Tractatus Logico-Philosophicus

thumbthumb
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 224
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

..''Tractatus Logico-Philosophicus''


Adevărul gîndurilor comunicate aici mi se pare a fi intangibil şi definitiv. Sînt, aşadar, de părere că, în esenţă, am rezolvat problemele în mod definitiv.

Şi, dacă nu mă înşel în această privinţă, atunci valoarea acestei lucrări constă în aceea că a arătat cît de puţin s-a realizat prin faptul că aceste probleme sînt rezolvate.

Scopul filozofiei este clarificarea logică a gîndurilor.

Filozofia nu este o doctrină, ci o activitate.

O operă filozofică constă în esenţă din clarificări.

Rezultatul filozofiei nu sînt «propoziţii filozofice», ci clarificarea propoziţiilor.


Pînă şi atunci cînd toate problemele ştiinţifice posibile primesc un răspuns, problemele noastre de viaţă încă nu sînt cîtuşi de puţin atinse. Desigur că în acest caz nu mai rămîne nici o întrebare; şi tocmai acesta este răspunsul.

Îndoiala poate exista doar acolo unde există o întrebare; o întrebare, doar acolo unde există un răspuns; iar acesta, doar acolo unde se poate spune ceva.“

(Ludwig WITTGENSTEIN)

„Să construieşti o teorie a logicii care să nu fie în nici un punct al său evident greşită înseamnă să realizezi o muncă de o extraordinară dificultate şi importanţă. După părerea mea, cartea domnului Wittgenstein are acest merit, ceea ce o face de neignorat pentru orice filozof cu preocupări serioase.“ (Bertrand RUSSELL)
……………………

Fragment din carte:

...acesta carte va fi, poate, inteleasa doar de acela care a gandit el insusi odata gandurile ce sunt exprimate in ea sau cel putin gandurile asemanatoare.

...lucrarea nu este, asadar un manual. scopul ei ar fi atins daca i-ar produce placere cuiva care o citeste cu intelegere.

Cartea trateaza problemele filozofice si arata, dupa cum cred eu, ca modul in care formulam aceste probleme se sprijina pe neintelegerea logicii limbajului nostru.

Intregul inteles al cartii ar putea fi exprimat aproximativ in cuvintele:ceea ce se poate spune in genere se poate spune clar, iar despre ceea ce nu se poate vorbi trebuie sa se taca.
…………………………………

...nu doresc sa judec cat de departe merge suprapunerea dintre stradaniile mele si cele ale altor filozofi. Intr-adevar ceea ce am scris aici nu ridica, catusi de putin, pretentia de noutate in privinta problemelor particulare.

Si de aceea nici nu indic surse, deoarece imi este indiferent daca ceea ce am gandit a fost gandit deja de altul inaintea mea.
………………

CUPRINS:

Cuvant inainte

Nota istorica
In ajutorul cititorului

Tractatus Logico-Philosophicus

Note
Liste de simboluri
Indice


Autor: Ludwig Wittgenstein

Limba:romana
Nr.pagini:224
Dimensiuni:13x20
An aparitie:2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0268 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.