Suta la suta legume. Gateste legumele din cap pana-n picioare
DESCRIERE
Suta la suta legume. Gateste legumele din cap pana-n picioare - House of Guides
UN PIC DE BOTANICA
Allium cepa, var. Aggregatum, este o plantă bulboasă din familia Liliaceeior precum usturoiul, arpagicul sau sparanghelul. Originară din Asia Centrală, este cunoscută în Franţa încă din perioada secolului al VIIMea şi a ocupat întotdeauna un loc important în bucătărie. Haşmele se împart în două mari familii: haşmele gri şi roz.
PROPRIETĂŢI
Haşma prezintă importante proprietăţi nutritive, care-i conferă numeroase virtuţi medicinale. Concentrată în proteine, este totodată bogată în vitamine, oligoelemente şi minerale.
La fel ca plantele din aceeaşi familie, conţine substanţe sulfuroase responsabile de mirosul ei, dar în egală măsură şi de proprietăţi (în special abilitatea de a fluidiza sângele, benefică pentru sistemul cardiovascular).
Este antioxidantă, antibacteriană şi antialergică. Se foloseşte pentru îngrijirea calculilor renali, inflamaţiilor căilor urinare, anemiilor, durerilor artritice sau reumatice.
PERIOADA RECOLTEI
Din iulie până în august.
PĂSTRARE
Bulbii uscaţi se păstrează într-o pivniţă răcoroasă şi aerisită timp de mai multe luni sau câteva săptămâni la temperatură ambiantă, într-un săculeţ de hârtie.
Haşma gri nu se conservă, în schimb, decât la câteva săptămâni după recoltă. Haşma tocată permite obţinerea unui excelent oţet aromatizat după una sau două luni de macerare.
Parti comestibile
Bulbul şi tijele proaspete.
Limba: romana
Nr. pagini: 255
Dimensiuni: 15X22
An aparitie: 2015
Top 10
-Cărți noi
-- 139,00 lei
- 35,10 leiPRP: 39,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
Promoţii
-- 35,10 leiPRP: 39,00 lei
- 40,80 leiPRP: 48,00 lei
- 33,20 leiPRP: 34,95 lei
RECENZII