RIDICĂ-TE din propria ta cenuşă, mai PUTERNIC ca oricând
DESCRIERE
RIDICĂ-TE din propria ta cenuşă, mai PUTERNIC ca oricând
Recunoaşterea, Analiza, Revoluţia
Brené Brown
Dacă eşti suficient de curajos, suficient de des, mai devreme sau mai târziu vei cădea.
Această carte te învaţă să te ridici de jos.
Atunci când ne negăm poveştile, acestea ajung să ne definească.
Atunci când ne asumăm poveştile, noi le putem rescrie finalul.
Ironia face ca noi să încercăm să nu ne asumăm poveştile dificile, pentru a părea mai integri sau mai acceptabili, dar integritatea noastră, inclusiv cea a inimii, depinde de integrarea tuturor experienţelor noastre. Inclusiv a căderilor noastre.
Cercetătoarea în domeniul sociologiei Brené Brown a declanşat o conversaţie la nivel global referitoare la curaj, vulnerabilitate, ruşine şi preţuirea de sine. Munca ei de pionierat a scos la lumină un adevăr profund: vulnerabilitatea – adică dorinţa de a te exprima şi de a te lăsa văzut, fără a şti ce se va întâmpla în continuare – este singura cale care poate conduce la o iubire mai mare, la apartenenţă, creativitate şi bucurie. O viaţă trăită cu curaj nu este însă uşoară. Mai devreme sau mai târziu, noi ne vom împiedica cu siguranţă şi vom cădea.
Subiectul cărţii Ridică-te din propria ta cenuşă, mai puternic ca oricând, se referă exact la aceste momente. Cercetătoare adeptă a metodei calitative, Brown a intervievat un număr mare de subiecţi, de la lideri ai unor companii prezentate înFortune 500 la militari, artişti, cupluri aflate în relaţii de lungă durată, profesori şi părinţi, aflând poveştile acestora legate de curaj, de căzături şi de ridicarea din propria lor cenuşă. Ea şi-a pus întrebarea: „Ce au în comun toţi aceşti oameni care au relaţii de lungă durată bazate pe iubire, lideri care cultivă creativitatea, artişti inovatori şi clerici care îi ajută pe oameni să îşi păstreze credinţa în mister?” În urma studiului ei, răspunsul i-a devenit clar: ei recunosc puterea emoţiilor lor şi nu se tem de disconfortul generat de analizarea acestora.
Analizarea poveştilor noastre legate de durerea sufletească poate părea periculoasă, dar procesul de redresare este exact cel în care ne este testat curajul şi care ne modelează valorile. Poveştile noastre legate de diferite dificultăţi pot fi majore, precum pierderea slujbei sau încheierea unei relaţii, dar pot fi inclusiv minore, cum ar fi o ceartă cu un coleg sau cu un prieten. Indiferent de circumstanţe, procesul ridicării din propria noastră cenuşă, mai puternici ca oricând, este întotdeauna acelaşi: noi trebuie să ne recunoaştem emoţiile şi să fim curioşi în privinţa lor; să ne analizăm poveştile pe care ni le spunem până când descoperim adevărul; şi să trăim zi de zi acest proces, până când se transformă într-o practică şi ajunge să genereze o revoluţie în viaţa noastră. Ridicarea din propria cenuşă după o prăbuşire este procesul prin care ne putem cultiva o viaţă trăită plenar, din toată inima. Acesta este procesul care ne învaţă cele mai multe lucruri în legătură cu noi înşine, scrie Brown.
--------------------------------------
O notă despre cercetarea calitativă şi relatarea poveştilor de viaţă ca metodologie ix
Adevăr sau îndrăzneală? Introducere xvii
Capitolul 1
Fizica vulnerabilităţii 1
Capitolul 2
Civilizaţia încetează la graniţa cu apa 13
Capitolul 3
Asumarea poveştii noastre de viaţă 43
Capitolul 4
Recunoaşterea 49
Capitolul 5
Analiza 87
Capitolul 6
Şobolanii din canalizare şi cei care încalcă în mod deliberat legea 111
Capitolul 7
Cei curajoşi şi cu inima frântă 149
Capitolul 8
Ţinte uşoare 181
Capitolul 9
Fermentarea eşecului 211
Capitolul 10
Trebuie să dansezi cu cel care te-a adus la bal 247
Capitolul 11
Revoluţia 287
Anexe
Note referitoare la trauma şi la durerea sufl etească complicată 307
Darurile imperfecţiunii: Sinteza principalelor învăţături 310
Îndrăzneşte masiv: Sinteza principalelor învăţături 313
O inimă recunoscătoare 317
Despre autoare 321
Limba: romana
Nr.pagini: 360
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2015
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 295,00 leiPRP: 350,00 lei
- 35,70 leiPRP: 42,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
RECENZII