Pasiunile, placerile si hobby-urile celor mai cunoscuti membri ai dinastiei romane - Dan-Silviu Boerescu
DESCRIERE
Pasiunile, placerile si hobby-urile celor mai cunoscuti membri ai dinastiei romane
Dan-Silviu Boerescu
Regele Mihai I a fost un automobilist precoce, pilotând prima mașină la numai șase ani. A devenit, apoi, aviator profesionist, o vreme, în exil, întreținându-și familia din această activitate. De la tatăl său, Carol al II-lea a moștenit pasiunea pentru vânăoare…
Istoria pasiunilor și a hobby-urilor Regilor, Principilor și Principeselor României oferă o altă perspectivă, generoasă, asupra primei familii a țării.
‒ Regele Mihai a condus 38 de automobile peste 2. 000. 000 de kilometri
‒ Aviator pasionat și pilot profesionist
‒ Monarhii României la vânătoare
‒ Carol I, ebenist, forjor și bibliofil
‒ Când Carmen Sylva o copleșește pe Regina Elisabeta
‒ Regele Ferdinand, un botanist eminent
‒ Regina Maria, de la „căsuța din copac” la saloanele Art Nouveau – amintirea unui parfum intens de violete
‒ O prințesă frumoasă cântând la pian până în zori
‒ Prințul-actor Radu, biograf consecvent al Familiei Regale
‒ Cartea Regală de bucate a Principesei Margareta
‒ Restaurator de artă cu sânge albastru
‒ Fotografiile și expozițiile unei Principese stilate
‒ Nicolae, maratonist pe bicicletă și polisportiv
COLECȚIA REGALĂ (25 VOLUME)
Istoria modernă a României (1866-1947 și, în fapt, până în prezent) este imposibil de înțeles fără analiza istoriei Casei Regale a României, ale cărei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac și jumătate al Principatelor, Regatului și – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind în vâltoarea clipei, al unei Românii fără de noimă și identitate precisă, parcă mereu pierdută în caruselul european și mondial.
Fără contribuția novatoare a Casei Regale nu se știe când și cum România ar fi putut trece din feudalismul întârziat direct în epoca modernă, cum fără acțiunile inspirate și deciziile înțelepte luate (uneori, contra inimii și a glasului sângelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria) niciodată nu s-ar fi putut înfăptui, la 1 Decembrie 1918, unica Românie Mare.
Recunoscând rolul istoric jucat de cele cinci generații ale Familiei Regale a României, nu putem să le negăm acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternității!), de ființe învestite nu doar cu prerogativele dinastice ci și cu atributele lor pur umane, care au creionat și personalitățile puternice ale unor ființe adesea pătimașe și chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus să le idealizăm în vreun fel. Din amalgamul de trăsături, uneori destul de greu de armonizat, au reieșit figuri luminoase, fascinante și, în ciuda locurilor comune livrești, absolut surprinzătoare.
Top 10
-Cărți noi
-- 44,00 leiPRP: 49,00 lei
- 47,50 leiPRP: 50,00 lei
- 54,87 leiPRP: 59,00 lei
Promoţii
-- 44,00 leiPRP: 49,00 lei
- 48,40 leiPRP: 55,00 lei
- 17,60 leiPRP: 20,00 lei
RECENZII