Spirulina - micro-aliment, macro-sanatate - Harald W. Tietze
DESCRIERE
Spirulina - micro-aliment, macro-sanatate
Harald W. Tietze
Cea mai importantă algă alimentară este spirulina. Chlorella, o algă verde de apă dulce, este unul dintre cele mai mici organisme vegetale existente, având aproximativ dimensiunea unei globule roşii umane. Spirulina este de aproximativ 100 de ori mai mare şi îşi trage numele de la forma plantei, asemănătoare unei mici spirale. Culoarea verde închis a spirulinei provine din cantitatea mare de sânge vegetal pe care o conţine sau, cu alte cuvinte, de clorofilă, care diferă cu doar o singură moleculă de hemoglobina din sângele uman. Clorofila din plante colectează lumina soarelui.
Toată energia de pe Pământ provine dintr-o singură sursă, soarele. Prima formă de viaţă şi odată cu prima viaţă, primul aliment, au fost algele. Algele pot trăi doar cu apă şi lumină solară. Oamenii nu sunt la fel de norocoşi, pentru că ei nu pot asimila direct energia din soare. Ei se află la capătul superior al lanţului trofic. Elementul cel mai de jos în lanţul alimentar este clorofila sau, cu alte cuvinte, „verdele" din natura noastră. Materia verde este mâncată de animale, iar animalele sunt mâncate de oameni. Pentru a hrăni o fiinţă umană din ţările occidentale, ale cărei obiceiuri alimentare includ un consum ridicat de carne, este nevoie de 800 de ori mai mult teren decât dacă am mânca direct alge. Cel mai mare mamifer de pe Pământ este balena, care trăieşte numai cu alge fitoplanctonice; iar cel mai mare mamifer de pe uscat este elefantul, care se hrăneşte numai cu materie verde.
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 35,10 leiPRP: 39,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 54,00 leiPRP: 60,00 lei
RECENZII