. S-a ajuns la amenintari si vorbe grele, iar lupta dintre Marinica si Vasile Namol era abia la inceput. Marinica spunea ca totul a pornit de la un album si o carte de versuri pe care tatal sau nu a apucat sa le termine si ca acesta l-a insarcinat pe el sa duca lucrurile la capat. "Tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, lucra la un album nou, insa, din pacate, nu a apucat sa-l termine. A tras doar vocea. Are si o carte cu versuri, insa nici aceasta nu s-a tiparit. Mi-a cerut cu limba de moarte sa ma ocup eu, sa le termin, ceea ce a provocat nemultumirea fratelui meu", a declarat Marinica Namol. Familia Namol este doar una dintre multele veritabile dinastii de lautari ale Romaniei:

- Barbu Lautaru, starostele lautarilor si obiectul admiratiei lui Franz Liszt

- Povestea ultimilor "muzicanti de matase", dincolo de razboiul mostenirii lui Mihai Namol - "Eminescu al lautarilor"

- Familia Dinicu, de la Ciocarlia la Hora Staccato si mai departe, in eternitate

- Ochialbi, favoritul Tarului Nicolae al II-lea, sfasiat de dorul de casa

- Ciolac, lautarul de la care Enescu a luat 43 de cantece

- Buica - "primul mare lautar roman de tip modern"

- Budisteanu sau "lordul" muzicii populare romanesti

- Nicu Stanescu si toate piesele "clasice lautaresti"


- In Bucurestiul celor mai multe biserici si manastiri din Europa, dar si al cele mai multe carciumi, restaurante si hanuri cu muzica

- ANEXA. Vietile si cantarile marilor artisti romani ai muzicii de petrecere

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0340 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.