Retete culinare din flori

thumb
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066490559
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 126
Format: 13X20

DESCRIERE

Retete culinare din flori. 80 de retete surprinzatoare - Pierrette Nardo

…este o placere sa cultivi flori in gradina pe care sa le si gatesti. Ele ofera preparatelor si frumusete si o savoare rafinata.

Adesea bogate in vitamine, ele ofera de asemenea virtuti foarte specifice: antialergice, digestive, antioxidante sau antidepresive...

Fragmente din carte:

Tartine cu ciucuşoară

Timp de pregătire: 15 min
2 pumni generoşi cu tulpiniţe cu fiori de ciucuşoară / 250 g de brânză proaspăta de capră / 4-12 felii de pâine de ţară, în funcţie de mărime / Sare fină, piper

> Detaşaţi de tulpini capetele înflorite şi frunzele.

> Zdrobiţi brânza cu furculiţa, săraţi şi piperaţi după gust

> Adăugaţi ciucuşoară tăiată mărunt sau pasaţi totul la mixer sau blender. Puneţi la rece.

>La degustare, tartinaţi feliile de pâine (eventual prăjite) cu brânza cu ciucuşoară.

Amarant, Moţul-curcanului
(nr. 5 coliţă)


Generoase, florile de amarant se însămânţează din nou spontan şi reapar în preajma lunii mai, când temperatura solului le este convenabilă.

In bucatarie

Partea comestibila: flori, frunze, seminţe

• Rupând florile de amarant din grădină, atât cele verzi (buruieni), cât şi cele colorate (purpurii, galbene, coadă-de-vulpe şi alte varietăţi), veţi câştiga o masă plăcută!

• Frunzele se gătesc ca şi majoritatea legumelor: călite, în supe, pateuri vegetale...

• Seminţele, bogate în proteine, sunt perfecte pentru a face crocante mâncărurile gratinate de legume şi fructe.

• Florile pot fi folosite în prăjiturile crumble sau presărate pe salate, tarte cu fructe...

Risotto cu begonia

Timp de pregătire: 20 min - Fierbere: 50 min
200g de begonia (flori, frunze şi tulpini groase, curăţate) / 250 g de tofu afumat / 1 litru de supă vegetală (cub sau proaspătă) / 2 cepe / Ulei de măsline / 250 g de orez arborio (risotto special) / Sare, piper alb măcinat

> Pasaţi rapid sub apă frunzele şi florile de begonia. Puneţi totul într-o oală, cu un pahar mare de apă. Acoperiţi şi lăsaţi la fiert 15 minute. Scurgeţi, păstrând apa fiartă.

Limba: romana
Nr. pagini: 126
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0341 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.