Pesti rapitori. Crestere, Inmultire, Valorificare

thumbthumb
Preț: 59,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Poti Face Singur

DESCRIERE

Pesti rapitori. Crestere, Inmultire, Valorificare

Consumul de peste cunoaste o continua crestere in Romania, motiv pentru care exploatatiile piscicole au devenit afaceri cu adevarat profitabile.

In prezent exista fonduri europene pentru dezvoltarea unor ferme piscicole, profitul realizat in urma unei afaceri cu pesti fiind insemnat.

Cartea este o lucrare complexa ce prezinta detaliat tehnologia de exploatare a pestilor.

CUPRINS:

Importanta pescuitului si a pisciculturii
Noi tendinte in domeniul pisciculturii si a pescuitului
Pestele in alimentatia omului
Directii si orientari in piscicultura

Apa, scurte consideratiuni

Caracterizarea retelei hidrografice a Romaniei

Regiunea apelor de munte
Zona apelor colinare
Regiunea apelor de ses
Regiunea apelor litorale
Regiunea avandeltei si a Marii Negre

Scurte consideratiuni biomorfologice ale pestilor
Formele corporale la pesti
Segmentele corporale la pesti


Particularitati in reproducerea pestilor
Stadiile de dezvoltare la pesti

Specii de rapitori din ape montane
Pastravul indigen
Pastravul de lac
Pastravul fantanel
Pastravul curcubeu
Pastravul de mare
Lostrita
Mihaltul

Conditii necesare pentru infiintarea unei pastravarii
Conditii de ordin geologic si topografic
Conditii de ordin hidrologic
Conditii de ordin economic

Structura organizatorica a unei pastravarii si principalele tipuri de amenajari
Sistemul de captare si distribuirea apei
Tipurile de bazine existente in bazinele salmonicole
Constructii anexe in pastravarie

Tehnologia de exploatare a salmonidelor
Alegerea reproducatorilor
Eclozarea icrelor
Cresterea puietului in troci
Hranirea puietului
Cresterea puietului in bazine de tip I
Cresterea puietilor de pastrav in bazine de tip II
Cresterea tineretului de pastrav
Cresterea pastravului de consum
Tehnologia de exploatare a lostritei

Cresterea pestilor rapitori din apele de deal si ses
Conditii necesare pentru infiintarea unei exploatatii piscicole in care se pot creste pestii rapitori

Principalele tipuri de amenajari si constructii in unitatile piscicole
Principalele constructii si amenajari hidrotehnice care sunt efectuate la unitatile semisistematice (iazuri)

Specii de rapitori din apele de deal si ses
Stiuca
Tehnologia de crestere a stiucii
Somnul indigen
Salaul
Avatul
Cleanul
Bibanul
Somnul African
Somnul pitic american
Bibanul soare
Bibanul pastrav

Exploatarea pestilor rapitori in sistemul de policultura

Ameliorarea pestilor rapitori

Selectia si ameliorarea speciilor rapitoare

Specii de rapitori din apele marine
Anghila
Morunul
Scrumbia albastra
Calcanul
Cambula
Lufarul
Palamida
Stavridul
Rechinul de Marea Neagra
Zarganul
Pisica de mare
Vulpea de mare

Recoltarea, valorificarea, depozitarea si transportul pestilor
Transportul pestelui viu
Posibilitati de rentabilizare a fermelor piscicole
Prelucrarea pestelui

Factori limitativi in exploatatiile piscicole
Vertebratele daunatoare in piscicultura
Factori limitativi din mediul extern

Principalele boli intalnite in piscicultura
Boli provocate de conditii de intretinere
Boli constitutionale (anomalii congenitale)

Pescuitul sportiv
Importanta pescuitului sportiv pentru omul modern
Omul si relatia lui cu lumea tacerii subacvatice
Relatia om-peste
Momente favorabile pentru pescuit
Echipamentul pescarului sportiv si ustensilele necesare
Particularitati si tehnici de pescuit in apele montane
Particularitati si tehnici de pescuit la rapitori in apele de ses si colinare
Pescuitul la Marea Neagra
Intretinerea ustensilelor de pescuit

Retete culinare din peste
Conservarea icrelor proaspete
Preparate di npesti de ape la munte
Preparate din rapitori de deal si de ses
Preparate de peste din ape marine

Nr pagini: 496
Anul publicarii: 2011
Dimensiuni:
Limba: romana

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0225 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.