Retete vegane fara foc - 80 de retete pline de gust

thumbthumb
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 200
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Retete vegane fara foc - 80 de retete pline de gust

 

 

 




…cartea de fata vă ajută să descoperiţi 80 de reţete delicioase, pornind de la pâine din seminţe, lapte şi brânzeturi din nuci, chiftele şi diverse feluri de mâncare vegană crudă, creme de prăjituri, deserturi şi torturi extrem de apetisante şi sănătoase.

Toate ingredientele folosite sunt netratate termic, pline de vitamine şi enzime prezente doar în crudităţi, de care corpul nostru are nevoie pentru o funcţionare optimă.
„Hrana să vă fie medicament." — Hipocrate

……………………………

Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV ordine „Ligia's Kitchen", organizează anual expoziţii raw food naţionale şî susţine demonstraţii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris două cărţi pe aceeaşi temă: Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi, Germeni şi Vlăstari: Surse de Sănătate şi Energie.

Pe lângă toate acestea, este licenţiată în muzică a Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi, e profesoară de pian şi autoarea metodei inovative de pian „Paşi în Lumea Muzicii".

Autoarea a adunat în această carte reţete create personal, cu dorinţa de a împărtăşi şi altora din deliciile acestui fel de alimentaţie, numit frumos: raw food.

Cartea nu este dedicată doar celor care vor să elimine produsele animale sau să mănânce în totalitate doar alimente vegane crude, ci întregului public care doreşte să-şi îmbunătăţească stilul de alimentaţie.


Din carte:


Spaghete din dovlecei

Ingrediente

2 dovlecei potriviţi
Sos spaghete
300 g roşii
un căţel de usturoi
2 roşii uscate la soare (opţional)
50 ml ulei presat la rece din floarea-soarelui
un vârf cuţit de cimbru
un vârf cuţit de pătrunjel
un vârf cuţit de mărar
20 g de îndulcitor natural
sare neiodată, după gust

Mod de preparare

Dovleceii se răzuiesc sau se taie felii cu ajutorul unui curăţător de cartoii sau cu o maşină de feliat şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se prepară sosul în blender sau în robotul de bucătărie şi se toarnă peste „spaghete". Se amestecă bine şi se mai pot pune câteva cuburi de avocado dacă le aveţi la îndemână.

La sos se pot adăuga diverse plante aromatice, după preferinţă: salvie, maghiran, oregano, busuioc roşu sau verde, rozmarin sau mentă.

Modalitate de păstrare: este de preferat ca pastele să fie consumate imediat, deoarece se vor înmuia şi vor lăsa mult lichid. Se pot face excepţii, păstrându-se preparatul timp de încă o oră la frigider.

………………………


CUPRINS:


Motivaţie pentru o alimentaţie raw vegană
Despre ingrediente şi aparatură
Pâine din amestec de seminţe
Pâine italiană
Pâine cu usturoi si chlorella

Lapte de migdale
Lapte de susan
Smântână din nuci
Frişca din caju
Brânză de nuci

Brânză din seminţe
Pateu de dovlecei
Pateu de roşii uscate la soare
Cremă de roşii
Maioneză raw vegană

Dressing din rulgi de drojdie
Roşii uscate păstrate în ulei
Vegeta naturală
Salată de avocado si varză roşie
Salată de varză roşie şi vlăstari

Salată de crudităţi cu maioneză
Salată de napi
Legume cu maioneză de avocado
Salată probiotică
Tartine cu cremă de roşii şi ceapă „călită"

Legume marinate
„Orez" cu legume
Rulouri de castraveţi
Roşii umplute
Roşii aperitiv

Hamburger Raw Vegan
Chirteie din conopidă
Chirteie din legume
Chiftele din legume şi seminţe
Cnips din ardei

Cnips de spanac sau kale
Supă cremă
Supa de ciuperci
Supa de spanac
Supă de roşii

Supă de alge marine
Spagnete din dovlecei
Ciuperci şi roşii marinate
Ciuperci cu maioneză
Ciuperci umplute

Cremă din nucă de cocos
Creme pentru prăjituri
Gem de prune
Biscuiţi din vişine cu umplutură puroasă
Prăjitură cu cireşe

Bomboane în stil „Rallaello"
Bombonele cu afine
Bombonele
Negrese din seminţe de cânepă
Negrese din seminţe de floarea-soarelui

Ciocolată
Inimioare din seminţe de cânepă
Prăjitură de mere
Fursecuri raw cu ghimbir
Pască raw vegană

Ingheţată de căpşuni
Parfait de căpşuni
Sorbet de coacăze
Parfait paradis
Suc verde răcoritor

Budincă de vişine şi mango
Eggnog Raw Vegan
Smoothie din căpşuni
Smoothie din verdeţuri
Snake din fructe de pădure

Pina colada
Elixirul tinereţii
Gingerată
Băutură contra răcelii

Tort de banane
Tort de caise
Tort de căpşuni
Tort de ciocolată şi mentă
Tort de frişcă
Tort de iarnă
Tort de mango
Tort glazurat de merişoare

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ligia Pop

Limba: romana
Nr.pagini: 200
Dimensiuni: 18,5x24,5
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0592 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.