Preparate vegetariene si conserve din ciuperci
DESCRIERE
Eşti ceea ce mănânci, spune Ayurveda, o veche filozofie indiană. Faimosul gastronom de origine franceză din secolul ai 19-lea, Jean Anthelme Briliat-Savarin a lansat dictonul „Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cine eşti".
Corpul uman a fost creat pentru a fi ierbivor. Iar în Geneza se spune: „lată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră". Dar câte s-au schimbat de atunci.
Românii de-a lungul istoriei nu sunt prezentaţi ca mari consumatori de came. Ţăranul român sacrifica un porc o dată pe an, necesar pentru toată familia şi un miel de Paşti. Toamna, numai duminica mai gătea câte un pui sau o pasăre. în rest ţinea 2 posturi mari pe an, altele mai mici iar proteinele erau luate din fasole, hrana de bază fiind legumele.
Intr-o clasificare a toxicităţii alimentelor care formează baza hranei omeneşti, carnea se clasează pe primul loc, fiind produsul cu cele mai nocive efecte pe termen lung asupra organismului, întrecând chiar şi zahărul rafinat, margarina sau faina albă.
S-a făcut un studiu pe o perioadă de 12 ani şi s-a observat că la consumatorii de carne, rata mortalităţii a fost de 51%, iar la vegetarieni, de 28%.
S-a constatat, astfel, că persoanele care consumă foarte rar carne au inima şi vasele de sânge sănătoase, până la vârste înaintate.
Carnea, mai ales cea roşie poate conţine antibiotice, hormoni de creştere, paraziţi precum trichineloză, tenie, leptospiroză, bruceloză etc., sau poate fi modificată genetic.
Un consum optim de carne înseamnă 500 de grame pe săptămână dar unii consumă de 10-15 ori mai mult fiind declaraţi carnivori.
Legumele şi fructele aduc numai beneficii consumatorului uman, unele sunt aşa zise specializate pe organele umane, de exemplu tomata este roşie şi are 4 compartimente semănând cu inima, nuca are miezul ca un creier, o felie de morcov seamănă cu ochiul uman, fasolea seamănă cu un rinichi ş.a.m.d.
Ciupercile sunt considerate alături de soia ca proteina viitorului, sunt bogate în proteină denumite şi carne vegetală cu 18 aminoacizi, hidraţi de carbon, săruri minerale în special potasiu şi seleniu, vitamine, cu antioxidantul ergotioneină fără grăsimi şi fără sare.
Limba: romana
Nr.pagini: 158
Dimensiuni:
An aparitie: 2013
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 35,10 leiPRP: 39,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 33,20 leiPRP: 34,95 lei
RECENZII