Mierea - Aliment si medicament

thumbthumb
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 140
Format: 13X20

DESCRIERE

cartea de fata va explica cum se formeaza mierea,ce substante contine si cum afecteaza acestea metabolismul uman, cum sa folositi mierea intr-un regim alimentar.

Bucurati-va si de nenumarate sfaturi,retete si raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre miere.

Renate Frank este specialist in nutritie si consilier pentru apicultori in domeniul utilizarii mierii ca aliment si medicament.

Indispensabila pentru apicultori si pentru toti cei care vor sa afle ceva nou despre miere.


Fragment din carte:


Mierea- leac naturist din vechime

Mierea si stresul


Toata lumea cunoaste faimoasele simptome ale stresului. Insomnie, dureri de cap, probleme gastro-intestinale si de inima, hipertensiune..

Desi traim in secolul al XXI-lea, reactionam la teama si efort exact ca omul din epoca de piatra: Cand avem probleme cu seful sau cu vecinul, in organism au loc acekeasi procese ca la omul pesterii, cand se intalnea cu lupii.

Insa, in timp ce stramosul nostru putea sa o ia la fuga, noi suntem de obicei obligati sa ramanem tintuiti locului.

Din acest motiv, energiile eliberate nu se consuma, ci raman nefolosite si duc la acumulrea de produse metabolice.

Consecintele nefinalizarii reactiei la stres sunt frecvent problemele la inima si la nivelul sistemul circulator, tulburarile metabolice, ulcerul, cresterea riscului de infectie si scaderea capacitati de concentrare.

Un studiu de lunga durata a demonstrat ca rata mortaliatii la barbati care au trait perioade extrem de dificile in jurul varstei de 25 de ani este de sase ori mai mare decat in randul barbatilor de aceeasi varsta, dar care s-au stresat mai putin.

Astfel, un mecanism biologic care mai inainte ne apara de primejdii a devenit, in zilele noastre, un instrument de autodistrugere.

Stresul, grijile si enervarea slabesc sistemul imunitar.

Orice forma de efort fizic sau psihic duce la cresterea de radicali liberi formati in corp. acestia reprezinta substante agresive care pot afecta celulele sau tesuturile atacand peretele celular si facandu-l mai permeabil la agentii patogeni. Astfel creste riscul de infectie.

Uneori, sub influenta radicalilor, procesele metabolice din celula se modifica atat de puternic, incat aceasta nu mai poate functiona.

Astfel pot aparea boli cronice precum artrita, reumatismul, arteroscreloza,si alergiile..in aceasta carte putem vedea efectele benefice ale mierii....

Limba: Romana
Nr.pagini: 140
Dimensiuni: 13x20
An aparitie:  2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0272 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.