Retete vegane fara foc - 80 de retete pline de gust
DESCRIERE
Retete vegane fara foc - 80 de retete pline de gust
…cartea de fata vă ajută să descoperiţi 80 de reţete delicioase, pornind de la pâine din seminţe, lapte şi brânzeturi din nuci, chiftele şi diverse feluri de mâncare vegană crudă, creme de prăjituri, deserturi şi torturi extrem de apetisante şi sănătoase.
Toate ingredientele folosite sunt netratate termic, pline de vitamine şi enzime prezente doar în crudităţi, de care corpul nostru are nevoie pentru o funcţionare optimă.
„Hrana să vă fie medicament." — Hipocrate
……………………………
Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV ordine „Ligia's Kitchen", organizează anual expoziţii raw food naţionale şî susţine demonstraţii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris două cărţi pe aceeaşi temă: Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi, Germeni şi Vlăstari: Surse de Sănătate şi Energie.
Pe lângă toate acestea, este licenţiată în muzică a Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi, e profesoară de pian şi autoarea metodei inovative de pian „Paşi în Lumea Muzicii".
Autoarea a adunat în această carte reţete create personal, cu dorinţa de a împărtăşi şi altora din deliciile acestui fel de alimentaţie, numit frumos: raw food.
Cartea nu este dedicată doar celor care vor să elimine produsele animale sau să mănânce în totalitate doar alimente vegane crude, ci întregului public care doreşte să-şi îmbunătăţească stilul de alimentaţie.
Din carte:
Spaghete din dovlecei
Ingrediente
2 dovlecei potriviţi
Sos spaghete
300 g roşii
un căţel de usturoi
2 roşii uscate la soare (opţional)
50 ml ulei presat la rece din floarea-soarelui
un vârf cuţit de cimbru
un vârf cuţit de pătrunjel
un vârf cuţit de mărar
20 g de îndulcitor natural
sare neiodată, după gust
Mod de preparare
Dovleceii se răzuiesc sau se taie felii cu ajutorul unui curăţător de cartoii sau cu o maşină de feliat şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se prepară sosul în blender sau în robotul de bucătărie şi se toarnă peste „spaghete". Se amestecă bine şi se mai pot pune câteva cuburi de avocado dacă le aveţi la îndemână.
La sos se pot adăuga diverse plante aromatice, după preferinţă: salvie, maghiran, oregano, busuioc roşu sau verde, rozmarin sau mentă.
Modalitate de păstrare: este de preferat ca pastele să fie consumate imediat, deoarece se vor înmuia şi vor lăsa mult lichid. Se pot face excepţii, păstrându-se preparatul timp de încă o oră la frigider.
………………………
CUPRINS:
Motivaţie pentru o alimentaţie raw vegană
Despre ingrediente şi aparatură
Pâine din amestec de seminţe
Pâine italiană
Pâine cu usturoi si chlorella
Lapte de migdale
Lapte de susan
Smântână din nuci
Frişca din caju
Brânză de nuci
Brânză din seminţe
Pateu de dovlecei
Pateu de roşii uscate la soare
Cremă de roşii
Maioneză raw vegană
Dressing din rulgi de drojdie
Roşii uscate păstrate în ulei
Vegeta naturală
Salată de avocado si varză roşie
Salată de varză roşie şi vlăstari
Salată de crudităţi cu maioneză
Salată de napi
Legume cu maioneză de avocado
Salată probiotică
Tartine cu cremă de roşii şi ceapă „călită"
Legume marinate
„Orez" cu legume
Rulouri de castraveţi
Roşii umplute
Roşii aperitiv
Hamburger Raw Vegan
Chirteie din conopidă
Chirteie din legume
Chiftele din legume şi seminţe
Cnips din ardei
Cnips de spanac sau kale
Supă cremă
Supa de ciuperci
Supa de spanac
Supă de roşii
Supă de alge marine
Spagnete din dovlecei
Ciuperci şi roşii marinate
Ciuperci cu maioneză
Ciuperci umplute
Cremă din nucă de cocos
Creme pentru prăjituri
Gem de prune
Biscuiţi din vişine cu umplutură puroasă
Prăjitură cu cireşe
Bomboane în stil „Rallaello"
Bombonele cu afine
Bombonele
Negrese din seminţe de cânepă
Negrese din seminţe de floarea-soarelui
Ciocolată
Inimioare din seminţe de cânepă
Prăjitură de mere
Fursecuri raw cu ghimbir
Pască raw vegană
Ingheţată de căpşuni
Parfait de căpşuni
Sorbet de coacăze
Parfait paradis
Suc verde răcoritor
Budincă de vişine şi mango
Eggnog Raw Vegan
Smoothie din căpşuni
Smoothie din verdeţuri
Snake din fructe de pădure
Pina colada
Elixirul tinereţii
Gingerată
Băutură contra răcelii
Tort de banane
Tort de caise
Tort de căpşuni
Tort de ciocolată şi mentă
Tort de frişcă
Tort de iarnă
Tort de mango
Tort glazurat de merişoare
Autor: Ligia Pop
Limba: romana
Nr.pagini: 200
Dimensiuni: 18,5x24,5
An aparitie: 2012
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 25,49 leiPRP: 29,99 lei
- 31,50 leiPRP: 35,00 lei
- 8,80 leiPRP: 10,00 lei
RECENZII