Raritati

thumb
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 358
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Raritati (Constantin Ciurea)

…cartea va prezinta cele mai rare exemplare din domeniile: istorie,numismatica si filatelie.Numismatic sunt prezente sectoarele: monede, bancnote, decoratii si insigne.

Prezentarea pieselor in lucrare are in vedere,in mod deosebit,raritatile din tara noastra...

Din carte:

Ouăle Fabergé

O raritate din lumea bijuteriilor este oul Faberge.

Peter Carl Faberge a fost un geniu plin de creativitate şi un anteprenor care a câştigat atenţia nu numai a curţii imperiale ruseşti, ci tot atât de bine şi a familiilor regale europene.

Acest artist, bijutier, aurar şi negustor a ajutat să se ridice standardele creaţiilor sale excelente, meticuloase.

Născut în St. Petersburg, Rusia, în anul 1846, Carl Faberge a început ucenicia sa în tehnica prelucrării aurului în atelierul tatălui încă de când avea 14 ani.

A studiat în Frankfurt şi Dresda, Germania iar mai târziu s-a angajat într-un tur de forţă prin Europa care l-a familiarizat pe Faberge cu arta europeană.

Această călătorie prin centrele majore de bijuterie din Paris, Londra, Florenţa l-au educat şi inspirat ca bijutier şi om de afaceri.

La 21 de ani a început să lucreze la firma de bijuterie a tatălui său, crescând astfel afacerile foarte mult până la sfârşitul secolului XIX, incluzând patru ateliere cu expoziţii Rusia şi Londra şi într-un semnificativ catalog de afaceri.

In anul 1885 el a fost numit bijutierul coroanei, creând bijuterii pentru familia regală rusă.

…………

…această călătorie prin centrele majore de bijuterie din Paris, Londra, Florenţa l-au educat şi inspirat ca bijutier şi om de afaceri.

La 21 de ani a început să lucreze la firma de bijuterie a tatălui său, crescând astfel afacerile foarte mult până la sfârşitul secolului XIX, incluzând patru ateliere cu expoziţii în Rusia şi Londra şi într-un semnificativ catalog de afaceri.

In anul 1885 el a fost numit bijutierul coroanei imperiale, creând bijuterii pentru familia regală rusă.

Revoluţia rusă a dus căderea ţarului şi a familiei sale şi cu această cădere s-a închis uşa pentru casa Faberge, în anul 1918. Peter Carl Faberge a părăsit Rusia şi a murit în Elveţia în anul 1920.

In istoria ouălelor Faberge, Paştele este cea mai importantă sărbătoare în biserica ortodoxa rusă şi în tradiţie cu această cultură sunt schimbate cadouri de Paşte.

Ţarul Alexandru al III-lea a comandat pentru soţia lui, Maria Feodorovna, primul ou Faberge.

Ţarina a fost foarte încântată de cadou şi ca urmare a comandat un alt ou pentru anul următor.

După moartea ţarului Alexandru al III-lea, Carl Faberge a lucrat cu ţarul Nicolae al II-lea.

Aceste ouă, numite ouă Faberge "imperiale" au continuat să se dea cadou de Paşte soţiilor ţarilor şi mai târziu mamei ţarului Nicolae.

Din anul 1885 până în anul 1917, Faberge a realizat 65 de ouă din care 57 au supravieţuit.

După Revoluţia din 1917, artistul a părăsit Rusia. Unele ouă pot fi găsite acum în câteva muzee din lume.

Dintre acestea, cel puţin patru muzee din America deţin ouă Fabergâ: Washington, Cleveland, Baltimore şi Houston.

Cea mai interesantă istorie este legată de un ou Faberge cumpărat de ia o piaţă de vechituri, de un american care a dat pe el 13.000 $, impresionat fiind de frumuseţea şi delicateţea bijuteriei.

El a plecat la Londra pentru a evalua această bijuterie de către specialişti. Aflând valoarea acestui ou a reuşit să-l vândă cu 33 milioane $.

Bijuteria "ou" a fost cumpărată de un colecţionar privat şi a fost expusă la Londra în aprilie 2014.

Se pare că oui a fost văzut în public ultima dată, înainte de 2014, într-o expoziţie din St. Petersburg în 1902...

Limba: romana
Nr. pagini: 358
Dimensiuni: 15X22
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Carti istorie - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0341 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.