Partea luminoasa a partii intunecate

thumb
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-659-2
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 312
Format: 13X20

DESCRIERE

Partea luminoasa a partii intunecate. De ce sa fii complet si cu bune, si cu rele - Todd Kashdan, Robert Biswas-Diener

…lucrarea de fata ne arata cum aceste aspecte ale noastre mai putin dezirabile ne ajuta sa fim mai adaptabili, sa dam un randament mai bun, sa gasim solutii la problemele cu care ne confruntam.

Alegand sa ascundem sau sa reprimam acele parti din noi pe care societatea tinde sa le arate cu degetul, nu facem decat sa renuntam la resurse personale importante si la bucuria de a fi noi insine.

Fragmente:

…în secolul al XVI-lea, danezul Tycho Brahe era la fel de renumit pentru stilul său de viaţă excesivă, cât şi pentru geniul său ştiinţific.

Brahe îşi pierduse nasul într-un duel (l-a înlocuit cu unul de metal) şi se ducea la petreceri însoţit de animalul său de companie, un elan (care bea cantităţi copioase de alcool), dar faima nemuritoare a lui Brahe se datorează contribuţiei lui în astronomie.

In loc să accepte ideile antice filosofice sau religioase despre natura cerurilor, Brahe a observat cu atenţie şi a trasat harta tuturor stelelor pe care le-a putut vedea pe cerul nopţii.

Insemnările sale au condus la mai multe descoperiri uimitoare, inclusiv naşterea şi moartea stelelor, un fenomen care contrazicea noţiunile anticilor că toate corpurile cereşti erau imuabile.

Lăsând la o parte nasul fals şi elanul beţivan, lucrările lui Brahe i-au cucerit un loc în istorie ca părintele astronomiei moderne, cel ce a pus temeliile pe care asistentul său, Johannes Kepler, şi toţi astronomii moderni aveau să-şi construiască ştiinţa.

Psihologia de azi trece printr-un „moment Brahe“. Până acum, oamenii au fost destul de pricepuţi la crearea de strategii intuitive pentru a-şi îmbunătăţi viaţa.

Probabil ai întâlnit unele dintre aceste teorii, precum ierarhia nevoilor a Iui Abraham Maslow — ideea că oamenii trebuie să-şi satisfacă necesităţile de bază, precum hrana şi siguranţa, mai înainte de a se putea ocupa de nevoia stimei de sine şi a împlinirii.

Există, de asemenea, o abundenţă de sfaturi înţelepte despre cum să devii mai fericit: să hi bun, să recunoşti lucrurile bune pe care le ai, să stai mai puţin pe drumuri, să petreci mai mult timp cu prietenii şi familia, să mănânci mai puţin şi să fii moderat în toate.

Grozave sugestii, dar e vreun motiv de a crede că aceste formule seci sunt şi universal valabile sau intotdeauna adevărate?...

 

Cuprins:


Introducere. Promisiunea integralităţii

1. Nasul fals al fericirii
2. Apariţia clasei confortabile
3. Ce-i aşa de bine să te simţi rău?
4. Cum te pot submina emoţiile pozitive
5. Dincolo de obsesia pentru mindfulness
6. Efectul Teddy
7. Întreaga poveste

Mulţumiri
Note

Limba: romana
Nr. pagini: 312
Dimensiuni: 14X20
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0342 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.