Prea sexy, prea devreme

thumbthumb
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 304

DESCRIERE

…corporatiile profita de confuzia creata, iar copiii, care nu au maturitatea emotionala necesara pentru a intelege ceea ce fac sau vad, sunt tot mai tulburati din punct de vedere psihic si social.

Parintii, simpli spectatori, isi privesc copiii si se intreaba:

Cum e posibil asa ceva?

Ce putem face?

…………………………

Prea sexy, prea devreme este un ghid extrem de practic pentru părinţii care s-au săturat să mai asiste neputincioşi şi sunt îngrijoraţi văzând ceea ce copiii lor, sau prietenii copiilor lor, fac şi spun.

Diane E. Levin şi Jean Kilbourne, experte recunoscute, au înţeles că a spune nu culturii comerciale – TV, filme, jucării, acces la internet şi jocuri video – nu este o opţiune realistă sau viabilă pentru majoritatea familiilor. Ele oferă părinţilor strategii esenţiale, adecvate vârstei copiilor, pentru a se împotrivi asaltului media.


Prea sexy, prea devreme conţine sugestii inteligente şi mărturii grăitoare ale unor familii care se confruntă cu astfel de probleme şi le asigură părinţilor informaţiile necesare, îndemnându-i să fie încrezători şi să discute deschis şi prieteneşte problemele delicate, astfel încât copiii lor să nu se maturizeze într-un mod plin de riscuri.


Chiloţi tanga, sutiene cu perniţe şi cos­tume de Halloween prea îndrăzneţe pentru fete şi fetiţe. Tricouri cu inscripţii deplasate pentru băieţei „Chick Magnet“. Conţinut sexy pe mai toate canalele de televiziune, în cărţi, filme şi jocuri video, chiar şi în desene animate.

Tinere staruri, care poartă îmbrăcăminte provocatoare şi dansează lasciv, cântând melodii cu un vădit conţinut sexual sau violent. Aceste produse sunt promovate în mod agresiv, starurile devin modele de imitat pentru fiicele noastre, iar băieţii noştri văd în ele obiecte ale dorinţei lor.


Fragment din carte:

Niciodata nu e prea devreme pentru a fi sexy. Convietuirea cu copiii in lumea sexualizata din zilele noastre

...niciodata n-a fost usor să fii părinte. Însă în prezent a devenit şi mai dificil. În urma unui studiu realizat de organizaţia Public Agenda în 2002, s-a constatat că 76 la sută dintre părinţi sunt de părere că este mult mai greu să creşti copii în prezent decât era în perioada copilăriei lor, iar 47 la sută dintre cei chestionaţi au afirmat că cea mai mare provocare din punctul lor de vedere este
aceea de a încerca să-şi protejeze copiii de influenţele nega tive ale societăţii, încadrând aici inclusiv imagini perturbatoare şi care au un efect derutant, violenţa şi mesajele promovate de mass-media inadecvate cu vârsta copiilor.

Care ar fi fost răspunsurile dumneavoastră dacă aţi fi participat la un astfel de studiu?

Vă este, şi dumneavoastră, greu să vă protejaţi copiii de influenţele negative?

Vă este greu să stabiliţi şi să impuneţi limite materialului media la care sunt expuşi copiii dumneavoastră să determinaţi cât, când şi ce să fie văzut?


Ca părinţi, vi se spune deseori că e rolul dumneavoastră „să spuneţi nu“ accesului la conţinutul inadecvat al unor mesaje şi că astfel s-ar putea rezolva problema.

Dar problema nu poate fi rezolvată doar spunând nu, mai ales că nu veţi avea cum să spuneţi mereu nu la orice!

În schimb, suntem nevoiţi să gestionăm influenţa culturii populare asupra vieţii copiilor noştri, adesea în cele mai neaşteptate momente şi în cele mai neaşteptate moduri, fie că asta ne convine sau nu.

Cartea de faţă este menită să vă ajute exact în acest scop. Şi, pentru a putea să facă asta, primul pas necesar este de a examina şi de a recunoaşte când şi cum îi influenţează recenta sexualizare a copilăriei pe copiii de vârste fragede...

Limba: Romana
Nr.pagini: 304
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti Psihologie, Sociologie

Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.